16 septembris, 2011

A-LIST: Tony Bennett & Amy Winehouse - Body And Soul


Tony Bennett & Amy Winehouse - "Body And Soul" [Columbia]
(from f/c LP "Duets II", out on September 19th)
(released as a digital single on September 14th)

Šim skaņdarbam bija lemts kļūt par leģendāru. Visticamāk, ja šovasar Eimija Vainhausa nebūtu pievienojusies slavenajam „27 klubiņam” un pametusi šo pasauli, viņas sadarbība ar amerikāņu leģendāro mūziķi Toniju Benetu dziesmā „Body and Soul” paliktu vienkārši kā viens no gabaliem, kas iekļauts nākamnedēļ iznākošajā Beneta albumā „Duets II”. Tagad šis ir kas vairāk – Eimijas Vainhausas pēdējā ierakstītā dziesma.

Pati dziesma „Body and Soul” ir teju tikpat veca kā visa popmūzikas pasaule. Dziesma sarakstīta tālajā 1930.gadā, šajā desmitgadē kļūstot par vienu no populārākajiem džeza skaņdarbiem un piedzīvojot neskaitāmas interpretācijas un izpildījumus. Vēlāk „Body and Soul” kļūst arī par populārās mūzikas izpildītāju iecienītu skaņdarbu. To iedziedājuši Frenks Sinatra, Billija Holideja, Ella Ficdžeralda un daudzi citi. Par slavenāko gan tiek uzskatīta 1939.gada rudenī ierakstītā džeza saksofonista Koulmena Houkinsa versija.

85 gadus vecais un joprojām dziedošais Tonijs Benets nākamgad varēs svinēt apaļu jubileju – apritēs tieši 50 gadi, kopš iznāca viņa debijas albums. Savukārt nākamnedēļ iznāks izlase „Duets II”, kurā bez Eimijas Vainhausas būs dzirdamas arī tādas mūzikas slavenības kā Andrea Bočelli, Meraija Kerija, Lady Gaga, Areta Frenklina,Šerila Krova un citas. Bet visvairāk cilvēku sirdīs noteikti ieķersies šī – pēdējā Vainhausas dziesma, kurā dzirdams, ka arī viss pēdējo gadu posms un likstas ar atkarību izraisošajām lietām (alkoholu, narkotikām, vistrakāko – mīlestību...) viņas izcilajām balss spējām nav nodarījis ne nieka ļaunuma. Turklāt dziesma taču ir bezgala skaista.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru