15 augusts, 2013

A-LIST: SZA - Julia


SZA - "Julia" [Top Dawg Entertainment]
(from f/c EP "Z", out this fall)

Izskatās, ka AMGmusic acu priekšā atkal būs attīstījies viens muzikāls talants (kā man patīk rakstīt šādus teikumus!). Februārī tolaik vismaz Latvijā nevienam nezināmā Seintlūisas mūziķe SZA piedāvāja burvīgu kompozīciju „ICE.MOON” no tobrīd vēl tikai gaidāmā EP „S”. Tas vēlāk aprīlī izpelnījās 8/10 no AMGmusic, bet rudenī būs klāt triloģijas otrā daļa „Z” (atļauts minēt, kā sauks triloģijas noslēdzošo daļu).

Rakstot par „ICE.MOON” minēju, ka dziesma ir „vispieejamākā un tiešākā balāde” no SZA skaņdarbiem. 23 gadus jaunā meitene joprojām sajūsminās par džezu, Bjorku un dažādām avangardiskām lietām, bet jaunākais singls „Julia” ir... tīra popmūzika. Droši vien, ka lieli nopelni ir producentam Fēliksam Snovam (viņš producēja arī vairākus EP „S” skaņdarbus), kura aranžējums ir vienkārši burvīgs, sākot ar kristālaino sintezatora skanējumu, kas kopā ar ekselento bungu mašīnas ritmu liek SZA izklausīties pēc popmūzikas toņa noteicējas, nevis debitantes bez ierakstu līguma.

EDIT: Nupat SZA noslēgusi līgumu ar Interscope Records paspārnē esošo Top Dawg Entertainment, kur savu karjeru sāka arī Kendriks Lamārs un Schoolboy Q.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru