23 jūlijs, 2009

SINGLI - Ceturtdiena, 23.Jūlijs

Buraka Som Sistema – „IC 19”

Release date: 25/05/2009
Label: Mad Decent Protocol
AMG rating: 8/10


Mūžu dzīvo, mūžu mācies. Nudien vēl šo otrdien neko nebiju dzirdējis par pagājušā gadsimta 80’tajos gados Āfrikā radušos elektroniskās mūzikas paveido kuduro, kurš principā pārtiek no bungu mašīnas un vokāla.

Buraka Som Sistema ir salīdzinoši jauna apvienība no Portugāles, kas radusies vien pirms trim gadiem, taču viņu kontā jau divi albumi, no kuriem pēdējais – „Black Diamond” – nāca klajā pirms gada. No turienes arī nāk šis singls – „IC 19”.

Buraka Som Sistema nespēlē izteiktu kuduro, apvienojot savā mūzikā arī elementus no dubstep (tieši šajā lauciņā es sākotnēji viņus ierindoju, kad sanāca pirmoreiz dzirdēt „IC 19”), breakbeat un grime. „Black Diamond” beidzot nonācis arī līdz AMG un ir plāns noklausīties šo plati nedēļas nogalē. Pagaidām – lielisks, atspirdzinošs un nesošs gabals, pie kā paliet sviedrus nedēļas nogalē. Teicami!

Audio:


Lemonade - "Big Weekend"

Release date: 20/07/2009
Label: Sunday Best
AMG rating: 7/10


Ja esat mazliet noguruši no n-tajām jaunajām 80’to gadu elektroniskās mūzikas skaņu piesātinātajām grupām, šeit ir risinājums – paklausieties ko tādu, kas Jums liks atgriezties saldajos 90’tajos!

No Ņujorkas, Bruklinas (sāk likties, ka Londonā un Ņujorkā visi nodarbojas vien ar jaunu grupu dibināšanu!) nākošie Lemonade ir laiduši klajā savu debijas singlu „Big Weekend” – reivīgu, dejojamu un, es teiktu, ļoti interesantu muzikālu kokteili, kurā var atrast atsauces arī uz šīs desmitgades elektroniskās indie mūzikas pārstāvjiem – The Rapture, !!! un citiem.

Turklāt „Big Weekend” ir viens šajos laikos ļoti neraksturīgs pluss – IDEĀLS singls. Sen nebiju klausījies CD singlu ar 5 trekiem, kuri VISI ir ļoti labi. It īpaši gribētu izcelt chill-out noskaņās ieturēto Delorean remiksu. Šīs nedēļas karstajā miksā gan, visticamāk, izmantošu oriģinālo extended versiju. Masīva basu līnija!




Pangaea - "Memories"

Release date: 13/07/2009
Label: White Label
AMG rating: 7/10


Par dubstep trekiem AMG apskatos bieži nenākas rakstīt, tāpēc prieks ir par katru šī stila gabalu, kas ieripo mūsu fonotēkā, it īpaši ja tas ir tik čilautīgs, atsvaidzinošs un naksnīgu noskaņu radošs, kā Pangaea jaunākais, pašizdotais „Memories”.

Pangaea (ja pareizi saprotu, izrunā kā „pandž’ia”) ir kāds britu dubstep producents vārdā Kevins Makaulijs. Pērn jau izdevis vairākas veiksmīgas plates, bet šo – „Memories” – attiecīgā žanra dīdžeji sauc par viņa veiksmīgāko darbu. Tas droši vien liecina, ka nākotnē par Pangaea mēs vēl dzirdēsim. Un tas priecē! Ideāls gabals rīta setam, izzūdot nakts melnumam un kopā ar to - fiziskajam spēkam. Teicama noskaņa!

Garā extended versija:



Mpho - "Box N Locks"
Release date: 20/07/2009
Label: Wall Of Sound
AMG rating: 7/10

Vēl viena no jaunajām dziedātājām/mūziķēm, kas sevi pieteikusi 2009.gadā un, PROTAMS, tiek salīdzināta gan ar VV Brown un Ebony Bones!, gan Little Boots un La Roux. Viņas īstais vārds ir Mmpo Skīfa, par viņas dzimteni var uzskatīt Dienvidāfriku, lai arī jau kopš mazotnes meitene dzīvojas pa Angliju. Pavisam nesen noslēgts līgums ar EMI par piecu(!) albumu izdošanu, kas jau vien ir pierādījums mūzikas producentu/menedžeru nākotnes plāniem saistībā ar Mpho.

No visām mūziķēm, ar kurām Mpo ir tikusi salīdzināta, manuprāt, visatbilstošākais ir pielīdzinājums tieši VV Brown. „Box N’ Locks” ļoti gaisīgs, saulains indie pops ar vieglu elektroniskās mūzikas piešprici. Pieļauju, ka vasaras ballītē pie šī varētu arī labi un sirsnīgi izdejoties. Ir labs!


+

Real Estate - "Fake Blues" [Half Machine; 20/07/2009]
AMG rating: 6/10

Frankmusik - "Confusion Girl" [Island; 20/07/2009]
AMG rating: 4/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru