10 jūlijs, 2009

NEDĒĻAS APSKATS (06.-12.JŪLIJS) - ALBUMI

ALBUM OF THE WEEK

LA ROUX – „La Roux”

Release date: 29/06/2009
Label: Polydor
AMG rating: 8/10


Šonedēļ apskatījām piecus albumus, no kuriem divi gan iznāca jau pagājušajā nedēļā, taču, tā kā tad albumu apskats izpalika, iekļāvām tos šīs nedēļas sarakstā. Interesanti, ka viens no šiem diviem arī kļuvis par AMG šīs nedēļas labāko albumu.

Uzreiz jāsaka, ka visas piecas plates ir gana interesantas un gana labas. Tomēr pārliecinoši pirmo vietu izcīna jaunais britu elektroniskās mūzikas duets La Roux ar savu debijas albumu „La Roux”. Kā jau minēju iepriekš, šis ir ne tikai nedēļas albums, bet šobrīd arī reāls pretendents uz gada nomināciju „labākais albums”. Sīkāk par albumu lasiet ŠEIT.


VĒL ŠONEDĒĻ:

BOMBAY BICYCLE CLUB – „I Had The Blues But I Shook Them Loose”
Release date: 06/07/2009
Label: Mmm...
AMG rating: 7/10

FLORENCE AND THE MACHINE – „Lungs”
Release date: 06/07/2009
Label: Island
AMG rating: 7/10

Otrajā un trešajā vietā paliek vēl divi šī gada debitanti no Anglijas – londoniešu kvartets Bombay Bicycle Club, kā arī Florence and the Machine ar ilgi gaidīto plati „Lungs”. Te gan jāpiebilst, ka „Lungs” sanāca noklausīties vien divas reizes, tāpēc iespējams, ka albuma vērtība manās acīs vēl augs (nu, var jau būt arī pretējs process...), taču pagaidām augstās cerības līdz galam neattaisnojās – bez zināmajiem singliem un Glastonberijā dzirdētajām dziesmām albums neko jaunu nepiedāvāja. Kaut kā pietrūka nedaudz dažādības un odziņas. Tomēr jebkurā gadījumā – vērtīgs un ieteicams produkts!

MOBY – „Wait For Me”
Release date: 29/06/2009
Label: Little Idiot
AMG rating: 7/10


Tāpat no šīs nedēļas albumiem piedāvātu arī Mobija devīto studijas albumu „Wait For Me”. Ja pēc pirmajām divām vai trim noklausīšanās reizēm šķita, ka plate ir pat stipri viduvēja un nomācoša (depresīva), tagad sāku domāt, ka attiecīgā brīdī un vietā „Wait for Me” ir pat ļoti baudāms. Albums, kas būtu ideāls skaņu celiņš kādai filmai, jo īpaši Deivida Linča – cilvēka, kas esot iedvesmojis Mobiju „Wait For Me” ierakstam – režisētai.

DISCOVERY – „LP”
Release date: 06/07/2009
Label: XL Recordings
AMG rating: 6/10


Visbeidzot izvērtējām arī jaunā dueta Discovery plati „LP”. Discovery ir Vampire Weekend taustiņinstrumentālista Rostama Batmanglija un Ra Ra Riot solista Vesa Mailza blakusprojekts. Vietām ļoti slavēts, vietām nežēlīgi kritizēts, manuprāt, albums sanācis tīri klausāms un interesants. Eksperimentāls electro un indie sajaukums, kurā var manīt atsauces ne tikai uz šogad tik aktuālajiem Passion Pit un Animal Collective, bet pat franču elektroniķiem Daft Punk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru