11 jūlijs, 2012

A-LIST: Starred - No Good


Starred - "No Good" [Pendu Sound]
(to be released as a 7" vinyl soon)

Iepazīsimies ar vēl vienu jaunu grupu no... Bruklinas! Starred ir pavisam nesen izveidots duets, ko veido ģitārists Metjū Košaks (neņirgāties par uzvārdu!) un vokāliste Liza Torna. Pēdējā savulaik darbojusies grupā Curls kopā ar nu jau bijušo Girls līderi Kristoferu Ouvenu.

Droši vien ļoti banāli ir vilkt paralēles Starred debijas singlam „No Good” ar Girls mūziku, bet gribot negribot, tieši agrīnie Girls skaņdarbi (jo īpaši „Hellhole Ratrace”) ir pirmie, kas šaujas prātā, klausoties „No Good”. Tā pati sirdēstu un vientulības slēpšana aiz sevis uzmundrināšanas, ietērpjot to akustiskās, sapņainās un „gan-jau-kādreiz-būs-labi” skaņās.

Savulaik rakstot par Girls debijas albumu „Album”, vilku nelielas paralēles ar leģendāro Nirvana, un arī Starred debijas singls viegli atsauc atmiņā smeldzīgākās Kobeina balādes, kur aiz ironijas un sevis sildīšanas spraucas ārā vientulība un pašdestrukcija vai – šajā gadījumā – apjukums. „I’ve been bad, I’ve been lonely / It had nothing to do with our love”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru