09 augusts, 2014

A-LIST: JJ - Dean & Me


JJ - "Dean & Me" [Sincerely Yours]
(from f/c LP "V", out August 18th)

Pēc 2009.gada izcilā albuma „no 2” zviedru harismātiskākais duets JJ izklausījās mazliet apmaldījies, un sekojošie ieraksti bija krietni tumšāki un pat nogurušāki. Lietojot dueta dziesmu vārdu ierasto tematu analoģiju, JJ izklausījās esam nelielā abstinences stāvoklī. To, ka no skapīša ir izņemtas ārā pareizo tablešu pudelītes, varējām sajust, iespējams, dueta izcilākajā singlā „All White Everything”, un par to liecina arī otrais gaidāmā albuma „V” singls „Dean & Me”.

Patiesībā gan šis ir saldsērīgs stāsts jeb, precīzāk izsakoties, sērīgsalds. Tas iesākas ar skumju nopūtu, ka „I know I’m drunk, I know it’s late / But I will call you anyway / Calling cause I fucking shake / Calling hoping you awake / I’m falling apart / Cause I’m falling in love with you”. Taču Elīna Kastlandere nepajūk šādā situācijā un ļoti labi zina, kā ir jārīkojas: „It’s my party / I get high if I want to / Life’s a party / I can die if I want to” un tālāk jau iespīd saule: „I’m dancing with stars / And they’re dancing with me / And I’m so in love”.

Būtībā visu, ko esmu neskaitāmas reizes stāstījis par tēmu „mīlestība vs narkotikas”, Elīna Kastlandere kopā ar Joakimu Benonu ir ielikuši skaistā dziesmā, kas sasilda sirdi arī tad, ja neiedziļinās dziesmas vārdos, jo šis jau ir atkal tas JJ, par kuru jūsmojām precīzi pirms pieciem gadiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru