18 marts, 2010

SUNSET TUNE OF THE WEEK (18.03.2010)

SUNSET TUNE OF THE WEEK

The xx - "Island" (CHLLNGR RemiXX) [self-released]
AMG rating: 8/10
(free download)

Šķiet, šis fakts varētu pretendēt uz kādu rekordu – vismaz kādu mēnesi neesmu ne vārdiņa bildis par pēdējā pusgada laikā visvairāk aprunāto jauno grupu The xx. Šonedēļ par viņiem atkal var runāt – pat trīs iemeslu dēļ.

Pirmkārt, The xx ir viena no centrālajām grupām šī gada SxSW jauno talantu festivālā (vismaz daudzajos „must-see” sarakstos šī grupa figurē teju vai visbiežāk, kas arī pilnīgi saprotams). Otrkārt, šonedēļ beidzot līdz manām rokām nonāca pirms nedēļas iTunes izdotais digitālais EP „Live from SoHo” ar pieciem pērnā gada albuma skaņdarbiem dzīvajā. Visbeidzot, treškārt, AMGmusic rīcībā nonācis jauns remikss dziesmai „Islands”, ko tad arī kronējam par šīs nedēļas „Sunset Tune of the Week”.

Taisnību sakot gan, CHLLNGR remiksu saņēmu jau pirms nedēļas, taču visu laiku kaut kā nesanāca noklausīties. Šonedēļ, kad labo saulrieta dziesmu ir mazāk, noderēja kā tāds latiņš kabatā, pērkot alu ar karti, uz kuras vairs nav naudas. Neskatoties uz to, ka tieši „Islands” ir The xx pērnā gada debijas albuma dziesma, kura ir remiksēta visvairāk (ir pat pieejams oficiāls atsevišķs EP ar pieciem miksiem, to skaitā tādu pērnā gada spožu debitantu kā Nosaj Thing un Delorean veikumi), CHLLNGR, šķiet parūpējušies par pagaidām baudāmāko no „Island” miksiem.

Zem nosaukuma CHLLNGR paslēpies kāds dāņu elektroniskās (arī dubstep) mūzikas meistars vārdā Stīvs Borts, kurš gan, cik var noprast, vairāk uzturas siltajā Losandželosā nekā Ziemeļeiropā. Starp citu, arī viņš tuvākajās dienās uzstāsies dažādos pasākumos pieminētajā jauno mūzikas zvaigžņu dzimšanas vietā – Ostinas festivālā SxSW. MySpace lapā varat noklausīties arī paša CHLLNGR radīto skaņdarbu „Change”. Vairāk no šī mūziķa internetā neko atrast neizdevās.

CHLLNGR rokās „Islands” iesākas kā auksts un stindzinošs dubstep skaņdarbs, kas, apaugot ar sintezatora skaņām un pievienojoties dziesmas vokālam, pārtop par spokaini sapņainu un pat tādu kā svinīgu, elektroniskās mūzikas pavadītu, ceļojumu naktī. Manuprāt, ļoti izdevies pieteikums no CHLLNGR puses.


Dziesmu lejupielādēt par baltu velti varat, piemēram, šeit.


ŠĪS NEDĒĻAS SAULRIETA IZLASE (aptuveni 40min):

Šonedēļ tāda mazliet īsāka izlasīte, taču no visas sirds iesaku lejupielādēt Foals, Memoryhouse un, protams, arī The XX dziesmas – visas trīs noteikti atradīsies marta mēneša saulrieta miksā. Ja nav žēl santīmiņu, tad tikpat no sirds iesaku arī iegādāties Floating Points remiksu Four Tet singlam „Sing” (to varat izdarīt šeit).

Šīs nedēļas AMGmusic saulrieta mūzikas izlase ir šāda:

Four Tet - "Sing" (Floating Points Remix) [Domino] 8/10
(from "Sing" 12" vinyl, out now)

Freelance Whales - "Generator 1st Floor" (Passion Pit's Aislyn Remix) [self-released] 7/10
(free download)

HEALTH - "In Heat" (Javelin Remix) [self-released] 7/10
(free download)

Cults - "Most Wanted" [self-released] 7/10
(from "Cults" digital single, free download)

Games - "Everything Is Working" [self-released] 7/10
(free download)

Foals - "Spanish Sahara" (Mount Kimbie Remix) [Transgressive] 8/10
(free download)

The xx - "Islands" (CHLLNGR Remix) [self-released] 8/10
(free download)

Breakage feat Burial - "Vial" [Digital Soundboy] 7/10
(from Brakeage’s "Foundation" CD, out now)

Z-Ro - "One Night Stand" [self-released] 7/10
(self-released track)

Memoryhouse - "Bonfire" [Evident Records] 8/10
(from "To The Lighthouse" 7" vinyl, out now)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru