11 oktobris, 2011

CVR: Jack White - Love Is Blindness (U2 cover)


Jack White - "Love Is Blindness" (U2 cover)
(from f/c compilation "AHK-toong BAY-bi Covered", out on October 25th)

Vienās jubilejās šoruden! Vēl nupat visa mūzikas pasaule atzīmēja leģendārā Nirvana albuma „Nevermind” divdesmito gadskārtu, kā kārta jauniem svētkiem – oktobra beigās apritēs precīzi 20 gadi, kopš pasaule saņēma vienu no izcilākajiem grupas U2 albumiem – „Achtung Baby”.

Gluži kā gadījumā ar „Nevermind”, arī šoreiz par godu šim notikumam albums tiks izdots atkārtoti ar neskaitāmām relīžu versijām – sākot ar vienkārši remāsterētu oriģinālo albumu, beidzot ar „uber-deluxe” kasti, kurā (sagatavojieties!) būs 1)seši kompaktdiski (oriģinālais albums, „Zooropa” albums, b-saidu izlase, divi diski ar remiksiem, kā arī „Achtung Baby” alternatīvo versiju disks), 2)četri DVD (dokumentālā filma „From The Sky Down”, videoklipu izlase, kolekcija ar bonus materiāliem un „ZooTV: Live from Sydney” koncertieraksts), 3)albuma singli vinila formātā, 4)žurnāls, 5)dažāda U2 atribūtika (piespraudes, uzlīmes utt.), ieskaitot pat Bono „The Fly” saulesbrilles. Protams, viss šis prieks attiecīgi arī maksās – 300 eiro.

Bet arī tas vēl nav viss. Par godu „Achtung Baby” jubilejai žurnāls Q kopā ar oktobra numuru piedāvās arī izlasi ar interesanto nosaukumu „AHK-toong BAY-bi Covered”, kurā visas albuma dziesmas izpildīs zināmi un ļoti zināmi izpildītāji, tai skaitā Nine Inch Nails, Depeche Mode, Garbage, Snow Patrol, Petija Smita, The Killers, Glasvegas un citi. Šobrīd atklātībā ir nonākusi dziesmas „Love Is Blindness” versija, ko izpilda nu jau vairs neesošās grupas The White Stripes līderis un ģitāras monstrs Džeks Vaits. Lieki teikt, ka viņa versijā viena no trauslākajām un smeldzīgākajām U2 dziesmām pārtapusi par blūza noskaņās ietītu dūmakainu odu, ko klausīties piepīpētā bārā pie viskija glāzes. Kārtējo reizi var tikai apbrīnot Džeka Vaita ģitārprasmes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru