11 decembris, 2009

SINGLU APSKATS (07.12.-13.12.)

The Courteeners - "'Cross My Heart & Hope To Fly" [free d/l; 07/12/2009]
AMG rating: 8/10


2008.gada pašā sākumā AMG parādījās pirmais singls no pavisam jaunas Mančestras grupas ar nosaukumu The Courteeners. Tā bija tipiska, šlāgeriska britu indie-rock dziesma „What Took You So Long”, kas skanējuma ziņā likās iznākusi pāris gadus par vēlu. Tomēr AMG topā izdevās aizkļūt līdz 12.vietai (janvāris allaž ir tukšākais mēnesis gadā).

Aprīlī seko otrs singls – The Courteeners līdz šim lielākais hīts – „Not Nineteen Forever”, kas turpina muzikālās līdzības ar The Twang un The Enemy, bet toties izceļas ar lielisku piedziedājumu un pozitīvu skanējumu. Rezultātā tiek pat ļoti augstā 4.vieta AMG aprīļa mēneša topā. Arī viss albums nav slikts, pat izpelnās atzīmi 7/10 no AMG, bet nepamet sajūta, ka tas arī ir viss, uz ko šie puiši būs spējīgi.

Kamdēļ tāds garš ievads rītā, kad tā jau maz laika? Tamdēļ, ka vēlējos Jums pastāstīt, CIK ĻOTI esmu šokēts par jaunāko grupas singlu „Cross My Heart & Hope To Fly”! Puiši ir radikāli nomainījuši skanējumu, šajā dziesmā jau tuvinoties Maximo Park vai pat Elbow daiļradei. Varbūt pie vainas producents Eds Bullers, kurš pērn uztaisīja perfektu skanējumu White Lies debijas platei?

Turklāt „oooh, oooh” dziesmas vidū ir tik himnisks, ka man pat iet skudriņas pār muguru no domas vien, kā tas varētu izklausīties kādā festivālā, piemēram, Salacgrīvā... Ļoti, ļoti, ļoti patīkams pārsteigums. Turklāt dziesmu iespējams lejupielādēt par velti grupas oficiālajā mājaslapā. Nu ne gluži par velti – maksa ir jūsu e-pasta adrese.


Jinder - "Youth Blood" [Trouble & Bass Recordings; 07/12/2009]
AMG rating: 7/10


Kāpēc visām zviedru meitenēm ir tik netraucējoši līdzīgas, mīlīgas balsis, man neprasiet. Klausoties 20 gadus veco Jinder, pirmais, kas nāk prātā, ir tieši viņas tautietes – Lykke Li, Robyn, Museum of Bellas Artes soliste u.c.

Arī stilistiski šis jaunās meitenes debijas singls uz leibla Trouble & Bass izklausās kaut kur starp Robinas un, piemēram, Ladyhawke ierakstiem – nepiespiests, popsīgs, taču ļoti patīkams un gaumīgs izstrādājums. Turklāt vampīru tēmas („Cause I’m a vampire, vampire / Hurting for fun...”) tagad esot modē. Tā man teica.

Vēl žetons Jinder (vot, nezinu, kā latviski šis jāizrunā – kā angliski „džinder”, vai kaut kā zviedriski savādāk izrunā?) par to, ka meitene studē Liverpūles Mūzikas institūtā skaņu tehnoloģijas. Tas varētu nozīmēt, ka mums ziemeļu kaimiņos aug jauniete, kas ne tikai dzied un smuki iztaisās, bet arī kaut ko sajēdz no producēšanas. Perspektīvi!


Depeche Mode - "Fragile Tension/Hole To Feed" [Mute; 07/12/2009]
AMG rating: 7/10


Latvijā dievināto sintī-pop leģendu Depeche Mode trešais singls – dubultsingls – no pēdējā studijas albuma „Sounds of the Universe”, kas AMGmusic skatījumā gan joprojām atpaliek no pavasarī „Wrong” uzņemtā tempa, toties ir vairāk nekā pārliecinoši labāks par pārpratumu „Peace”, ko Goram par labu naudiņu noteikti vajadzēja drīzāk notirgot vecajam cīņu biedram Vinsam Klārkam – viņam pēdējos gados vēl skumjāk ar dziesmu rakstīšanu veicas.

Jebkurā gadījumā, no šī dubultsingla AMGmusic izceļ tieši solista Gāna sarakstīto „Hole To Feed”, kas sākotnēji pat bija viens no maniem favorītiem jaunajā platē, vēlāk klausoties gan domas mainījās. Starp citu, singla versija būtiski atšķiras no albumā atrodamās versijas. Singlā atradīsit arī veselus sešus remiksus, no kuriem gan arī izcelt var tikai pāris. Spēcīgākais NOTEIKTI ir Peter, Bjorn & John versija par „Fragile Tension”, piedziedājumā pievienojot arī savu bekvokālu. Interesanti un baudāmi.


The Automatic - "Interstate" [Automatic Music; 07/12/2009]
AMG rating: 7/10

Camera Obscura - "The Blizzard / Swans" [4AD; 07/12/2009]
AMG rating: 7/10


Mumford And Sons - ‘Winter Winds" [Universal; 07/12/2009]
AMG rating: 7/10


Avi Buffalo - "What's In It For?" [Sub Pop; 07/12/2009]
AMG rating: 6/10

Shout Out Louds - "Walls" [free download; 01/12/2009]
AMG rating: 6/10

Riton & Primary 1 - "Radiates" [Atlantic; 07/12/2009]
AMG rating: 6/10

DOOM – "Gazzillion Ear" [Lex Records; 07/12/2009]
AMG rating: 6/10

Race Horses - "Man In My Mind" [Fantastic Plastic; 07/12/2009]
AMG rating: 6/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru