05 aprīlis, 2011

Nedēļas Izlase (28.03.11.-03.04.11.)

AMGmusic Nedēļas Izlase #13 (28.03.2011. – 03.04.2011.)

Sveicināti! Kas gan tā būtu par trīspadsmito izlasi, ja ar to neatgadītos ķibele?! Turklāt, ja vēl šai izlasei jānāk atklātībā 1.aprīlī – joku dienā! Neatstāstīšu visas likstas, kāpēc piektdien izpalika iknedēļas pasākums, jo ne jau tas šobrīd svarīgākais. Svarīgākais, ka AMGmusic Nedēļas Izlase #13 beidzot ir sakompilēta un gatava izrādīšanai. Uzreiz brīdinu, ka šoreiz, taupot laiku, komentāri patiešām strupi un kodolīgi. Piecas A-LIST dziesmas, Nedēļas Albums, trīs labākie remiksi no pagājušās nedēļas, kā arī viens video – tas viss zemāk! Enjoy!


TRACK OF THE WEEK:


Burial - "Street Halo" [Hyperdub]
(from 12'' EP "Street Halo", released on March 28th)

Gluži kā prognozēts pirms nedēļas – 2006.gada dubstep sensācija Burial jeb Viljams Bevans no Londonas kļūst par pirmo mākslinieku AMGmusic Nedēļas Izlašu vēsturē, kas divās nedēļās (turklāt pēc kārtas!) izcīna divus „Nedēļas Skaņdarbs” titulus. Pirms septiņām dienām izlaistajam „Mirror”, kas tapis kopā ar Four Tet un Tomu Jorku, seko Burial pirmais solo singls pēc četru gadu pārtraukuma. Vairāk lasi šeit.



A-LISTED TRACKS:


YACHT - "Dystopia (The Earth Is on Fire)" [DFA]
(from f/c LP "Shangri-La", out on June 20th)
(available as a
free download)

Kad jau likās, ka pēc tik izcila hīta, kāds bija „Psychic City” pirms diviem gadiem, ar neko satriecošu klajā vairs nav iespējams nākt, Džona Bektolts un Klēra Evansa jeb duets YACHT ieskandina jūnijā gaidāmo albumu ar perfektu ballīšu hītu „Dystopia”. „The earth, the earth, the earth is on fire / We don’t have no daughter / Let the motherfucker burn!”. Vairāk lasi šeit.



Young Knives - "Love My Name" [Gadzook]
(from f/c LP "Ornaments From the Silver Arcade", out on April 4th)
(released as a 7'' vinyl single on March 28th)

90’to gadu nogalē dibinātajai angļu jefiņroka apvienībai Young Knives bija jāgaida septiņi gari gadi līdz dzimtenes mūzikas speciālistu atzinībai. 2006.gadā izdotais albums „Voices of Animal and Men” tika nominēts prestižajai Mercury Music balvai. Divus gadus vēlāk seko plate „Superabundance”, kas beidzot Young Knives izpelnās arī AMGmusic uzmanību, pateicoties lieliskajiem singliem „Up All Night” un „Turn Tail”. Tagad trijotne ir atpakaļ ar jaunu singlu, bet no pirmdienas veikalos nonāks arī grupas trešais albums „Ornaments From the Silver Arcade”. Pirmās recenzijas rāda, ka albums būs vilšanās, bet tas nekādi nemazina faktu, ka „Love My Name” ir viens no lipīgākajiem un jautrākajiem grupas hītiem. Vairāk lasi šeit.



EMA - "California" [Souterrain Transmissions]
(from f/c LP "Past Life Martyred Saints", out on May 9th)

Vienu no skaļākajām ažiotāžām mūzikas blogos (protams, atskaitot sensacionālo Kanādas duetu The Weeknd!) pēdējos mēnešos sarīkojusi bijusī folk-drone apvienības Gowns dalībniece Ērika Andersone, kas tagad uzstājas kā solo māksliniece ar segvārdu EMA. Februārī piedāvātajai gotiskajai balādei „The Grey Ship” seko vēl interesantāks, nihilistisks un tīniski dusmīgs stāsts „California”. Vairāk lasi šeit. The Flaming Lips & Neon Indian - "Is David Bowie Dying?" [self-released] (from very limited 12'' vinyl "The Flaming Lips with Neon Indian", out now) Neklausieties dziesmas nosaukumā – Deivids Bovijs pavisam noteikti nav uz nāves gultas! Ieklausieties dziesmā – 21.gadsimta psihodēlijas karaļi The Flaming Lips sadarbībā ar chillwave uzlecošajām zvaigznēm Neon Indian! Rezultāts? Skaņu celiņš spoku filmai! Vairāk lasi šeit.



ALBUM OF THE WEEK:

Ladytron – "Best Of 00-10"

Release date: 28/03/2011
Label: Nettwerk
AMG rating: 8/10


Es vairs ne par kapeiku nebrīnos, ja AMGmusic notiek tehniskas un kādas tik vēl ne problēmas tieši tajās nedēļās, kad iznāk vislielākais daudzums interesantu un uzmanības prasošu ierakstu. Tieši tā noticis arī šoreiz, kad pēc idejas vajadzēja pastāstīt gan par bezgala pozitīvo un jautro Kalifornijas jaunās apvienības Hunx and His Punx debijas albumu „Too Young To Be In Love” (8/10 no AMGmusic), gan par The Pains of Being Pure At Heart turpinājumu lieliskajam debijas albumam pirms dieviem gadiem (jaunā plate – 7/10 no AMGmusic), gan par zviedru pēdējo gadu veiksmīgākākās indie-pop apvienības Peter, Bjorn & John labāko darbu kopš 2006.gada albuma „Writer’s Block” (jaunā plate – 7/10 no AMGmusic), gan par vēl veselu lērumu jaunu EP.

Tā vietā samierināsimies ar to, ka pagājusī nedēļa patiesībā AMGmusic pagāja Ladytron zīmē. Protams, var diskutēt, vai grupai, kuras kontā ir vien četri albumi, turklāt tā netaisās izjukt, bet gan jau šī gada rudenī piedāvāt jaunu albumu, bija milzīga vajadzība pēc „Best Of” izlases, taču – no otras puses – kāpēc gan ne? Kā jau rakstīju izlases apskatā, Ladytron ir viena no pagājušās desmitgades nepelnīti nenovērtētākajām electro-pop / new-wave / electro-clash grupām. Turklāt grupas kontā ir arī viens patiesi izcils darbs (2005.gada albums „Witching Hour”), kas pelnījis atrasties starp iepriekšējās desmitgades labākajiem albumiem. Ja nu tā ir sanācis, ka Jums šis albums paskrējis garām, varat droši sākt arī ar šo disku – grupas desmit gadu labāko dziesmu izlasi!



THREE REMIXES FOR THE WEEKEND:


Daft Punk - "End Of Line" (Tame Impala Remix) [Disney Records]
(from f/c LP "Tron: Legacy Reconfigured" australian edition, out on April 5th)

Viens no pagājušā gada nogales lielākajiem notikumiem popkultūrā bija kinolentes „Tron: Legacy” nonākšana uz kino ekrāniem. Prieks gan fantastikas filmu cienītājiem, gan arī elektroniskās mūzikas faniem – par „Tron: Legacy” skaņu celiņu bija parūpējies slavenais franču duets Daft Punk. Nākamnedēļ Disney Records piedāvās šī skaņu celiņa remiksēto versiju, kur Daft Punk skaņdarbus apstrādājuši tādi slaveni producenti kā Boyz Noize, M83, Moby, Photek, Sander Kleinenberg un daudzi citi. Taču no pagaidām dzirdētajiem vislielāko prieku sagādājis mikss, kas nemaz nebūs iekļauts šajā kompilācijā! Tas ir Austrālijas pērnā gada debitantu, psihedēliskā roka pārstāvju Tame Impala rīmeiks, kas būs atrodams tikai un vienīgi Austrālijā izdotajā diskā. Labi, ka dzīvojam 21.gadsimtā, un internets paver iespējas visai viegli pie šīs versijas tikt arī pārējiem planētas iedzīvotājiem. Izmantojiet!



Zoo Brazil - "Modular" (Zoo Brazil Remix) [John Henry]
(from EP "Modular", out on April 6th)


Zviedru producents Džons Andersons jeb Zoo Brazil, kurš, ja var ticēt internetā lasītajam, mūziku sacer jau kopš 11 gadu vecuma, AMGmusic pleilistēs regulāri gozējās ap 2006.gadu, kad pie mums vēl lielā cieņā bija house un techno. Muzikālas ziņkārības inerces vadīts, cenšos nepalaist garām šī producenta ierakstus arī 2011.gadā, un, lūk, Jums jaunākais Zoo Brazil skaņdarbs „Modular”. No EP atrodamajām trekiem visvairāk iepatikās tieši šis – paša Zoo Brazil veidots, minimāls, naksnīgs un pulsējošs tech-house.



Space Ranger feat Captn K - "Nightmoves" (Pional remix) [Lovemonk]
(from EP "Nightmoves", out now)

Šīs nedēļas B-LIST sarakstā atrodams arī Space Ranger singls „Nightmoves”, kas pirms nedēļas izdots uz leibla Lovemonk. Tad nu jāatzīstas, ka Space Ranger singls acīs iekrita galvenokārt tādēļ, ka EP treku sarakstā bija atrodams arī Pional vārds – honkongiešu izcelsmes producents Miguels Barošs, kurš pērn Saulrieta Dziesmu gada topā izcīnīja augsto 7.vietu ar pasakaini skaisto, dabstepīgi romantisko „In Another Room”. Šis, protams, nestāv blakus, taču noteikti patiks stilīgu pludmales ballīšu un funky/deep house faniem!
B1 Nightmoves (Pional Remix) by Lovemonk


VIDEO OF THE WEEK:


Stars – „Changes” [Vagrant]
(dir. Jaron Albertin)


Noslēgsim šo izlasi ar kaut ko skaistu. Ja Kanādas indie-pop apvienības Stars pēdējais, pērnvasar izdotais albums „The Five Ghosts” nepārliecināja arī jūs, tas nenozīmē, ka nepatiks arī jaunākais klips. Galu galā, kā var nepatikt klips, ja visā tā garumā redzama kaila, turklāt ļoti simpātiska sieviete! Un simpātisku sievieti nevar sabojāt pat izaugusi aste... Ko es te murgoju, jautāsit? Skatieties video! :)

Stars - Changes (Uncensored) from Stars on Vimeo.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru