27 oktobris, 2012

Nedēļas Albumu Apskats (22.10.2012.-28.10.2012.)

Kendrick Lamar – „good kid, m.A.A.d city”













Release date: 22/10/2012
Label: Polydor
AMG rating: 9/10

AMGmusic komentārs: „Albums jeb Kendrika autobiogrāfija gluži nesākas ar atmiņām no bērnības, bet gan daudz spilgtāko tīņa posmu dziesmā „Sherane a.k.a Master Splinter’s Daughter” („Seventeen, with nothing but pussy stuck on my mental”), kurā mazliet ironiski ilustrēts, kas notiek 17gadīga puiša prātā, īpaši saskaroties ar pavieglākas uzvedības meitenēm: „Love or lust, regardless we’ll fuck / Cause that’s the trife in us”. Tikmēr, pat neiedziļinoties tematikā, ir vienā mirklī sajūtams, ka turpmākā stunda paies izcili atmosfēriskā muzikālā pavadījumā, jo tie naksnīgie bīti, maigie sintezatoru pieskārieni, par kuriem šeit atbildīgs The Bizness, ir perfekta hip-hop un soul mūzikas sintēze. Turklāt tas ir tikai sākums, pirmā nodaļa, pēc kuras viss interesantākais vēl tikai priekšā. Tur jūs sagaidīs gan intriģējoši piedzīvojumi, gan ar laiku nākošas atklāsmes par dzīvi, kas pieaugušajiem varbūt šķiet loģiskas, gan pieļautas kļūdas, gan izcīnītas veiksmes – viss pasniegts brīnišķīgā hip-hop/r’n’b’/soul mūzikas mērcē, kuras sastāvdaļas rotā arī interesanti sempli no Beach House, Twin Sister, Dženetas Džeksones u.c. (...) Šis darbs, kam pirmdien būs nedēļas jubileja, jau šobrīd saucams par klasisku un hrestomātisku.”

Plašāk par albumu lasi šeit.



Mac DeMarco – „2”












Release date: 22/10/2012
Label: Captured Tracks
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Pagājušajā nedēļā Ņujorkā notika ikgadējais CMJ mūzikas maratons, kas jauno talantu parādes ziņā kaut kur sasaucas ar gada sākumā notiekošo SXSW festivālu Teksasā. Kā jau to varēja prognozēt, viens no lielākajiem šī gada CMJ spīdekļiem, par kuru runāja gandrīz visi mēdiji, bija jaunais Kanādas dziesminieks Maks Demarko. Lai jūs nemulsina albuma nosaukums, „2” patiesībā ir mūziķa debijas plate. Tā ir pilna romantiskām, vieglām un sapņot aicinošām melodijām, kuru gaisotnē Demarko nedaudz atgādina Pītu Dohertiju. Skaidrā!”



Egyptian Hip Hop – „Good Don’t Sleep”












Release date: 22/10/2012
Label: R&S
AMG rating: 6/10

AMGmusic komentārs: „Divējādas izjūtas raisa Mančestras apvienības Egyptian Hip Hop debijas albums „Good Don’t Sleep”. No vienas puses uzkrītoši dzirdams, ka jaunieši ir gana talantīgi noskaņu meistari, krustojot šūgeizīgu elektroniku ar interesantām ritmu cilpām. No otras – viss šis it kā interesantais kokteilis albuma vidū sāk kļūt pārlieku atkārtojošs un uzmanību zaudējošs. Kulmināciju albums sasniedz tā izskaņā ar diviem smagnējiem, bet emocionāli piesātinātiem skaņdarbiem „One Eyed King” un „Iltoise”.



Paul Banks – „Banks”












Release date: 22/10/2012
Label: Matador
AMG rating: 6/10

AMGmusic komentārs: „Atmetis savu pseidonīmu Julian Plenti, vasaras sākumā Interpol līderis Pols Benkss izziņoja solo albumu, piedāvājot arī lielisku pirmo singlu „The Base”. Viss liecināja, ka varam cerēt iegūt atgādinājumu, kādēļ joprojām jūsmināmies par pirmajiem Interpol albumiem. Diemžēl cerības neattaisnojas, jo „Banks” atstāj iespaidu, ka Pols izmisīgi cenšas tikt vaļā no pagātnes zīmogiem, bet īsti nezina, kurā virzienā spert soli. Viņa spēcīgais baritons joprojām ir un paliek lielākais ierocis.”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru