28 maijs, 2014

A-LIST: Pictureplane feat. Grace Hall - Self Control


Pictureplane feat. Grace Hall - "Self Control" [self-released]
(released as a single on May 13th)

Pie šī singla publikācijas kādā daudz slavenākā mūzikas blogā viens no komentētājiem piebilda: „Mēs pārāk ilgi esam dzīvojuši bez Pictureplane mūzikas!” Jāpiekrīt viņam, jo tā uz sitiena man pat grūti nosaukt vēl kādu elektroniskās mūzikas pārstāvi, kas savos darbos tik perfekti savienotu lipīgus rave/trance ritmus ar uzkrītoši nenopulētu, griezīgu lo-fi/noise skanējumu. Pictureplane 2009.gada hīts „Goth Star” droši ievietojams izcilāko pagājušās desmitgades dziesmu topā, turklāt ne mazāk lielisku kaverversiju šim trekam pirms pāris gadiem izveidoja Kalifornijas kolektīvs HEALTH, no kuriem, starp citu, arī pārāk sen nekas nav dzirdēts.

Savā otrajā, 2011.gadā izdotajā platē „Thee Physical” (no kura nāk vēl divi fantastiski singlu „Real Is a Feeling” un „Post Physical”!) Pictureplane jeb īstajā vārdā Treviss Egedijs lika jau lielāku uzsvaru uz tipisko deviņdesmito gadu beigu reiva vilni, kas pirms trim gadiem vēl nebija tik populāri kā 2014.gadā. Tagad kā tāds perfekts krustojums starp abiem ierakstiem nāk viņa jaunākais singls „Self Control”.

Tas iesākas ar bītiem, kas stipri atgādina „Goth Star”, bet jau ātri vien pievienojas Losandželosas dziedātājas Greisas Holas vokāls, kas apaug ar spalgām sintezatora skaņām un trance mūzikai raksturīgo ritma sakāpinājumu. Taču brīdī, kad liekas – tūlīt, tūlīt Treviss nu gan iebrauks auzās, - notiek krasas pārmaiņas, un atkal sadzirdam ierasto smagnējo un trokšņaino, bet tik ļoti sasildošo sintezatora motīvu komplektā ar masīvajiem basiem, un galu galā dziesmas vokālista pienākumus savās rokās pārņem pats Pictureplane.

Es jau vairs nebrīnos, ka gatavojot setus diskotēkām es arvien biežāk atskāršu, ka – johaidī, atkal drusku tā kā par daudz esmu salādējis Pictureplane gabalus iekšā. Šeit ir labs izskaidrojums, kāpēc man tā gadās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru