28 februāris, 2013

A-LIST: SZA - ICE.MOON


SZA - "ICE.MOON" [self-released]
(from f/c EP "S", out this spring)

Pagājušās nedēļas Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālā vienu brīdi piesēdu uz kāpnēm un ar platām acīm vēroju vājprātīgas masas, kas gaidīja rindā, lai tiktu iekšā jau tā pārpildītajā ēkā, pie sevis domādams, nu cik daudz tad VĒL ielīdīs? Līdzīga situācija šobrīd ir r’n’b mūzikas lauciņā. Jaunie talanti turpina birt, un, lūk, iepazīstieties ar dziedātāju SZA no Seintlūisas!

Pie savām muzikālajām ietekmēm SZA min gan repa apvienību Wu-Tang Clan (no šīs apsēstības varētu būt cēlies dziedātājas segvārds), gan arī džeza leģendas Mailzu Deivisu un Džonu Koltreinu. To minu ne velti, jo mākslinieces debijas EP „See.SZA.RUN”, kas tika izdots pērnā gada nogalē, atstāj ļoti džeziskas, ala Flying Lotus 21.gadsimta jazz/electro/hip-hop manierē ieturētas noskaņas.

Jaunākais mūziķes skaņdarbs „ICE.MOON” ir vispieejamākā un tiešākā balāde viņas daiļradē pagaidām. Ja atkal fonā nebūtu ļoti interesants un piepildīts skaņu noformējums, šo varētu salīdzināt pat ar Džesijas Vēras vai Solanžas Noulzas daiļradi. Pavasarī iznāks SZA otrais EP „S”, ko pavisam noteikti nedrīkstēs palaist garām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru