10 februāris, 2012

Nedēļas Izlase (06.02.12.-12.02.12.)

Sveiciens!

Nedēļa, kurā bargais spelgonis mazliet atkāpās no Latvijas teritorijas, būtu saucama par „Daudzo Albumu Nedēļu”. Akurāt 6.februārī savas jaunākās (vai pirmās) plates sarosījās izdot tādi AMGmusic interesējoši mākslinieki kā Air („Le Voyage Dans Le Lune” – 6/10 no mums), Beta Džīnsa Hjūtone („Yours Truly, Cellophane Nose” – 7/10), Blondes („Blondes” – 5/10), Cloud Nothings („Attack On Memory” – 7/10), Goldfrapp („The Singles” – 7/10), John Talabot („fIN” – 8/10), Lindstrom („Six Cups of Rebel” – 5/10) un galu galā The Twilight Sad, kuru trešais studijas ieraksts „No One Can Ever Know” kļuva par pirmo, kas no AMGmusic 2012.gadā izpelnījies mega augsto 9/10.

Pats vēl īsti nesaprotu, kā šīs darbīgās nedēļas laikā izdevās visus ierakstus noklausīties (Šāronas Van Etenas jaunākais darbs gan tomēr palika nenoklausīts) un pat vairāk vai mazāk izanalizēt. Sīkāku aprakstu par minētajām platēm gan gaidiet mēneša topa apskatā, kurā bez The Twilight Sad noteikti iekļūs arī lieliskais spāņu producenta Džona Talabota debijas darbs „fIN”. Toties nākošā nedēļa solās būt daudz klusāka un mierīgāka. Vismaz uz papīra.

Atšķirībā no pagājušās nedēļas daudz lielāks tukšums bija singlu rotācijā. Nedēļas desmit interesantākās dziesmas, protams, izdevās savākt, taču no tām AMGmusic A-LISTĒ iekļuva tikai viena – Nedēļas Singls, par kuru plašāk zemāk. Tāpat, protams, ierastie trīs labākie nedēļas miksi, viens jauns video un šoreiz nobeigumā arī kāda iespaidīga dzīvā uzstāšanās. Par visu pēc kārtas un sākam!


SINGLE OF THE WEEK:

Lil Durk feat. King Louie - "I Get Paid" [self-released]
(available as a free download)

Diezgan apsveicami gads iesācies hip-hop mūzikā. Vēl nesen jūsmojām un par Nedēļas Singlu atzinām Schoolboy Q skaņdarbu „Hands on the Wheel”, kas nāk no pagaidām šogad visaugstāk novērtētā hip-hop albuma „Habits & Contradictions” (būs tak beidzot jānoklausās!), kā klāt ir jauns hīts. Diemžēl neko daudz nevarēšu pastāstīt par Lil Durk. Vien to, ka jaunietis nāk no Čikāgas un, lai arī izdevis jau vienu miksteipu „I’m a Hitta”, būtībā plašākai pasaulei tapis zināms tieši ar šo treku. „I Get Paid” lielākais pluss ir tā bīts, par kuru laikam jau jāpateicas producentam Fya Starta.



BEST OF THE REST:

Scuba - "The Hope" [Hotflush]
(released as a digital single on February 6th)

Britu producents Pols Rouzs, kurš plašāk pazīstams ar segvārdu Scuba, elektroniskās mūzikas cienītājus ļoti iepriecināja 2010.gadā ar debijas albumu „Triangulations”. Pavasarī gaidāms minētā albuma turpinājums, kuru tāpat kā „Triangulations” Scuba izdos uz sava, visbiežāk ar dabstepu saistītā leibla Hotflush Recordings. Šonedēļ iznāca gaidāmās plates pirmais singls „The Hope”, kas pārsteidz ar savu biezo un masīvo skanējumu, nedaudz atgādinot kaut ko no Berlīnes techno/house scēnas.

Graphics - "MacGrackleton" [Made to Play]
(from EP "The Mama Grizzlies", out now)
(available as a free download)

Graphics ir britu producenta Alfija Makgibona segvārds. Janvāra beigās uz leibla Made To Play Graphics izdeva debijas EP „The Mama Grizzlies”, kas sākotnēji neaizķēra AMGmusic ausis. Līdz brīdim, kamēr mūsu rīcībā nenonāca treks „MacGrackleton”. Perfekta nakts atmosfēra, nesoši bīti un vaidoši vokāla sempli kopā rada vienu no šī gada pagaidām baudāmākajiem bass music skaņdarbiem.


Holograms - "ABC City" [Captured Tracks]
(to be released as a 7" vinyl on April 3rd)
(available as a free download)

Holograms ir jauna zviedru pankroka apvienība, kas pavisam nesen noslēguši līgumu ar pazīstamo ierakstu leiblu Captured Tracks. Trešajā aprīlī klajā nāks grupas debijas singls „ABC City”, kuru gan jau šobrīd iespējams lejupielādēt bez maksas. Kā izrādās, mūsu ziemeļu kaimiņvalstī dzīvo ne tikai samtainas popmūzikas un melodiskas elektroniskās mūzikas radītāji, bet arī spuraini panki. Pirmais singls ir vairāk nekā izdevies!


Fort Lean - "Sunsick" [Neon Gold]
(to be released as a 7" vinyl on February 28th)
(available as a free download)

Bruklinas jaunais indie-rock kvintets Fort Lean izpelnījās pamatīgu ievērību pagājušā gada jauno grupu parādē – festivālā CMJ. Pērn izdevuši pāris singlus, februāra beigās grupa laidīs klajā debijas EP vinila plates formātā, kurā, domājams, būs atrodams arī šis mākslinieku jaunākais darbs „Sunsick”.


Horrid Red - "Nothing in My Heart" [Terrible Records]
(from LP "Celestial Joy", out now)

Pazīstamais mūzikas portāls Pitchfork Sanfrancisko kolektīvu Horrid Red nodēvējis par „synth-goth” apvienību. Neesmu dzirdējis visu grupas debijas albumu „Celestial Joy”, kas dienasgaismu ieraudzīja šonedēļ, taču plates aktuālais singls „Nothing In My Heart” daudz vairāk atgādina 80’to gadu post-punk. Katrā ziņā ģitāras skanējums jums noteikti vispirms atgādinās The Cure daiļradi. Interesanti, ka, neskatoties uz dziesmas anglisko nosaukumu, „Nothing In My Heart” ir iedziedāta vācu valodā, kas trekam piešķir papildus burvību.


Orbital feat Zola Jesus - "New France" [TBA]
(from f/c LP "Wonky", out April 1st)

Kā zināms, ir atdzimusi leģendārā 90’to gadu brāļu Hartnollu apvienība Orbital, kas aprīlī sola izdot jaunu albumu „Wonky”. Pagājušā gada izskaņā duets jau ieskandināja gaidāmo plati ar singlu „Never”, bet pagājušās nedēļas beigās nodeva publikas vērtējumam vēl vienu dziesmu – „New France”, kas tapusi kopā ar Zola Jesus. Diez vai šovasar izdosies sagaidīt Orbital Salacgrīvā, toties Zola Jesus visā krāšņumā būs redzama koncertzālē Palladium jau aprīlī. Nepalaidiet garām!

Diemžēl dziesmas vēl nav ne Youtube.com, ne Soundcloud.com. Strīmojiet to no Pitchfork.


We Have Band - "Where Are Your People?" [Naive]
(released as a digital single on February 6th)

Pēc vairākiem teicamiem singliem 2010.gadā liku lielas cerības uz britu trijotnes We Have Band debijas ierakstu „WHB”, kas gan galu galā radīja palielu vilšanos (5/10). Daudz klusāk grupa šī gada sākumā atgriezusies ar otro studijas ierakstu „Ternion”. Visu albumu klausīties neriskēju (daži kritiķi gan saka, ka esot gana labs!), bet aktuālais singls „Where Are Your People?”, lai arī ne tik enerģisks kā citi WHB singli, patiešām ir pieskaitāms pie grupas labāko darbu saraksta.


Maribou State - "Olivia" [Fat Records]
(from EP "Olivia", out now)

Pagājušajā nedēļā jums noliku priekšā vienu no 2012.gada teicamākajiem remiksiem – mistiskā producenta MAO versiju par Maribou State skaņdarbu „Olivia”. Galu galā nonācu pie secinājuma, ka garām nedrīkst laist arī šī gabala oriģinālu, turklāt jums noteikti ir jāredz arī halucinogēnais dziesmas video, kurš atgādina, ka karotē vārīta, bīstama ir pat nūdeļu zupa! Maribou State ir absolūti jauns Londonas bass/dub trio, kas kopā sākuši producēt vien pirms pusgada. „Olivia” ir viņu debijas darbs. Izdevies darbs!


Mmoths feat Keep Shelly In Athens - "Heart" [PIAS]
(from f/c EP "MMOTHS", out March 5th)
(available as a free download)

Tā vien šķiet, ka viss, kam pieskaras čilveivīgais grieķu duets Keep Shelly In Athens, sanāk debešķīgs un skaists. Tā pirms nedēļas piedāvāju jums grupas lielisko kaverversiju Jesus and Mary Chain klaiskajam „Just Like Honey”, bet šonedēļ dueta solistes balss dzirdama jaunākajā britu producenta MMOTHS (īstajā vārdā Džeiks Kolerans) darbā „Heart”. Marta sākumā tiks izdots jauns MMOTHS EP, kurā bez šī varēsiet atrast vēl četrus skaņdarbus. Tikmēr „Heart” pieejams lejupielādei bez maksas.



THREE REMIXES OF THE WEEK:

SALEM - "Better Off Alone" (Alec Empire Remix) [self-released]
(available as a free download)

Pagājušajā nedēļā remiksu izlasē jums piedāvāju, kā toreiz izteicos, pagaidām gada labāko miksu. Šonedēļ MAO veikumam ir uzradies ļooti nopietns konkurents – vācu hardcore apvienības Atari Teenage Riot līderis Aleksands Vilks Šteinhofs jeb Alec Empire pieķēries witch-house pionieru SALEM pērnā gada singlam „Better Off Alone”, kas, protams, ir kaverversija 1999.gada eurodance hītam, ko izpildīja holandiešu Alice DeeJay. Griezīgais un tipiskā SALEM manierē ieturētais kavera oriģināls jau izpelnījās plašu AMGmusic mīlestību, iekļūstot mūsu A-LISTĒ, bet Alec Empire šo skaņdarbu pārtaisījis ekselenti piemērotu deju zālēm. Kā jums šis, trance fani? Masīvi, ko?


Battles - "Wall Street" (Gui Boratto Remix) [Warp]
(from "Dross Glop 1" EP, out now)

Ņujorkas math-rock karaļi Battles pagājušajā gadā izdeva savu otro studijas ierakstu „Gloss Drop”. Šogad apvienība sagatavojusi vairāku 12” vinila plašu sēriju ar remiksiem albuma dziesmām. Pirmais EP ar nosaukumu „Dross Glop 1” iznāca šonedēļ un tajā atrodami The Field un Gui Boratto miksi. Mūsu ausīm visvairāk iepatikās tieši pēdējais, brazīliešu producenta rīmeiks dziesmai „Wall Street”.


Metronomy - "Corinne" (Benoit & Sergio Cover) [Big Beat]
(from f/c LP "The English Riviera - Unreleased Remixes", out March 5th)

Pagājušajā gadā atsevišķi britu mūzikas mēdiji čurāja karstu no Londonas electro-pop kvarteta Metronomy trešā studijas albuma „The English Riviera”. AMGmusic albumam ielika knapu 6/10, toties ar zināmu nepacietību gaidām martā iznākošo albuma remiksu izlasi. Tajā Metronomy dziesmas būs apdarinājuši tādi zināmi cilvēki kā Jūens Pīrsons, Two Inch Punch, Clock Opera un arī Vašingtonas house duets Benoit & Sergio, kuru versija par „Corinne” šķiet daudz tīkamāka par oriģinālu.



VIDEO OF THE WEEK:

M.I.A. – „Bad Girls” [Interscope]
(dir. Romain Gavras)

Nu nav jau nav jaunākais M.I.A. klips dziesmai „Bad Girls” tik satriecošs, kāds bija 2010.gada brutāli ciniskais „Born Free”, taču arī šo radījis slavenais franču režisors Romēns Gavrā, un tā kā šonedēļ nekādi izcili klipi nav iepeldējuši AMGmusic uzmanības centrā, par Nedēļas Video saucam šo. Galu galā – trīs miljoni skatītāju YouTube vienas nedēļas laikā – tas ir vērā ņemams rādītājs. Turklāt tiem, kam tuvas mašīnas un to triki, noteikti ies pie sirds.


Die Antwoord – „I Fink U Freaky” [ZEF]
(live at „Late Show With David Letterman”)

Visu ko gaidīju, bet to, ka Deivida Letermana raidījumā varētu uzstāties Dienvidāfrikas lielākie frīki Die Antwoord, gan ne. Tomēr tas nu ir fakts. Ar vārdiem „Mūsu nākamie ciemiņi ir unikāla rap-rave grupa no Keiptaunas, Dienvidāfrikas” sirmais kungs pirmdienas vakarā pieteica tieši Die Antwoord, kuru dzīvā uzstāšanās jau atkal nelika vilties. Jolandi acis un Nindžas deju soļi vien ir ko vērti! Trijotnes jaunais albums „Ten$ion” veikalos jau pirmdien.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru