07 maijs, 2013

APRĪLIS 2013: 5 ALBUMI

5.The Knife – „Shaking The Habitual”












Release date: 08/04/2013
Label: Brille Records
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Zinot The Knife paradums – ļoti reti koncertēt, tikpat kā nerunāt ar presi, slēpt savas sejas, atklāti ignorēt mūzikas balvu ceremonijas, kaut viņi iegūst teju visas trofejas utt. – nebija grūti paredzēt, ka popmūzikas melodijas jaunajā platē nesagaidīt. Tomēr The Knife vienalga pamanās pārsteigt, jo diezin vai kāds gaidīja absolūti dullu 100 minūšu ierakstu, no kura gandrīz pusi aizpilda eksperimentāli ambientas drone skaņas. Taču tam visam pa vidu laužas cauri arī The Knife ģenialitāte. Tad ko darīt ar to albumu? Mans ieteikums – rīkoties kā konstruktoram. Proti, izveidot pašam savu ~45 minūšu izlasi, un tā, ticiet man, būs lieliska!”



4.Young Galaxy – „Ultramarine”












Release date: 08/04/2013
Label: Paper Bag
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Caurcaurēm šis ir skandināvisks popmūzikas ieraksts. Atsevišķi gabalu iesākumi pat izteikti atgādina The Knife skaņu knifus. Viens no albuma spēcīgākajiem gabaliem „In Fire” pat šķietami kopē The Knife raustīto sintezatoru rokrakstu, taču tas viss ir pasniegts daudz maigākā, sildošākā un vienkāršākā manierē. Patīk popmūzika? The Knife ir par skarbu, aukstu un sarežģītu, bet Niki and the Dove un Robina par popsīgu? Šis būs ideāls risinājums!”



3.The Haxan Cloak – „Excavation”












Release date: 15/04/2013
Label: Tri Angle
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Vienmēr esmu teicis, ka mūzikas pārsvars pār kino ir neapstrīdams – kino bez mūzikas grūti iedomāties, bet mūziku bez vizuāliem komponentiem gan. The Haxan Cloak tam ir spilgts apliecinājums. (...) No šīs klaustrofobiskās 50 minūšu pasakas, kas turklāt ir konceptuāla (iepriekšējais albums beidzās ar tā galvenā tēla nāvi, šis ar to sākas), ļoti grūti un principā arī diezgan bezjēdzīgi izcelt atsevišķus skaņdarbus. Ir jāaizvelk aizkari, jāaizslēdz visas pārējās ierīces, un burtiskā nozīmē tīri fiziski jāizjūt šis albums. Ar panikas lēkmju un smagu depresiju sirgstošiem cilvēkiem gan es to neieteiktu, bet pārējiem tas varētu būt labs ceļojums šausmu filmu pasaulē, kurā The Haxan Cloak muzikālā pavadījumā režisors ir jūsu paša prāts.”



2.Kurt Vile – „Wakin On A Pretty Daze”












Release date: 08/04/2013
Label: Matador
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Līdz šim lielākoties tikai žanra cienītāju apmīļotam māksliniekam izdot gandrīz 70 minūšu ierakstu ir visai ambiciozs (lasi – riskants) solis. Taču Kurts Vails savus dūžus izmet jau pirmajā dziesmā – deviņarpus minūšu garajā gandrīz-tituldziesmā „Wakin On A Pretty Day”, kas mierīgi varētu beigties ap piekto minūti, bet spītīgi turpinoties apliecina, ka Vailam uzturēt noskaņu un neapnikt ilgākā posmā padodas bez jebkādas piepūles. Ja albumam izskanot tas piemirstas, mūziķis to atgādina vēlreiz – pēdējā, desmit minūšu garajā, romantisma piepildītajā „Goldtone”.

Kādā pasenā intervijā Vails stāstīja, ka viņam patīk spert mazus solīšus, vērot kļūdas, no tām mācīties un pašam meklēt savu ceļu. Albums „Wakin On A Pretty Daze” atstāj tieši šādu iespaidu – pilnīgu mieru, nesteigšanos, teju vai mazu nirvānu, kuru ik pa laikam satricina kāds ritmiskāks skaņdarbs. No tādiem īpaši izceļams aktuālais singls „Never Run Away” ar lipīgāko piedziedājumu, kādu Kurts pagaidāms sacerējis, kā arī „Shame Chamber” ar spalgajiem kliedzieniem starp piedziedājumu un pantiņu, kas sākotnēji liek pat iztrūkties. Iztrūkties no patīkama pārsteiguma, nevis miega, jo albuma melodijas ir tik plūstošas, ka neļauj pat iesnausties. Tās liek paklausīgi šūpoties 70 minūšu garumā.”



1.The Flaming Lips – „The Terror”












Release date: 01/04/2013
Label: Bella Union
AMG rating: 8.5/10

AMGmusic komentārs: „Oklahomas kolektīvs The Flaming Lips, kas, starp citu, šogad var atzīmēt 30 gadu jubileju, pēc pagājušā gada pajokošanās (veiksmīgas pajokošanās!) ar viesmāksliniekiem pildītu izlasi „The Flaming Lips and Heady Fwends”, ir atpakaļ ir jaunu albumu „The Terror”. Nekādu robotu, nekādu konfeti, nekādas popmūzikas. Šis ir tumšs hipnotiskas psihedēlijas piepildīts ieraksts, kas aizskar visbiežāko depresijas cēloni – vientulību un cerību zaudēšanu. Šķiet, vislabāk par albumu preses relīzē izteicās solists Veins Koins: „Mēs agrāk domājām, ka bez mīlestības mēs pazustu. Ka, ja mēs sniedzam un saņemam mīlestību, TAD mēs esam patiesi dzīvi. Ka bez mīlestības neeksistē dzīve. Tagad mēs zinām, ka pat bez mīlestības... pasaule turpina dzīvot. Mēs turpinām dzīvot.””.

The Flaming Lips - You Lust (NSFW) from Delo Creative on Vimeo.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru