18 augusts, 2010

Trešdiena, 18.augusts

Sveiciens trešdienā!

Spītējot joprojām uzstājīgi prom nelidojošajam karstumam un joprojām stīvajai un sāpošajai mugurai, šodien atkal pietiekami liels daudzums mūzikas izlaists caur AMGmusic dzirnām, lai padalītos svarīgākajā arī ar Jums. Tiesa, šodien mazāk par jaunumiem mūzikā, cik par jaunumiem burziņu jomā.

Jaunumi ir tādi, ka šo sestdien (21.augustā, ja esam precīzi) pēc ļoooti ilgiem laikiem, tērpies DJ uzsvārcī, viesošos Jūrmalas šī gadsimta slavenākajā, lai arī izmēra ziņā nelielajā naktsklubā „Trio”, kas savus ziedu laikus piedzīvoja pagājušās desmitgades pirmajā pusē. Kā DJ par naudiņām tur pēdējoreiz spēlēju tālā 2001.gada rudenī, tātad – atgriešanās pēc deviņu gadu prombūtnes. Tiesa gan, apmeklētāja lomā esmu tur bijis krietni biežāk un stipri nesenāk. Pagājušajā nedēļas nogalē, piemēram. ;)

Stāsts īsumā ir sekojošs. Septembrī (visticamāk, septembra nogalē) tur ir ieplānots viens pasākums, kas ir briedis jau labu laiku. Par šo pasākumu pagaidām vēl drīkstu runāt tikai pusčukstus, lai neaizbiedētu labo domu fejas. Tad nu pusčukstus saku, ka pasākums būs lieliska dāvana visiem leģendāro Trio pasākumu apmeklētājiem, kas tur pavadījuši neskaitāmas naktis kluba ziedu laikos – ap 2000.-2005.gadu. /tālāk seko mana ļoti čukstoša balss, kuru lāga nevar sadzirdēt.../

Tā kā, pirmkārt, pats neesmu spēlējis klubos kopš 2005.gada pavasara, otrkārt, nezinu, uz ko, kā un kāpēc ir spējīga Trio naktskluba tehnika un, treškārt, gribas iepriecināt cilvēkus un pašam sevi pēc iespējas ātrāk, šo sestdien ir ieplānots maziņš ģenerālmēģinājumiņš. Respektīvi – pāris stundas kopā ar pasākuma organizatoriem iemēģināsim Trio mūzikas aparātus un pie viena padejosim un padzersim ārkārtīgi garšīgos lieliskā bārmeņa Matīsa gatavotos kokteiļus.

Tātad nekas ļoti nopietns un speciāli gatavots šoreiz, BET... ja viss izdosies, kā cerēts, – kas zina – iespējams tas ir sākums ikmēneša AMGmusic vakariem, kuros es (vai kāds cits, jo ir padomā par vēl dažu labu zināmu cilvēku piesaisti) atskaņotu dzīvē to, kas diendienā izskan un tiek atspoguļots AMGmusic blogā šeit. Tas būtu patiešām ļoti, ļoti skaisti. Neko nevaru padarīt – mīlu savu pilsētu un mīlu mūziku, un mīlu labus cilvēkus. Ja gaumīgo un baudāmo mūziku varētu apvienot ar labajiem un gaišajiem cilvēkiem un to visu baudīt skaistākajā Latvijas pilsētā, tad tas būtu kā tāds sapņa piepildījums. Galu galā taisnība vien ir viedajām mēlēm – pietiek gausties par Novaja Volna un citiem ar totālu bezgaumību un mākslīgu glamūru sapūstiem vai tieši pretēji – ar senu, tak apnicīgi nepatīkamu naftalīna smaržu piesūcinātajiem Jomas ielas tusiņiem! Tā vietā labāk sākt kaut ko darīt pašiem, likt vietā alternatīvu, vai ne?

Anyway, ja kāds paziņa vai vienkārši labs cilvēks iepeldēs sestdienas naktī Vienības Prospektā 35, Lielupē (braucot no Rīgas, pirmais pagrieziens pa labi no Jūrmalas šosejas un kādi 200-300 metri taisni!), labprāt uzspēlēšu kādu stundiņu ilgāk par ieplānotajām 2-3 stundām. Par to, ko es ģenerālmēģinājumā spēlēšu, man pagaidām nav ne jausmas, bet tur noteikti būs šīs vasaras lielākie AMGmusic hīti, kā arī šis tas no klasikas un pagājušās vasaras grāvējiem. Trīs trekus, kurus NOTEIKTI sestdien dzirdēsit, piedāvāju noklausīties mazliet zemāk.


Bet, ak, vai! Nu gan esmu aizrunājies (precīzāk – aizrakstījies). Laiks ķerties klāt šodienas muzikālajam klāstam. Tajā galvenā loma jaunajam Wild Nothing skaņdarbam. Ir arī pilnīgi jauns The National gabals, b-puse no mūsu jaunajiem favorītiem Oberhofer, kā arī melanholisks klips no How To Dress Well. AIZIET!


HOTTEST NEW TRACK:

Wild Nothing – „Golden Haze” [Captured Tracks]
(from f/c EP „Golden Haze, out in October)

Šīs dienas karstākais ieraksts patiesībā AMGmusic fonotēkā ir jau kopš jūnija! Tolaik, apskatot Wild Nothing debijas albumu „Gemini”, pieminēju, ka grupa ultra-mazā skaitā (75 eksemplāros!!) ir laidusi klajā arī EP vinila plati „Evertide”. Kā reiz, jau tad no šī EP izcēlu dziesmu „Golden Haze”, ko nosaucu par vienu no skaistākajiem šī gada skaņdarbiem. Prieks, ka to sapratuši paši grupas dalībnieki, un oktobrī uz leibla Captured Tracks tiks izdots jauns EP, kura centrālā ass jau būs tieši dziesma „Golden Haze”.

Ar melanholiskāko The Cure daiļrades daļu visbiežāk salīdzinātie Wild Nothing ir četri jaunieši no Virdžīnijas, ASV. Viņu spēlētā mūzika balansē starp dream-pop, shoegaze un indie-rock stiliem. Debijas albums „Gemini” – un es nepārspīlēju šoreiz – ir viens no lieliskākajiem 2010.gada debijas ierakstiem, ko noteikti iesaku arī Jums.



DIENAS VIDEO PRIEKS:

How To Dress Well – „Lover’s Start” [Lefse]
(from f/c album „Love Remains”, out in September)


Vēl pirms gada Tomu Krellu slavenais pitchfork.com pieteica kā puisi, kurš pa dienu tulko Kanta filozofijas grāmatas, bet vakaros sava prieka pēc sacer narkotiskas lo-fi dziesmas. Šobrīd Toms Krells jeb How To Dress Well ir viens no pieprasītākajiem ambient/chillwave mūziķiem, kura kontā jau ir neskaitāmi internetā publicēti skaņdarbi, bet septembra nogalē gaidāms arī debijas albums.

Interesanti, ka klips tapis albuma dziesmai „Lover’s Start”, nevis gaidāmajam plates pirmajam oficiālajam singlam, ar Maikla Džeksona sempliem krāšņotajam „Ecstasy With Jojo”, kurš iznāks 30.augustā. No otras puses - zilganblāvais un melanholijas pilnais video materiāls patiešām ļoti piestāv tieši šim skaņdarbam. Klipa autors ir kāds Džeimijs Hārlijs. Skatieties paši:



THREE NEW FREE MP3’s:

Pavisam īsi par šodienas interesantākajiem jaunumiem par velti pieejamo MP3 frontē.

The National - "You Were a Kindness" [4AD]
(bootleg track,
free download)

Pagājušajā nedēļā vieni no šī gada labāko albumu īpašniekiem The National paviesojās kādā Minesotas radiostacijā, kur citu starpā izpildīja arī vienu pilnīgi jaunu dziesmu, kura tagad pieejama arī MP3 versijā. Gluži kā albums „High Violet” – bezgala skaisti un perfekti!



Oberhofer - "Don'tneedya" [self-released]
(from "o0O0o0O0o" 7'' vinyl, out now)
(
free download)

Nedrīkstam paskriet garām arī šim. Jaunie amerikāņi Oberhofer, kuri pirms neilga laika lika man jukt prātā (labā nozīmē), pateicoties fantastiskajai „Away Frm U” dziesmai, kas godam arī nopelnīja 1.vietu jūlija topā, augusta sākumā izdeva pirmo singlu vinila platē. Tā b-pusē ir šī dziesma – „Don’tneedya”. Vēl viens pierādījums, KĀPĒC šiem jauniešiem ir vērts pasekot līdzi! Manuprāt, pat labāks par a-puses treku.



Small Black – „Photojournalist” [Jagjaguwar]
(from f/c album „New Chain”, out in October)
(free download)

Biju jau paspējis piemirst pat šo Longailendas duetu. Pagājušā gada augustā Small Black pievērsa uzmanību AMGmusic, pateicoties dziesmiņai, kuru tolaik ieliku lo-fi indie atvilktnē. Jaunākais skaņdarbs „Photojournalist”, kas ieskandinās oktobrī gaidāmo debijas albumu, drīzāk ieturēts new-wave stilā. Taču skan pat vēl labāk!



THREE FOR THE WEEKEND #2

Visbeidzot solītais ieskats, ko tad es spēlēju diskotēkās. ĻOTI daudz ko. :) Pamatā koncentrējoties uz aktuālāko, bet nepiemirstot arī senākus jautrību rosinošus skaņdarbus. Vasarai piestāv vasaras mūzika. Tāpēc šim vīkendam noteikti izvēlētos pērnā gada vasaras himnu „Psychic City” no pagājušajā gadā arī Rīgā skatītajiem YACHT; šīs vasaras (un principā jau arī pērnā rudens) bezbēdīgi jautro The Drums treku „Let’s Go Surfing”, kurš, starp citu, singla formātā oficiāli tika izdots tikai aizvakar(!), kā arī savu pagājušās nedēļas lielāko favorītu – Boyz Noize remiksu The Chemical Brothers skaņdarbam „Swoon”.

Trīs stilistiski atšķirīgi darbi, kurus vieno kas? Pareizi, POZITĪVĀ ENERĢIJA! :) Pie tās arī pieturēsimies. Iesaku!

YACHT – „Psychic City”:


The Drums – „Let’s Go Surfing”:


The Chemical Brothers – „Swoon” (Boyz Noize Remix):



Tiekamies jau piektdien ar šīs nedēļas lielisko dziesmu bagāto Singlu Apskatu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru