20 jūnijs, 2012

A-LIST: Cat Power - Ruin


Cat Power - "Ruin" [Matador]
(from f/c LP "Sun", out September 4th)
(available as a free download)

Sen nekas nebija dzirdēts par amerikāņu mūziķi, šad tad arī aktrisi un modeli Šerlinu Maršalu, kas plašāk pazīstama ar savu skatuves vārdu Cat Power. Pēdējais ieraksts datēts ar 2008.gadu, kad iznāca dziedātājas kaverversiju plate „Jukebox”, bet oriģinālu materiālu Cat Power nebija izdevusi kopš 2006.gada lieliskā albuma „The Greatest”.

Kā izrādās, pa šiem gadiem Māršalas kundzei nav klājies viegli. Pārdzīvota atkarība no alkohola, nervu sabrukums, bet visnesenāk mūziķe piedzīvoja arī sāpīgu šķiršanos no aktiera Džovanni Ribisi, ko seriālu fani, iespējams, vislabāk atcerēsies kā kolorīto Fēbes brāli no sitkoma „Friends” jeb „Draugi”.

Jaunais albums „Sun”, kas gaidāms septembra sākumā, lielākoties esot sarakstīts tieši pēc augstāk minētās šķiršanās. Kā intervijā izteikusies pati māksliniece: „Trīs dienas pēc šķiršanās es nogriezu matus, aizlidoju uz Franciju un pabeidzu to sūdu”, ar „sūdu” domājot albumu, protams. Varētu gaidīt, ka plates pirmais singls būs bēdu sagrauztas sievietes balāde, bet nekā nebija!

„Ruin”, ko producējis un miksējis pazīstamā franču deju mūzikas dueta Cassius dalībnieks Filips Zdars, ir viens no saulainākajiem Cat Power singliem, kādu man nācies dzirdēt, ar ritmu un enerģiskajām klavierēm pat atgādinot kaut ko no latino mūzikas. Cat Power pierāda, ka šādos gadījumos var arī nospļauties un sāpīgas emocijas izpaust šādā veidā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru