19 marts, 2010

Nedēļas Albumu Apskats (15.03.-21.03.)

NEDĒĻAS ALBUMU APSKATS

Šonedēļ tāda visai dīvaina nedēļa mūzikas biznesā – neierasti klusa. Bija ne tikai maz izdoto albumu kopsummā, bet faktiski nebija neviena, ko tā īsti izcelt, ja neskaita The White Stripes koncertalbumu un DVD „Under Great White Northern Lights”, bet tas vairāk klasificējams kā izlase, nevis albums.

Arī mūzikas mēdiji šonedēļ runāja katrs par sevi interesējošām platēm (vairāki mēdiji pat uzmanību jau pievērsa nākamnedēļ iznākošiem albumiem), tāpēc veidot kritiķu apskatu būtu diezgan bezjēdzīgi – tikai trīs albumi izpelnījās vietu uzreiz vairākos portālos, turklāt divi no tiem tika pamatīgi norieti. Visticamāk, pelnīti, jo šo divu mākslinieku vārdi ir... Sugababes un Dan Le Sac vs Scroobious Pip. Lieki piebilst, ka man pat ne prātā nenāca tērēt savu dārgo laiku, lai klausītos Sugababes, tādēļ šonedēļ dažos vārdos parunāšu par tiem albumiem, kurus nedēļas laikā izklausījos es.


Fang Island – „Fang Island”
Release date: 23/02/2010
Label: Sargent House
AMG rating: 5/10


Visticamāk, es nebūtu pievērsis nekādu uzmanību šim Bruklinas apvienības Fang Island debijas albumam, kurš iznāca pirms nepilna mēneša, ja vien pitchfork nebūtu šim piešķīris novērtējumu 8.3/10 un ievietojis to gada labāko albumu kategorijā. Hmm... manā skatījumā diezgan pašķidrs un garlaicīgs jaunekļu rokas iemēģinājums modernā progressive rock lauciņā. Diemžēl prātā tā īsti neaizķeras teju neviens no albuma gabaliem. Kā saka, riskējiet uz savu galvu.


The Morning Benders – „Big Echo”
Release date: 09/03/2010
Label: Rough Trade – US ONLY
AMG rating: 6/10

Līdzīgs stāsts, kā gadījumā ar Fang Island. Šīs gan bija jau krietni patīkamāk pavadītas 40 minūtes no dzīves, taču arī The Morning Benders gadījumā es īsti neizprotu kritiķu sajūsmu (Pitchfork – 8.2/10). Lai gan, ja jūs esat to daudzo mūzikas mīļotāju sarakstā, kam pagājušajā gadā viens no mīļākajiem albumiem bija Grizzly Bear „Veckatimest”, šis jums varētu pat ļoti iet pie sirds. Albums gan pagaidām CD versijā pieejams Atlantijas okeāna viņā krastā.


Shy Child – „Liquid Love”
Release date: 15/03/2010
Label: Wall of Sound
AMG rating: 6/10

Viens no retajiem šonedēļ iznākušajiem albumiem. Ņujorkas electro/synth-pop duets Shy Child beidzot laidis klajā savu ceturto studijas ierakstu „Liquid Love”, kuru jau pirms kāda laika iezvanīja singls „Disconnected”. Ļoti nepretenciozs, taču arī viegli klausāms un vietām pat ļoti patīkams, izteikti popsīgs albums, kas noteikti nesabojās jūsu vakaru. Faktiski, ja nebūtu ļoti viduvējais albuma vidus, kura saturs ir gaužām garlaicīgs, „Liquid Love” pat varētu piešķirt atzīmi 7/10. Katrā ziņā albuma pirmie trīs skaņdarbi ir ļoti izdevušies!


The Besnard Lakes – „The Besnard Lakes Are The Roaring Night”
Release date: 08/03/2010
Label: Jagjaguwar
AMG rating: 7/10

Šo tad nu jāsauc par AMGmusic Nedēļas Labāko Albumu, neskatoties uz to, ka tas iznāca jau pirms nedēļas un jau tad paspēja saņemt cildinošas atsauksmes no tik prestižiem mūzikas izdevumiem kā NME (9/10), Drowned in Sound (8/10) un Pitchfork (7.8/10). Trešais kanādiešu dueta – vīra un sievas – The Besnard Lakes albums „Are The Roaring Night” patiešām skan iespaidīgi un masīvi.

Diemžēl šeit nepietiek vietas, lai detalizēti pastāstītu par šī albuma skanējumu un katru dziesmu atsevišķi. Vien piebildīšu, ka muzikāli šim post-rock un shoegaze sajaukumam vistuvāk varētu būt salīdzinājums ar britu Mercury Rev krustojumu ar The Besnard Lakes tautiešu Black Mountain daiļradi. Ievadošais skaņdarbs „Like The Ocean, Like The Innocent” vien ir ko vērts! Noteikti iesaku noklausīties!


The White Stripes – „Under Great White Northern Lights”
Release date: 15/03/2010
Label: XL Recordings
AMG rating: 8/10


Žēl, ka šo nevar ieskaitīt albumu sarakstā – noteikti bez ceremonijām šim piešķirtu 1.vietu šonedēļ. The White Stripes 2007.gada turnejas atspoguļojumu DVD un CD „Under The Great Northern Lights” vislabāk raksturoja kāds britu žurnālists – šis nav labākais no White Stripes dokumentētajiem koncertiem (par tādu gribētos tomēr saukt 2004.gada „Under Blackpool Lights” gan satura, gan izpildījuma ziņā), toties tas ir vairāk nekā lielisks atgādinājums, CIK ĻOTI mums pietrūkst The White Stripes – nešaubīgi vienas no 21.gadsimta pirmās desmitgades ietekmīgākajām rokgrupām.

„Under Great White Northern Lights” iekļauti The White Stripes pagaidām pēdējās - 2007.gada Kanādas tūres - ieraksti. Neiztrūkst gan tolaik aktuālā albuma „Icky Thump” dziesmas, gan, protams, arī tādi nu jau klasiski dueta skaņdarbi kā „Fell in Love with A Girl” un „Seven Nation Army”, kur nu vēl lieliskā kaverversija Dollijas Pārtones dziesmai „Jolene”. Man personīgi no visas sirds pietrūkst „Dead Leaves and the Dirty Ground” un „The Hardest Button To Button”, bet šī jau nav labāko dziesmu izlase. Šis ir koncertturnejas atspoguļojums audio izskatā (ir arī DVD filma!). Enerģija, ENERĢIJA un vēlreiz E-NER-ĢI-JA!!!

DVD treileris:

"Seven Nation Army" dzīvajā. Tiesa gan, no 2004.gada "Under Blackpool Lights" DVD:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru