11 oktobris, 2011

LIVE: Handsome Furs

Viens teikums par Handsome Furs koncertu Rīgā, klubā NABAKLAB, 2011.10.07.


Ir precīzi 4 otrdienas rītā, pagalam nenāk miegs, uztaisīta kafija un mazliet savesta kārtībā veselība, kas jau atkal veselu nedēļu ir pamocījusi šī raksta autoru. Tā kā jaunās mūzikas krājumi ir sakrājušies tik milzīgi, ka vēl psiholoģiski grūti tiem ķerties klāt, atminējos, ka piektdienas vakarā dažiem cilvēkiem (tai skaitā nejauši satiktajam TVNet Mūzika redaktoram, grupas Satellites LV solistam Jānim Žildem) apsolīju, ka noteikti uzrakstīšu pāris vārdus par Handsome Furs, kuri jau trešo reizi (un nevis otro, kā es biju kļūdaini pārliecināts) uzstājās Rīgā, šoreiz klubā NABAKLAB.

Savu vārdu es turēšu un, lai arī ar milzīgu nokavēšanos (veselība...), tiešām uzrakstīšu PĀRIS vārdus. :) Esmu par to pārliecinājies jau iepriekš, un šis koncerts bija kārtējais apliecinājums, ka koncertu recenzētājs no manis nekad neiznāks. Proti, viens ir rūpīgi un iedziļinoties noklausīties albumu/singlu un tad, tam vēlreiz fonā skanot, uzrakstīt domas, bet pavisam kas cits atrasties koncertā, kad visu izšķir tā brīža emocijas un baudījums. Tāpēc verdikts būs īss un sekojošs: Handsome Furs sniedza vienu no šī gada izcilākajiem koncertiem, uz kādu man 2011.gadā nācies būt. Principā punkts.

Jau pirms šīs uzstāšanās ievācu informāciju par Handsome Furs iepriekšējo viesošanos Rīgā (2009.gada pavasarī klubā Depo, uz ko man diemžēl personisku iemeslu dēļ nesanāca aiziet), par ko saņēmu tikai un vienīgi cildinošākās atsauksmes. Tas, kā arī fakts, ka jaunais grupas albums „Sound Kapital” ir viens no pozitīvākajiem un dejojamākajiem šī gada ierakstiem, lika gaidīt masīvu ballīti, kas nelika vilties.

Ņemot vērā, ka mans kā apmeklētāja krekls pēc koncerta bija izgriežams no sviedriem (goda vārds, neatceros, kad pēdējoreiz tā ir bijis!), varu tikai apbrīnot Alekseiju Periju, kas spēj sintezatoru spēlēšanu apvienot ar trakojošu deju, nemaz nerunājot par andergraundisko enerģiju, ko izstaro harizmātiskais grupas solists Dens Bekners. Tāpat pie plusiem jāpieskaita šādiem maziem koncertiem raksturīgo saskarsmi ar publiku, kas vairāk atgādina savējo tusiņu, nevis sevi pasaules mērogā apliecinājušas grupas koncertu. Uz tā visa fona sirsnīgas šķiet arī dažas tehniskās lažas un neprecizitātes, kas šādiem koncertiem pat piestāv un piedod garšu.

Emocijām ļaujot virsroku (par to beigās tiku atalgots ar sirsnīgu Alekseijas Perijas rokasspiedienu!) un pilnībā iejūkot koncerta atmosfērā, tā īsti neskaitīju Handsome Furs spēlētās dziesmas, bet, šķiet, ka grupa izpildīja tieši to pašu setlisti, ko pirms nedēļas Budapeštā un pirms dienas Viļņā. Proti: When I Get Back / Damage / All We Want, Baby, Is Everything / Memories of the Future / Bury Me Standing / What About Us / Repatriated / Radio Kaliningrad / Serve the People / Encore: Legal Tender / Agony. Iespējams, bija kādas minimālas izmaiņas otrajā daļā, bet sākums noteikti bija identisks.

Īsāk sakot, Handsome Furs šo divu gadu laikā, kura starpā Dens Bekners vēl paspēja apbraukāt pasauli grupas Wolf Parade sastāvā, reklamējot viņu beidzamo plati „Expo 86”, nav zaudējuši ne kripatiņas enerģijas, pozitīvā lādiņa, toties klāt nācis albums ar jauniem hītiem, jo par koncerta hailaitiem gribētos saukt tieši šogad aktuālos singlus „Repatriated” un „What About Us”. Nav brīnums, ka mans rūpīgais dziesmu uzskaitījums beidzās tieši aiz „Repatriated”. Tālāk jau jumts bija norauts.

Diemžēl vismaz pagaidām nevienā saitā/blogā neatradu bildes no Handsome Furs uzstāšanās Rīgā, tāpat klusē arī YouTube kanāli. Tamdēļ nobeigumā ievietošu fragmentu no uzstāšanās Viļņā (kur, kā var spriest pēc video, arī nav trūcis jautrības) un, protams, videoklipu „What About Us”.

Kas attiecas uz jaunumiem mūzikā un nedēļas singliem, tad par tiem jau pavisam drīz. Stay in touch with AMGmusic!

Handsome Furs - "Radio Kaliningrad" (Live in Vilnius):


Handsome Furs - "What About Us" (Official Video):


1 komentārs:

  1. Izcils koncerts!
    http://www.megaupload.com/?d=ZMNSQ81B Šeit koncerta ieraksts no Zviedrijas tieši pēc nedēļas.

    AtbildētDzēst