16 septembris, 2011

ALBUMS: Girls - Father, Son, Holy Ghost

Girls – „Father, Son, Holy Ghost”

Release date: 12/09/2011

Label: Fantasy Trashcan

AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Slaveno teicienu „māksla dzimst mokās” varētu papildināt ar piebildi „vai eksperimentos ar narkotiskajām vielām un sevis meklēšanas ceļā”. Girls 2009.gada debijas albuma muzikālo pusi diezgan nepamatoti aizēnoja grupas solista Kristofera Ouvena dzīvesstāsts, kurš, maigi izsakoties nav garlaicīgs. Uzaudzis sektā „God of Children”, kur bija aizliegts klausīties populāro mūziku, vēlāk aizbēdzis, pievienojies panku kustībai, niekojies ar dažādām narkotikām un sācis meklējumus mūzikā.

Ja ņem vērā, ka viss Girls debijas albuma materiāls tapis daudzu gadu garumā, nav brīnums, ka tur atspoguļojās visas uzkrātās emocijas, sākot no dejiskām sērfroka himnām, turpinot ar sarkastiskām dziesmām par attiecību izjukšanu un beidzot ar sāpju pilnām depresijas odām. Turpretim otrais albums „Father, Son, Holy Ghost” šķiet kā pilnīgs pretstats. Kā apzināti radīts albums, kurš izklausās pārdomāts un nostrādāts (noteikti jāuzteic ģitārista Četa Vaita izaugsme!), taču diemžēl pietrūkst tā jaunības pozitīvā maksimālisma un patiesu jūtu eksploziju.

Albums ir noteikti dzīvespriecīgāks par debijas plati. Ja klausoties „Album”, iezagās doma, ka Ouvens varētu kļūt par vienu no šīs desmitgades skandalozākajām personām rokmūzikā, tad šeit viņš izklausās atradis sevi, skaidrā un kļuvis filozofiskāks. Nē, savu harizmu Ouvens noteikti nav zaudējis, iespējams, vienkārši kļuvis pieaugušāks. Jau „Album” apskatā rakstīju, ka „neticu, ka Girls spēs atkārtot šī albuma panākumus”, tagad nākas tam piekrist. Tomēr nepārprotiet, šis joprojām ir ļoti baudāms rokmūzikas ieraksts, kurā turklāt var meklēt vienu no Girls visu laiku labākajiem gabaliem – Metallica „Nothing Else Matters” atgādinošo un sirdi plosošo „Vomit”, kas pievienojas gada labāko singlu sarakstam.”

1 komentārs: