02 jūlijs, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (28.06.-04.07.)

SINGLE OF THE WEEK

Aeroplane - "We Can’t Fly"
Release date: 28/06/2010
Label: Wall Of Sound
AMG rating: 8/10


Kad trešdien iepazīstināju Jūs ar „We Can’t Fly”, minēju, ka beļģu duets Aeroplane vairs neeksistē. Tik tiešām pirms pāris nedēļām abi producenti paziņoja par kopīgās darbības pārtraukšanu, taču izrādās, ka viens no viņiem – Vito De Luka – tomēr turpinās izmantot skatuves vārdu Aeroplane. Tātad šo apzīmējumu nemetam mēslainē. Turklāt, kā jau rakstīju, septembrī iznāks Aeroplane debijas albums.

„We Can’t Fly” ir no tiem skaņdarbiem, kuri, ja pat būtu tapuši ziemā, būtu rūpīgi jāpaglabā tālākajā atvilktnē un jāizņem laukā tikai tad, kad spoži spīd saule, ir vismaz plus 20 grādi pēc Celsija un tā vien rodas vēlēšanās dzert glamūrīgu kokteili pie jūras siltā vakarā. Tropisks disko? Balērisks house? Fankīgs electro? Viss kopā un vēl mazliet. Nedēļas hīts AMGmusic.




PĀRĒJIE ŠĪS NEDĒĻAS SINGLI:

The National - "Anyone's Ghost" [4AD; 28/06/2010]
AMG rating: 8/10


Ja man būtu jāsastāda kāda festivāla sapņu sastāvs, tad šī pasākuma hedlaineri 2010.gadā noteikti būtu The National. Un kā nu ne? Šogad pagaidām tikai The National no allaž kritiskā un piekasīgā AMGmusic ir izdevies par savu jaunāko albumu nopelnīt 9 zvaigznes no 10. Vai tas būs gada labākais albums, protams, pāragri spriest.

„Anyone’s Ghost” nav TIK izcils kā albuma pirmais singls „Bloodbuzz Ohio” (jā, es atceros, ka savulaik to novērtēju „tikai” ar 8/10, un šis singls pat neiekļuva mēneša topa desmitniekā, taču tas visu padarīs tikai interesantāku gada beigās – galu galā reti gadās, kad kāda dziesma, kas nav bijusi labāko pieciniekā, kur nu vēl desmitniekā, gada beigās gozējas topu virsotnēs...), taču tas teksts... „You said you stayed home alone with the flu / Found out from friends that wasn’t true” – smalki, ironiski un perfekti piestāvoši dziesmas un visa albuma noskaņai.



of Montreal - "Coquet Coquette" [free download; 28/06/2010]
AMG rating: 8/10

Viens no harizmātiskākajiem amerikāņu eksperimentālās un psihodēliskās indie-pop mūzikas pārstāvjiem Kevins Bārnss ar savu apvienību of Montreal nudien nevar sūdzēties par ražīguma trūkumu. 14.septembrī iznāks Atēnu (ne to, kuras Grieķijā, bet to, kuras ASV, Džordžijas štatā) grupas jau desmitais studijas albums, kas šoreiz sauksies „False Priest”.

Jau tā pirmais singls ir apliecinājums Bārnsa iepriekš paustajam, ka jaunais albums iezīmēs of Montreal atgriešanos pie dzīvajiem instrumentiem, nomainot midi skaņas un sekvencerus pret bungām, klavierēm un ģitārām. Turklāt jaunajā albumā kā viesmākslinieces piedalīsies arī tādas pop/r’n’b dziedātājas kā Džanelle Monē un slavenās Bejonsī Noulzas māsa Solanže, kas, kā pati gada sākumā atzinās, ir liela of Montreal fane. Hmm, vecākajai māsai būtu no kā pamācīties...

Šeit var dziesmu lejupielādēt par velti.

Video dziesmas akustiskā versija dzīvajā:



Zola Jesus - "Night"
[Souterrain Transmissions; 21/06/2010]
AMG rating: 8/10

Maijā Zola Jesus jeb Nika Rouza Danilova AMGmusic singlu topā izcīnīja 7.vietu projekta Nika + Rory sastāvā ar dziesmu „I’m Not Going Anywhere”. Toreiz teicu, ka viņas solo dziesmas klausīties ātrāk par 22:00 var „tikai izcili lietainā rudens dienā”. Kā vienmēr, nedaudz pārspīlēju.

Tikai 21 gadu jaunās dziedātājas (jā, grūti tam noticēt, klausoties jebkuru no viņas projektiem!) kontā ir jau divi albumi un divi EP, no kuriem pēdējais – „Stridulum” – iznāca šī gada martā. Tur tad arī pirmoreiz atradu šo smeldzīgo, ārkārtīgi melno un stindzinoši salto meistardarbu, par kuru, kā jau esmu minējis, nenāktos sarkt pat duetam The Knife. Tagad šī EP galvenais skaņdarbs tiek piedāvāts kā atsevišķs singls.



Family Trees - "Dream Talkin"
[Father Daughter Records; 29/06/2010; free download]
AMG rating: 7/10


Kas nu tas būtu par AMGmusic singlu apskatu vasarā bez nevienas 60’to gadu vai Beach Boys ietekmētas indie-rock dziesmiņas. Šoreiz tie ir debitanti no Bruklinas Family Trees, kas nupat kā izdevuši savu pirmo singlu „Dream Talkin” uz Sanfrancisko leibla Father/Daugther Records. Lielākais dziesmas mīnuss ir tās garums – 1:49! Pārējais – mūsu gaumē! ;)

Dziesma pieejama par velti MP3 formātā. Taču, ja vēlaties noklausīties un savā kolekcijā iegūt vēl divas Family Trees dziesmiņas, nāksies vien iegādāties septiņu collu plati.




Archie Bronson Outfit - "Hoola"
[Domino; 28/06/2010]
AMG rating: 7/10


Otrais singls no mūsu tikai šogad iepazītās Londonas apvienības Archie Bronson Outfit trešās studijas plates „Coconut”. „Hoola” turpina iesāktās 60’to gadu psihodēliskās noskaņas un rada vēlmi sameklēt arhīvā „Coconut” un noklausīties to vēlreiz. Starp citu, singlā arī vairāki interesanti remiksi!



Blonde Redhead - "Here Sometimes"
[free download; 21/06/2010]
AMG rating: 7/10


Turpinām gaidīt Ņujorkas trijotnes Blonde Redhead jaunāko albumu „Penny Sparkle”, ko paredzēts izdot septembrī. Šis ir jau otrais par velti piedāvātais MP3, kas seko aprīlī publicētajam „Not Getting There” (AMGmusic Top 20 neizdevās iekļūt).




Chromeo - "Don't Turn The Lights On"
[Back Yard Recordings; 28/06/2010]
AMG rating: 7/10

Chromeo par 80’to gadu mūziku jūsmoja jau tad, kad citiem vēl neienāca prātā, ka tas varētu būt moderni. Šovasar gaidāms dueta trešais albums „Business Casual”, šis ir tā pirmais singls. Nav jau slikti, tikai... drusku tā kā sāk apnikt.




+

Harper Simon - "Wishes and Stars" [PIAS Recordings; 21/06/2010]
AMG rating: 6/10

Princess Nyah - "Butterflies" [My-ish Inc; 28/06/2010]
AMG rating: 6/10

Kylie Minogue - "All The Lovers" [Parlophone; 28/06/2010]
AMG rating: 6/10

The Futureheads - "I Can Do That" [Nul Records; 28/06/2010]
AMG rating: 5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru