09 marts, 2012

A-LIST: Blaqstarr - Roses


Blaqstarr - "Roses" [N.E.E.T.]
(from f/c LP "Here We Are", out this summer)

Nav jau man nekas pret starptautisko sieviešu dienu. Vien ciest nevaru feminisma kustību un sarkanas tulpes. Taču tā nu sagadījies, ka tieši 8.martā pie mums nonācis akurāti izcili nostrādāts pop hīts, kurā tās autors piedāvā meitenei saņemt ziedus. Šajā gadījumā gan rozes, nevis tulpes.

Absolūti negaidīts ir mākslinieks, no kura saņemam šo skaņdarbu. Ņujorkas mūziķis Čārlzs Smits jeb Blaqstarr līdz šim vairāk bijis zināms kā melnā darba darītājs, proti, producents. Savulaik ļoti veiksmīgi iepazinies ar M.I.A., producējot arī dziedātājas slaveno albumu „Kala”, Blaqstarr jau sen ir N.E.E.T. leibla pilntiesīgs dalībnieks un daudz spēlējis kopā ar tādiem zināmiem vīriem kā Diplo, Switch un Rye Rye.

Negribētos pārspīlēt un saukt šo par perfektu popmūzikas paraugu, taču neredzu nekādu iemeslu, lai „Roses” nekļūtu par globālu hītu. Mīksts un pievelkošs bīts, kas vienlaikus atgādina gan kādu hip-hop grāvēju, gan r’n’b ala The Weeknd stilā, ļoti labs vokāls, kas ieturēts labākajās Drake manierēs, gan – pats galvenais – ļoti vienkāršs un lipīgs piedziedājums, kas neiziet no galvas vēl ilgi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru