23 jūnijs, 2012

ALBUMS: Peaking Lights – Lucifer


Peaking Lights – „Lucifer”
Release date: 18/06/2012
Label: Weird World
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: Ilgi gaidītā vasara ir beidzot pienākusi, un tas nozīmē, ka būs nepieciešami trakām ballītēm atbilstoši mūzikas albumi. Tie noteikti vēl būs, bet toties jau šobrīd mūsu rīcībā ir albums, kurš vienkārši perfekti noderēs svētdienas pēcpusdienas atelpai. Albums, kas izstaro apbrīnojamu mieru, klusumu un relaksāciju.

Peaking Lights ir duets, ko veido vīrs un sieva – Ārons Koijs un Indra Dunis (vai tik arī šai dāmai nav kādas saknes Baltijā...?). Abi savulaik dzīvojuši Kalifornijā, bet tad pārdevuši iedzīvi un pārvākušies uz lauku māju Viskonsinā, kur arī, pateicoties Ārona aizraušanām ar veciem sintezatoriem un ritmu mašīnām, aizsākusies Peaking Lights muzikālā vēsture.

„Lucifer” (lai jūs nemulsina albuma nosaukums – šeit nav absolūti nekā velnišķīga, drīzāk palūkojieties uz balti-zilgano vāciņu!) ir laulātā pāra trešais studijas ieraksts, kas seko pērn izdotajam „936”. Peaking Lights arī šeit turpina nesteidzīgi un baudpilni savīt krautroku, psihodēliju, sintpopu un ambient mūziku vienotā pulsā, kas kopā ar Indras Dunis narkotisko vokālu brīžiem ieaijā, brīžiem ieved pat patīkamā transā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru