11 maijs, 2013

These New Puritans - Fragment Two


These New Puritans - "Fragment Two" [Infectious]
(from f/c LP "Field of Reeds", out June 10th)

Londonas apvienība These New Puritans, kuras kodolu veido dvīņu brāļi Džeks un Džordžs Bārneti un Tomass Heins, bija vieni no interesantākajiem 2008.gada debitantiem. Lai arī pirms tam jau tika izdotas dažas singlu plates, viņu pirmais lielais singls bija 2008.gada februāra hīts „Elvis”, kas tolaik AMGmusic izcīnīja 1.vietu mēneša topā, un es joprojām to uzskatu par izcilāko grupas hītu. Ap to laiku iznāca arī debijas albums „Beat Pyramid” – raupjš, dusmīgs un jauneklīgs post-punk ieraksts.

Turpinājums 2010.gadā bija pat vēl interesantāks. Albumu „Hidden” grupa pieteica ar pirmo singlu, aicinājumu uz karu („We Want War”), masīvām bungām un maršiem, turklāt grupas līderis Džeks Bārnets koncertos uzstājās bruņu vestē, kādas viduslaikos valkāja bruņinieki. Savukārt pats albums nedaudz atgādināja kaut ko no Bjorkas daiļrades – kori, dzīvais orķestris, dažādas klasiskās mūzikas ievirzes un milzīgās taiko bungas starp daudziem citiem sitamajiem instrumentiem, kas faktiski bija pamanāmākie albumā „Hidden”.

Arī jaunajā albumā netrūkšot dažādu interesantu nianšu – daudz stīgu instrumentu, pat bērnu koris. Taču pirmā un uzkrītošākā jaunākā singla „Fragment Two” izmaiņa, salīdzinot ar iepriekšējiem These New Puritans singliem, ir noskaņa. Tā ir radikāli piezemētāka un gurdenāka, kā tādas pārdomas pēc notikuša kara.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru