05 aprīlis, 2011

B-LIST TRACKS (28.03.-03.04.)

„B-LIST Tracks of the Week” apkopojam tās jaunās dziesmas, kas ir palikušas ārpus nedēļas labāko dziesmu izlases, taču vienalga būtu pelnījušas nelielu uzmanību. Katru nedēļu izcelšu piecas kompozīcijas no šī saraksta, savukārt pārējās dziesmas glīti sarindosim alfabēta secībā – tās jūs paši varat atrast YouTube vai SoundCloud neizsmeļamajos plašumos.

Ford & Lopatin - "Emergency Room" [Software]
(from f/c LP "Channel Pressure", out on June 7th)

(available as a
free download)

Kad 2010.gadā sākām jūsmot par, kā es to tolaik nodēvēju, 80’to gadu filmu mūzikas duetu Games, man dikti kremta grupas nosaukums. Nekā slikta jau tur nebija, vien tā bēda, ka Games ļoti asociējās ar pirms dažiem gadiem populāro reperi Game. Kā izrādās, es nebiju vienīgais ar šādām asociācijām, jo sadusmojās arī minētā repera ierakstu kompānija Interscope Records. Tā nu kopš šī gada februāra Daniels Lopatins (viņš arī Oneohtrix Point Never) un Džoels Fords sevi dēvē gaužām vienkārši – Ford & Lopatin.

Jūnija sākumā uz Mexican Summer subleibla Software beidzot iznāks ilgi gaidītais dueta debijas albums „Channel Pressure”, kas sekos pērn vēl zem Games nosaukuma izdotajam EP „That We Can Play”. Aizmāršiņām atgādināšu, ka šis EP saņēma 2010.gada AMGmusic balvu „Gada Labākais EP”, kas pērn tika pasniegta pirmoreiz.

Mainījies ir ne tikai nosaukums – jaunajā singlā dzirdam arī pavisam citu grupu. Jā, ir saglabāts 80’to gadu sci-fi synth-pop noskaņojums, kas gan zaudējis lirisko pusi, taču vienlaikus grupas skaņa kļuvusi tīrāka, tāda kā saloniskāka. Tas nekādā gadījumā nav nopēlums, gluži vienkārši būs jāpierod pie Ford & Lopatin, kas vismaz ar pirmo singlu demonstrē, ka Games EP „That We Can Play” ir noiets etaps.



Guillemots - "The Basket" [Polydor]

(from f/c LP „Walk The River”, out on April 18th)
(released as a digital single on March 11th)


Zinu, ka ir cilvēki, tostarp arī Latvijā, kas jūsmoja par Faifa Deindžerfīlda (Fyfe Dangerfield) pērnā gada solo albumu „Fly Yellow Moon”. Es savukārt esmu priecīgs šo birmingemieti redzēt atpakaļ savā vietā – pie mikrofona grupas Guillemots sastāvā. Aprīļa vidū gaidāms četrotnes trešais studijas ieraksts „Walk The River”, kas sekos mazliet pašķidrajam grupas 2009.gada albumam „Red”.

Lai jūs nepārprastu pirmo rindkopu, piebildīšu, ka neesmu un nekad neesmu bijis liels Guillemots cienītājs, taču viņu 2006.gada debijas albums neizklausījās slikti pat ar visu to, ka raisīja tiešas asociācijas ar Coldplay, Travis, Keane un citām tolaik līdz riebumam pārdrillētām britu apvienībām. Guillemots veiksmes pamatā vienmēr ir bijuši piedziedājumi un šajā jomā viens no perfektākajiem piemēriem ir jaunākais singls „The Basket”, kura pirms-piedziedājuma U2 atgādinošais „Ooh-ooh / Ooh-ooh” sniedz maldīgu priekšstatu – pēc tā seko sasodīti himnisks, stadionisks un saulains „You knock me over / You knock me over”. Kaut kā pavasaris uzreiz šķiet siltāks!


Toro Y Moi - "I Will Talk To You" [Carpark]
(from split 7'' single with Cloud Nothings, released on March 28th)

Dienvidkarolīnas chillwave meistars (pat varētu teikt – pamatlicējs!) Čezs Bandiks jeb Toro Y Moi mūs pērnā gada nogalē sakārdināja ar singlu „Still Sound”, dodams lielas cerības par savu otro studijas ierakstu „Underneath The Pine”, kas iznāca februārī. Atšķirībā no amerikāņu mūzikas gaumes noteicēja Pitchfork, es – teikšu atklāti – biju vīlies diezgan pliekanajā albumā, kurā bija pārāk daudz prātā nepaliekošu muzikālu kombināciju. Toties šonedēļ kopā ar Cloud Nothings izdotajā 7 collu vinila singlā dzirdams tas Toro Y Moi, kurā mēs iemīlējāmies pirms diviem gadiem. Atmosfērisks, džezīgs čilveivs, kas par spīti minimālismam trīsarpus minūšu garumā sniedz plašu emociju gammu.



tUnE-yArDs - "Powa" [4AD]
(from f/c LP "w h o k i l l s", out on April 18th)

Trešdienas pēcpusdiena, ilgi gaidītā pavasara saule logā, gards Tērvetes alus māgā, un tUnE-yArDs skaņdarbs „Powa” pēkšņi šķiet pavisam nepelnīti nonācis B-LISTē, jo tam patiesā vieta būtu vienu burtu augstāk. Ar katru nākošo Merilas Gārbusas singlu (pavisam nesen apskatījām „Bizness”) šī sieviete šķiet talantīgāka un talantīgāka. Perfekti laiska atmosfēra, izcilas balss spējas un apbrīnojama harizma. Jau pēc dažām nedēļām veikalu plauktos būs viņas otrais studijas albums „w h o k i l l s”.



Fucked Up - "The Other Shoe" [Matador]
(from f/c LP "David Comes To Life", out on June 7th)
(available as a free download)

Ar grandiozu un ambiciozu projektu jūnijā atgriezīsies kolorītā Toronto hardcore-punk apvienība Fucked Up. „David Comes To Life” nebūs vien grupas trešais albums – tā būs vesela rokopera, kuras darbība norisināsies kādā izdomātā Lielbritānijas pilsētā Mārgaretas Tečeres valdīšanas laikā. Turklāt papildus galvenajam ierakstam grupa izdos arī kompilāciju ar šīs izdomātās pilsētas izdomātajām grupām un to dziesmām. Pirmais singls „The Other Shoe” (tas par velti lejupielādējams grupas oficiālajā mājaslapā), neskatoties uz tipisko Fucked Up hārdkora skanējumu un solista Deimjena Eibrehama rēcošo vokālu, ir viena sasodīti lipīga un melodiska pop dziesma, atsaucot atmiņā 80’to gadu pūdeļroka periodu.




PĀRĒJĀS B-LIST DZIESMAS:

Bill Callahan - "Baby's Breath" [Drag City]
(from f/c LP "Apocalypse", out on April 18th)
(available as a free download)

Craft Spells - "From the Morning Heat" [Captured Tracks]
(from LP "Idle Labor", out now)
(available as a free download)

Glasvegas - "The World Is Yours" [Columbia]
(from f/c LP "EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\", out on April 4th)
(available as a free download)

Katy B - "Broken Record" [Columbia]
(from f/c LP "On a Mission", out on April 4th)
(released as a digital single on March 28th)

Low - "Especially Me" [Sub Pop]
(from f/c LP "C'mon", out on April 11th)
(available as a free download)

No Surrender feat Tunde Adebimpe - "Silver Hall" [ZerOKilled Music]
(from f/c LP "Medicine Babies", out in June)
(available as a free download)

Panda Bear - "Surfer's Hymn" [Kompakt]
(from f/c LP "Tomboy", out on April 11th)
(released as a 7'' vinyl single on March 28th)

Space Ranger feat Captn K - "Nightmoves" [Lovemonk]
(from EP "Nightmoves", out now)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru