01 jūlijs, 2010

Ceturtdiena, 1.jūlijs

Paskat, jau jūlijs klāt. Puse no 2010.gada jau aiz muguras. Nākamnedēļ AMGmusic Jūnija Top 20, jau rīt - pēdējās jūnija nedēļas apskats. Šodien? Šodien jūsmojam par sekojošo:


DIENAS HĪTS

The Klaxons – „Echoes” [Polydor]
(forthcoming single, out on August 16th)


Diezgan saskumu, uzzinājis, ka „Flashover” – skaņdarbs, kas faktiski bija lielākais hīts AMGmusic jūnijā – tomēr nebūs The Klaxons jaunā albuma pirmais singls. Šodien sirds atkal mierīga – oficiālais singls „Echoes”, lai arī būtiski atšķirīgs ne tikai no „Flashover”, bet vispār no tā Klaxons, kādus mēs viņus pazīstam, ir ne mazāk teicams. Turklāt šoreiz varbūt pat iepatiksies dažam labam new-rave ne-mīlim...

Atgādinu, ka 2007.gada lieliskās debijas turpinājums – grupas otrais studijas albums „Surfing The Void” – iznāks 23.augustā uz Polydor Records. Gan albuma vāciņš (sk. augstāk), gan dziesmu saraksts un vēl šādas tādas detaļas jau ir zināmas – ar tām varat iepazīties kaut vai vikipēdijā. Tikmēr lai skan viens no The Klaxons liriskākajiem, skumjākajiem un arī radio draudzīgākajiem singliem viņu karjerā:




TRĪS JAUNUMI FONOTĒKĀ:

Violens – „Acid Reign” [Rough Trade]
(forthcoming single, out on July 26th)

Nudien nezinu, vai būtu pievērsis uzmanību ņujorkiešu apvienībai Violens, par kuru pat Māte Gūgle neko nezina, ja viņu biogrāfijā un preses relīzē nebūtu ieraksta „iesildošā grupa MGMT šīs vasaras tūrē”. Grupas debijas singls, kas izklausās kā reanimēts New Order, iznāks 26.jūlijā, bet jau šobrīd apmaiņā pret e-mail adresi to varat lejupielādēt grupas oficiālajā mājaslapā. Patīkams atklājums, kas liks pievērst uzmanību septembrī gaidāmajam grupas debijas albumam „Amoral”.




Cocknbullkid – „Cocknbullkid” [Moshi Moshi]
(demo track)

Otrs šīs dienas patīkamais atklājums ir britu nu-soul dziedātāja Anita Bleja, kas kopā ar producentu Laiemu Hovu ierakstās ar ļoti interesantu pseidonīmu cocknbullkid. Kā vēsta internets, Anita jau ir pašrocīgi izlaidusi vairākus singlus, kuriem gan kaut kādu iemeslu dēļ mūzikas prese pagaidām nav pievērsusi uzmanību. Gribētos domāt, ka šis skaņdarbs, kas nosaukts izpildītājas pseidonīma vārdā, liks situācijai mainīties. Ļoti lipīgs, saulains un mīlīgs nu-soul/pop skaņdarbs, kas vismaz, manuprāt, ir potenciāls topu hīts.




M.I.A. – „Teqkilla” [XL]
(from f/c LP „/\/\ /\ Y /\”, out on July 12th)


Nu jau vairs daudz nav palicis. Pēc pusotras nedēļas beidzot veikalos nonāks viens no šīs vasaras potenciāli skaļākajiem un visaprunātākajiem albumiem – skandalozās britu-šrilankiešu mūziķas M.I.A. jaunākais albums „Maya” jeb, kā zīmēts uz albuma vāciņa (sk. augstāk), – „/\/\ /\ Y /\”. Nupat internetā noplūdis vēl viens jaunās plates skaņdarbs ar nosaukumu „Teqkilla”. Šizofrēnisks un sirreāls, taču, kā jau vienmēr, vienlaikus arī ļoti saistošs, prātā paliekošs un pat lipīgs darbs. Ir nojausma, ka M.I.A. šovasar noraus jumtu!




DIENAS VIDEO PRIEKS

The Books – „A Cold Freezin’ Night” [Temporary Residence]
(from f/c LP „The Way Out”, out on July 19th)


Dienas video piedāvājums nāk no ņujorkiešu eksperimentālistiem, folktronica pārstāvjiem un skaņu kolāžistiem The Books, kas pēc pāris nedēļām piedāvās savu jaunāko veikumu „The Way Out”. Tā pirmais video singls ir „A Cold Freezin Night” – principā uz paātrināta basa balstīts skaņdarbs, kurā izmantoti dažādi bērnu izteikumi, jāsaka gan – ne tie paši mīļākie... Klipā bērni gan netaisās nevienu nogalināt – tur skaņu kolāžai pievienojas video kolāžas. Nezinu, cik daudziem no Jums šis patiks, bet es atzīšos, ka esmu sajūsmā.




DIENAS IERAKSTS

Scissor Sisters – „Night Work”
Release date: 28/06/2010
Label: Polydor
AMG rating: 7/10


Gribam to vai nē, bet šis kopā ar UNKLE maijā izlaisto „Where Did The Night Fall” un, protams, Muse pagājušā gada albumu „The Resistance” ir teju vai obligātā klausāmviela visiem 2010.gada Positivus festivāla apmeklētājiem. Priecīgā ziņa ir tāda, ka „Night Works” no visiem trim ir pārsteidzošā kārtā izrādījies veiksmīgākais ieraksts. Un to saku es – cilvēks, kurš nekad nav izrādījis sajūsmu par šo, Ņujorkas geju kultūru ik uz soļa slavinošo, kvintetu.

Jaunajā albumā joprojām saglabātas Scissor Sisters tendences atsaukties uz 70’to gadu popmūziku un disko, taču klāt nākušas arī 80’to gadu rokmūzikas ieskaņas („Harder You Get”), interesanti virpināti 80’to synth-pop (ala agrīnie Depeche Mode vai Yazoo) skaņdarbi („Running Out” un „Skin This Cat”), kā arī – un tas ir pats pārsteidzošākais un vienlaikus patīkamākais – līdz šim grupas daiļradē nedzirdēts skarbums un skumjas, kas ieskanas vienā no maniem plates favorītiem „Sex and Violence”. Protams, visam pāri ir šīs vasaras manā skatījumā perfektākais klubu grāvējs, albumu noslēdzošais „Invisible Light”, ko neesmu izlaidis nevienā vīkenda setā, sākot jau no aprīļa beigām. Ticu, ka tas patiešām noraus jumtu Salacgrīvā!

Ja atmet domu iedziļināties geju kultūras un seksa pārsātinātajos tekstos, tad šis ir pat ļoti tīkams, labi nostrādāts un baudāms albums. Katrā ziņā labs solis uz augšu, salīdzinot ar 2006.gada grupas albumu „Tah-da”, ko es tā arī nekad neesmu spējis noklausīties līdz galam. „Night Work” strādā ne tikai naktīs!


Aktuālā singla „Fire With Fire” video:


„Any Which Way” Glastonberijā kopā ar Kailiju Minogu:


Mans plates favorīts „Invisible Light”:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru