06 aprīlis, 2012

MARTS 2012: 5 ALBUMI

5 BEST ALBUMS OF THE MONTH:

5.The Shins – „Port Of Morrow”

Release date: 19/03/2012
Label: Columbia
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Lai arī krietns laika sprīdis pagājis, joprojām spilgtā atmiņā turas 2007.gads un The Shins albums „Wincing The Night Away”, kas togad tika arī nominēts AMGmusic balvai par gada labāko albumu. Apkārt precīzi pieci gadi, kuru laikā grupas solists un līderis Džeimss Mersers paspējis izdauzīties tik daudz projektos (spilgtākais no tiem – duets Broken Bells kopā ar producentu Danger Mouse), ka gluži vai jocīgi viņu dzirdēt atkal The Shins skatuves priekšplānā. Kā jau to varēja gaidīt, „Port of Morrow” nesasniedz The Shins agrākos augstumus, taču apliecina, ka grupa ir viena no nedaudzajām pēdējā desmitgadē, kas ilgstoši spēj radīt nepiespiestu, ārkārtīgi relaksējošu un mīļu pop-roku, kas nekad nespēs krist uz nerviem vai izraisīt nepatiku. Kārtējo reizi gaumīgs darbs.”



4.Julia Holter – „Ekstasis”

Release date: 08/03/2012
Label: RVNG Intl
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Jāatzīstas, ka grūti man gāja ar otro Džūlijas Holteres albumu. Jau gribēju sūdzēties, ka mūzikas presē sacelts nepamatots haips, bet tad noklausījos plati trešoreiz, naktī un kārtīgi. Un tad es sapratu. Tas tikai un vienīgi pierāda, ka Losandželosas eksperimentālās mūzikas māksliniece Džūlija Holtere prasa iedziļināšanos un atdevi no klausītāja. Tādu pašu atdevi, kādu sniedz mūziķe, kas gandrīz stundu garajā ierakstā iemanās vienlaikus palikt auksta un nepieejama, taču arī izlikt tādus muzikālos tīklus, kuros tu gribot negribot sapinies un iekrīti. Džūlija Holtere nekad nekļūs par plus/mīnus meinstrīma mākslinieci, kādas iespējas ir, piemēram Grimes, taču viņa spēj pierādīt, ka mūzika spēj būt dziļa un spēj radīt emocijas.”



3.Frankie Rose – „Interstellar”

Release date: 19/03/2012
Label: Memphis Industries
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Ja pirms gadiem piecpadsmit mūzikā runāja par „Girl Power”, tad pēdējos gados mēs noteikti varam runāt ar Ziemeļamerikas meiteņu bumu. Šī sprādziena centrā noteikti atrodas arī Frenkija Rouza, kas nupat kā izdevusi savu debijas solo albumu. Bruklinas mūziķe savulaik darbojusies tādās zināmās grupās kā Dum Dum Girls, Crystal Stilts un Vivian Girls, 2010.gadā izdevusi gandrīz-solo albumu „Frankie Rose and The Outs”, taču jaunākais darbs „Interstellar” ir neapšaubāma jaunās sievietes muzikālā izaugsme, kurā Rouza savām rokmūzikas saknēm nav liegusi arī sintezatorus un – pats galvenais – izcilas popmūzikas melodijas, kuras ir tik saldas, cik tām saldām vajadzētu būt, jo ar cukuru pārspīlēt vienmēr ir bīstami. Šeit nekā tāda nav. Šeit ir kompakts (pusstundu garš) albums ar skaistām, mazliet liriskām, mazliet bezbēdīgām popdziesmām. Par to Frenkijai uzslavas!”



2.Grimes – „Visions”

Release date: 12/03/2012
Label: 4AD
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Tos, kas no Grimes dzirdējuši tikai šī albuma hītsinglus „Oblivion” un „Genesis”, gan gribētos brīdināt, ka tie nav albumu vistrāpīgāk raksturojošie skaņdarbi. Būtībā šo divu singlu pēdās vēl nostādāms vien „Circumambient”, savukārt pārējo albuma materiālu nudien vistrāpīgāk raksturojusi pati Bušēra: „nākotnes sākums”. Proti, „Visions” var uztvert divējādi – vai nu kā nelielu vilšanos, jo albums kopumā joprojām atstāj eksperimentālu noskaņu, vai nu kā dziedātājas sava ceļa meklējumu loģisku turpinājumu un platu soli uz priekšu.

Ļoti gribas domāt, ka šis ir tikai nākamais solis uz kaut ko ļoti izcilu šīs tikai 23 gadus vecās meitenes karjerā. Nav sanācis pagaidām Grimes baudīt dzīvajā, taču pēc redzētajām intervijām un video materiāliem ir acīm redzams, ka Bušērai piemīt reti raksturīga harizma, seksualitāte, ekspresivitāte un starojošs mīļums, labsirdīgums vienlaikus. Un, lai ko mēs teiktu par „Visions”, skaidrs ir viens – šis IR viens no 2012.gada labākajiem debijas ierakstiem, un to VAR apgalvot jau tagad, kad aizvadīta vien nepilna ceturtdaļa gada.”

Plašāk par albumu lasi šeit.



1.Chromatics – „Kill For Love”

Release date: 26/03/2012
Label: Italians Do It Better
AMG rating: 9/10

AMGmusic komentārs: „Pirmais, kas nepielūdzami un spēcīgi iedūrās acīs, saņemot „Kill For Love” digitālo ierakstu, bija tā garums. 1h:31min. PUSOTRA STUNDA! CD versijā gan pēdējais, gandrīz piecpadsmit minūšu garais noslēguma skaņdarbs „No Escape” tikšot noņemts, bet tas nemaina lietas būtību. Jā, pērn jau pieredzējām līdzīgu situāciju, kad mūs sākotnēji pamatīgi nobiedēja M83 ar dubultalbumu līdzīgā garumā, kas gala rezultātā izrādījās teju izcils, taču neticējās, ka ko tādu piedzīvosim atkal un jau tik drīz. Taču piedzīvojām. Ai, kā piedzīvojām...

Grūti izcelt ko vienu no „Kill For Love” ir tāpēc, ka šis ir ALBUMS. Albums kā mākslas darbs. Albums kā viens veselums, kur katra vieta ir pārdomāta, katrs otas triepiens ir precīzi savā vietā, un, ja to izņemtu ārā, kopaina jau būtu citāda. Interesanta ir Chromatics vēsture, kurā grupa no noise/punk/lo-fi grupas ir pārtapusi par synth-pop krustojumu ar post-punk. Atzīšos, ka neesmu dzirdējis apvienības agrīnos albumus, taču esmu absolūti pārliecināts, ka tieši ar „Kill For Love” Chromatis ir radījuši savu ALBUMU. Savu šedevru, kādu var radīt tikai reizi dzīvē. Izmantojiet to. Izmantojiet to vēl un vēl.”

Plašāk par albumu lasi šeit.


ATZINĪBAS RAKSTI ŠOMĒNES:

Daniel Rossen – „Silent Hour / Golden Mile” EP [Warp Records]
AMG rating: 7/10

iTAL tEK – „The Planet” EP [Atom River]
AMG rating: 7/10

Miike Snow – „Happy To You” [Columbia]
AMG rating: 7/10

Mirrorring – „Foreign Body” [Kranky]
AMG rating: 7/10

Sinead O’Connor – „How About I Be Me (And You Be You)?” [One Little Indian]
AMG rating: 7/10

The Mars Volta – „Noctourniquet” [Warner Bros]
AMG rating: 7/10

The Men – „Open Your Heart” [Sacred Bones]
AMG rating: 7/10

Yeti Lane – „The Echo Show” [Sonic Cathedral]
AMG rating: 7/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru