22 maijs, 2013

A-LIST: Glass Candy - Warm in the Winter


Glass Candy - "Warm in the Winter" [Italians Do It Better]
(from compilation "After Dark 2", out now)

Mūsdienās, kad jauna mūzika gāžas aumaļām, un pagājušās nedēļas hīts ir jau aizmirsta vēsture, biju iedomājies, ka viena vēl iepriekšējās desmitgades mūzikas biznesa iezīme būs gājusi neatgriezeniskā zudībā. Proti, ka pirms krietnāka laika izdoti izcili, bet nenovērtēti skaņdarbi piedzīvos otru dzīvi, pateicoties kādam nejaušības faktoram. Piemēram, tās pašas grupas cita singla komerciāliem panākumiem, reklāmas lauciņam, leibla nomaiņai u.c. Bet tieši tā noticis ar Glass Candy skaņdarbu „Warm In The Winter”, kura sakarā mazliet jāielūkojas vēsturē.

Jāsāk ar to, ka Glass Candy, kuras kodolu veido vokāliste Aida No un producents Džonijs Džūels, ir dibināti diezgan pasen (deviņdesmito gadu vidū), taču grupas kontā pagaidām ir vien divi albumi. Tas varētu būt skaidrojams ar Džonija Džūela aizņemtību divās citās darba vietās – viņš ir viens no leibla Italians Do It Better dibinātājiem, kā arī muzikālais līderis grupā Chromatics, kas noteikti labi pazīstama AMGmusic lasītājiem... Starp citu, ilgu laiku tieši Glass Candy 2007.gada albums „B/E/A/T/B/O/X” tika uzskatīts par leibla vizītkarti un veiksmīgāko ierakstu. Tas gan mainījās 2012.gada matā, kad iznāca Chromatics hrestomātiskais albums „Kill For Love”, protams, vēlāk kļūstot arī par 2012.Gada Albumu #1.

Aptuveni ap to laiku Džonijs Džūels sāka runāt par kompilācijas „After Dark 2” izdošanu, kas sekotu pirmajai izlasei, kura iznāca tālajā 2007.gadā. Grūti pateikt, vai pie vainas negaidītie „Kill For Love” panākumi, bet „After Dark 2” izlase veikalos nokļuvusi tikai šonedēļ, un (par lielu pārsteigumu man!) tajā bez jauniem skaņdarbiem iekļauts arī Glass Candy 2011.gada rudens singls „Warm In The Winter”, kuru tolaik aprakstīju šādiem vārdiem: „pozitīvs un gaišs mīlestības manifests”. Pie tā arī pieturēšos. Turklāt skaņdarbs ļoti labi iederas šā brīža kontekstā ar joprojām spēcīgas emocijas raisošo, gaišuma un sirsnības piepildīto Daft Punk jauno albumu.

You’re beautiful! You came from heaven. You came down to this place to fill out the dark corners. And that’s why I love you. WE LOVE YOU,” fonā skanot debešķīgai, plūstošai sintezatora partijai, dzied Aido No, un Tev nav nekādu šaubu, ka viņa nemānās. Perfekts skaņdarbs DJ seta noslēgumam, starp citu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru