24 oktobris, 2012

Depeche Mode - The Angel Of Love



Depeche Mode - "unknown" [unknown]
(no official release info)

Pirms pāris nedēļām 80’to gadu kulta grupa Depeche Mode izziņoja preses konferenci 23.oktobrī Parīzē. Tā iesākās ar jaunas dziesmas atskaņošanu, kas deva cerību, ka tūlīt uzzināsim kaut ko par ierakstīto jauno albumu, tā nosaukumu vai vismaz informāciju par pirmo singlu. Tā vietā viss, ko uzzinājām šajās 45 minūtēs, bija jau iepriekšējā vakarā izplatītā informācija par 2013.gada pavasarī gaidāmo koncertturneju (precīzāk – tās pirmo daļu, jo jau šobrīd baumo, ka Depeche Mode Eiropā atgriezīsies 2014.gada sākumā), kā arī to, ka grupas dalībniekiem ar humora izjūtu viss joprojām ir kārtībā.

Tieši ar humora izjūtu visloģiskāk izskaidrot atbildes uz tiem dažiem jautājumiem, ko Depeche Mode saņēma par jauno albumu. „Kāds būs jaunā albuma nosaukums?” – „Mēs nezinām.” – „Vismaz kā sauc dzirdēto dziesmu?” – „Mēs nezinām.” Līdz ar to šī ir pirmā reize, kad AMGmusic piedāvā dziesmu, kurai... nav nosaukuma. Aizvēsturiskajos 90’tajos gados mana latviešu valodas skolotāja (lai viņai jaukas pastaigas debesu valstībā!) pamatskolā mācīja, ka dzejoļus bez nosaukumiem piesaka pēc to pirmās rindiņas, tamdēļ pagaidām dēvēsim šo par „The Angel of Love”.

Daudz šķēpu Depeche Mode daudzgalvainās fanu armijas vidū lauzts par to, vai bija nepieciešams atkal sadarboties ar producentu Benu Hiljēru (viņam šis būs jau trešais albums ar Depeche Mode pēc kārtas). Jāpiekrīt, ka pārmaiņu pēc nebūtu nācis par sliktu kaut ko pavariēt skanējumā, taču tas nozīmētu iespēju uzkāpt uz grābekļa, kāds sanāca ar Marku Belu 2001.gada „Exciter” platē, kamēr pēdējie divi albumi tieši skaņas ziņā vērtējami kā veiksmīgi. Muzikāli šis ir interesants hibrīds starp „Sounds of the Universe” elektroniku un Gahana pieminēto roku/blūzu, kas šeit brīžiem atgādina kaut ko no Nika Keiva daiļrades. Manuprāt, ievads ir daudzsološs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru