12 aprīlis, 2014

MARTS 2014: 5 DZIESMAS

Sveiciens!

Šķiet, pēdējoreiz tik vēlu AMGmusic ikmēneša topi tika publicēti tālajā 2011.gada vasarā (aka AMGmusic psiholoģiskais sabrukums 2.0) vai pat 2010.gada pavasarī (aka AMGmusic ceļojums uz Atēnām). Šoreiz tas saistīts ar peripetijām un pārmaiņām 93.1fm frekvencē, par kurām noteikti visu jau zināt un šeit neko neatkārtošos. Vien piebildīšu, ka turpmāk fm vilnī būšu dzirdams ceturtdienās no 20-22 raidījumā „Vakara Kvartāls”, kam būtībā ir tāda pati funkcija, kāda bija nu jau mūžībā aizgājušajam NMA.

Bija vēl arī otrs iemesls – martā tika izdoti divi no izcilākajiem gada albumiem (par tiem lasiet mēneša albumu topā), par kuriem no sirds vēlējos uzrakstīt kaut ko plašāk, bet šobrīd nepadarīto darbu kaudze ir sakrājusies tik liela, ka jāmet vien viss ir ārā, lai haoss neapēstu AMGmusic darba galdu pavisam. Turklāt nākamnedēļ AMGmusic svin 5 gadu jubileju! Kas to būtu domājis tālajā 2009.gada 15.aprīlī, ka tas viss izvērtīsies tā, kā tas ir izvērties. Taču par to vēlāk, kad dzeršu šampanieti un pūtīšu. Sveces, cerams.

Tātad! Zemāk Jūsu uzmanībai piecas svarīgākās dziesmas no aizvadītā mēneša + mēneša (gada?) labākā kaverversija. Lai jauks pavasar’s!


FIVE BEST TRACKS OF THE MONTH:


5. Rone - "Bachi-Bouzouk" [Infine]

Mazliet kļūdījos rakstā par Rone minot, ka pērn iznāca francūža debijas albums. Patiesībā jau 2009.gadā viņš izdeva debijas ierakstu „Spanish Breakfast”, kurā jau tad Rone spēlējās ar minimal, techno un house mūzikas elementiem. Taču jebkurā gadījumā ar „Bachi-Bouzouk” Rone ir radījis savu iespaidīgāko hītu, kas ir centrālā ass nupat izdotajā EP „Apache”.



4.How To Dress Well - "Words I Don't Remember" [Weird World]

Nu jau ir zināms, ka jaunais Toma Krella jeb How To Dress Well albums ar nosaukumu „What Is This Love?” iznāks 23.jūnijā, turklāt esam sagaidījuši jau otro plates priekšvēstnesi „Repeat Pleasure”. Tikmēr „Words I Don’t Remember” tagad šķiet pat vēl skaistāks nekā gandrīz pirms mēneša, kad dziesma iekļuva AMGmusic A-LISTē.


3.Coves - "Wake Up" [Nettwerk]

Britu jaunās apvienības Coves singls „Wake Up” dīvainā kārtā tā arī neizpelnījās plašāku uzmanību pasaules mūzikas izdevumos, par ko gan zināms prieks. Tādējādi šis burvīgais, samtainais un lipīgais skaņdarbs vismaz Latvijas mērogā ir lokāls AMGmusic hīts.


2.Lust for Youth - "Epoetin Alfa" [Sacred Bones]

Sakrustojot tik fantastiskus mūzikas virzienus kā synth-pop un post-punk, ir ļoti grūti kļūdīties. Zviedru mūziķis Lust For Youth, piedaloties arī Eliasam Benderam Rūnenfeltam no Iceage, to ir pierādījis ar uzviju, radot savas karjeras pagaidām labāko darbu. Turklāt, pateicoties kādam laipnam AMGmusic komentētājam, mēs tagad zinām, kas ir „alfa epoetīns”!


1.Future Island - "Seasons (Waiting On You)" [4AD]

„Šitais taču iznāca jau janvārī!” noteikti pie sevis iesauksies kāds AMGmusic lasītājs. Jā, es zinu, taču janvārī kaut kādu mārrutku dēļ šis pasakaini skaistais Future Islands skaņdarbs mums paslīdēja garām. Turklāt vēsturē jau nepaliks janvāris, kad „Seasons” tika publiskots, bet gan 3.marts, kad Semjuels Herings sniedza nu jau leģendāro deju Letermana šovā. Viens no pretendentiem uz gada singlu topa augstākajām vietām.


BEST COVER OF THE MONTH:

Todd Terje feat. Bryan Ferry - "Johnny and Mary" [Olsen]
(from f/c LP "It's Album Time!", out April 7th)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru