19 maijs, 2009

SINGLI - Otrdiena, 19.maijs

Ane Brun - "The Puzzle" [DeTerMine Records; 18/05/2009]

AMG rating: 8/10

Neklausoties dziesmas, no malas varētu šķist, ka AMG pēdējā gada laikā ir radusies kāda apsēstība ar skandināvu (pamatā – zviedru un norvēģu) mūziku. Turklāt, lielākoties, meiteņu un sieviešu izpildījumā.

Lūk, vēl viens debešķīgs ieraksts no kādas norvēģu dāmas Anes Brunas, kas gan mūzikā nav pirmo dienu ar pīpi uz jumta. Patiesībā albums „Changing of the Seasons”, no kura nāk šis konkrētais singls, ir jau ceturtais Anes karjerā. Tas klajā nāca pirms vairāk nekā gada. Ar mūziku meitene gan sākusi nodarboties vēl senāk – pirms vairāk nekā desmit gadiem, kad Ane pirmoreiz paņēma rokās ģitāru un uzstājās kā ielu muzikante Spānijā. Nu jau krietnus gadus Ane dzīvo Stokholmā un sadarbojas ar dažādiem skandināvu mūziķiem (tai skaitā, norvēģu supergrupu A-ha), kā arī izdod savus solo ierakstus.

„The Puzzle” ir skumjš stāsts par mīlestību („I walked into love/I walked into a minefield I never heard of”), kas tikai skandināvietēm tipiskā dziedāšanas manierē skan īpaši baisi un spokaini. Skudriņas uzdzenoša dziesma un vēl viens patīkams atklājums.




Annie - "Anthonio" [Pleasure Masters; 11/05/2009]
AMG rating: 7/10


Vēl šodien ieteiktu pievērst uzmanību arī dziedātājai Annijai (starp citu, ARĪ norvēģietei!) un viņas electro darbam „Anthonio” no septembrī gaidāmā otrā studijas albuma „Don’t Stop”. Popsīgs, bet ļoti sirsnīgs un vasarīgs, dejojams gabals. Stāsts par Anijas mīlas romānu Brazīlijā ar pusi vārdā Antonio. Dziesma beidzas ar vārdiem: „It may come as a suprise / My baby has your eyes”… :)

Vēl šodien:

Deerhunter - "Rainwater Cassette Exchange" [4AD; 18/05/2009]
AMG rating: 7/10

Dizzee Rascal & Armand Van Helden - "Bonkers" [XL; 18/05/2009]
AMG rating: 6/10

Datarock - "Give It Up" [Nettwerk; 18/05/2009]
AMG rating: 6/10

Daniel Merriweather - "Red" [Columbia; 18/05/2009]
AMG rating: 5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru