08 maijs, 2013

A-LIST: Vampire Weekend - Ya Hey


Vampire Weekend - "Ya Hey" [XL]
(from f/c LP "Modern Vampires Of The City", out May 13th)

Mazi un salīdzinoši šauram klausītāju lokam zināmi žanri ir tāda riskanta padarīšana mūzikā. No vienas puses, Tu noteikti tiksi pamanīts, no otras – pēc īsas papriecāšanās Tu vari ļoti ātri sākt atkārtoties un apnikt, it īpaši, ja tā ir tāda jauneklīga dauzīšanās. Vampire Weekend 2008.gada afro-pop motīviem pildītais debijas albums pavisam noteikti atbilst apzīmējumam „jauneklīga dauzīšanās”, taču pārliecību par viņu stabilu nākotni raisīja spēcīgu melodiju un hīt-singlu bagātība.

Jaunākais skaņdarbs no nākamnedēļ gaidāmā albuma „Modern Vampires of the City” būtībā arī ir dauzīšanās, tikai citāda. Tā ir pieaugusi dauzīšanās, kas tāpēc nav sliktāka. Bet iemesls, kāpēc „Ya Hey” gribas saukt par vienu no TOP 3 Vampire Weekend labākajiem singliem, ir spēja šai savai ironijai, asprātībai un jautrībai pievienot pieaugušu un gudru melodiju, kas sasaucas ar Phosphorescent šī gada plati un pat U2 80’to gadu beigu posmu. Nekur nav zudušas arī Vampire Weekend elegantās harmoniju maiņas dziesmā, un tas viss ar milzīgu gandarījumu rada pārliecību, ka grupa joprojām aug, nepazaudējot sākotnējo šarmu.

Zīmīgi, ka pie albuma pirmā singla „Step” apskata es minēju, ka Vampire Weekend noteikti daudz labāk izklausīsies saulainā maijā. Aha! Jaunais albums ASV iznāca jau pirmdien, un atsauksmes pagaidām ir biedējoši labas. Eiropiešiem jāpaciešas līdz 13.maijam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru