26 februāris, 2014

Coldplay - Midnight


Coldplay - "Midnight" [Parlophone]
(no official release info)

Kas noticis ar Coldplay?” – šādu jautājumu jau vismaz sešus gadus var uzdot cilvēki par grupu, kas radīja vienu no pagājušās desmitgades labākajiem ierakstiem, bet pēc tam sāka izstrādāt ne tos smieklīgākos jokus. „Kas noticis ar Coldplay?!” – pavisam citā kontekstā šādu jautājumu cilvēki uzdod šonedēļ, kad atklātībā nodots grupas jaunākais singls „Midnight”. Daudzi izteica minējumu, ka tas varētu būt saistīts ar Krisa Mārtina lielo mīlestību pret Bon Iver daiļradi, bet šī atbilde mani līdz galam nepārliecināja, jo vienīgās tiešās līdzības ir vokāla ierakstīšanā izmantotais vokoderis.

Izrādās, jaunā singla producents ir Džons Hopkins, un pati dziesma balstīta uz kāda viņa 2003.gada radītas kompozīcijas bāzes. Tas perfekti izskaidro šīs dziesmas pārsteidzošo dzidro skanējumu, maigo basa līniju un pasakainās elektronisko skaņu virtenes dziesmas pēdējā trešdaļā, kuras varēja daudz un dikti izjust Hopkinsa lieliskajā pērnā gada ierakstā „Immunity”. Droši vien, ka naivi, bet tomēr ceru – varbūt Coldplay spiedzošie fani iegādāsies šo plati. Bet tikmēr Hopkins ir radījis Coldplay labāko singlu pēdējos vismaz astoņos gados.

P.S. Nav pagaidām informācijas par oficiālu relīzi. Ir apstiprināts, ka Coldplay raksta jaunu albumu, ko paredzēts izdot jau šī gada izskaņā, bet, vai tur būs iekļauts „Midnight”, nav zināms.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru