09 oktobris, 2012

Nedēļas Albumu Apskats (01.10.2012.-07.10.2012.)

Flying Lotus – „Until The Quiet Comes”













Release date: 01/10/2012
Label: Warp
AMG rating: 9/10

AMGmusic komentārs:Flying Lotus (īstajā vārdā Stīvens Elisons) jau pirms vairākiem gadiem sevi pieteica kā vienu no spožākajiem skaņu meistariem 21.gadsimtā, ko spoži apliecina arī „Until The Quiet Comes” platē, spēlējoties ar dažādām skaņu cilpām, tikšķiem, plunkšķiem un ko tik vēl ne, ka brīžiem rodas sajūta – šeit ir ielikts viss, ko vien elektroniskajā mūzikā vispār iespējams ielikt. Taču visupirms šo albumu tomēr gribētos vērtēt no emocionālā viedokļa, proti, no tā, kādā pasaku un noskaņu pasaulē šī plate ieved.

„Until The Quiet Comes” noteikti ir daudz piezemētāks, mazāk ambiciozs par pirms diviem gadiem izlaisto „Cosmogramma”, ko mūzikas prese nodēvēja par „elektroniskās mūzikas simfoniju”. Taču tieši šis vieglums un neiespringtība ir palīdzējusi FlyLo radīt karjeras viengabalaināko, nosvērtāko un, iespējams, ietekmīgāko albumu. Piepalīdzot vokālistiem Thundercat, Tomam Jorkam, Nikijai Randai un Erikai Badū, „Until The Quiet Comes” ir gan gada skaistākais sapņu albums, gan arī muzikāli robežas noārdošākais darbs.”

Plašāk par albumu lasi šeit.



Death Grips – „No Love Deep Web”












Release date: 01/10/2012
Label: self-released
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Apskaužami strauja ir Sakramento hardcore/rap apvienības Death Grips karjera. Kopā savākušies vien 2010.gada nogalē, nedaudz vēlāk kā pēc gada jau noslēguši līgumu ar lielo mūzikas koncernu Columbia, kļūstot par vienu no spožākajiem debitantiem 2012.gadā, kad beidzot iznāca grupas debijas albums – „The Money Store”. Jau tobrīd Death Grips solīja, ka šogad rudens pusē izdos arī otro albumu, un savu solījumu grupa ir turējusi, turklāt parādot attieksmi, kas nav mazsvarīga mūzikas faniem. Proti, brīdī, kad leibls paziņoja, ka albumu izdos vien 2013.gada pavasarī, grupa atbildēja ar prettriecienu – vienkārši nopludināja šo ierakstu internetā bez maksas.

Nihilistiskā, agresīvā un brīžiem pat psihopātiskā attieksme jūtama viscaur „No Love Deep Web”. Šī Death Grips iezīme jeb vizītkarte jau bija labi nolasāma debijas ierakstā (un pirms tam izdotajā miksteipā), taču jaunajā albumā trijotne spridzina ar vēl lielāku jaudu. Tomēr galvenais Death Grips veiksmes faktors ir ne tik daudz agresīvā repošana un bļaustīšanās, bet muzikālais noformējums, kas ir masīvs vārda „masīvs” vispārākajā pakāpē. Brīžiem tehno, brīžiem industrial, brīžiem pilnīgs hardcore – tas viss liek veselajam prātam uz brīdi pazust un iztēloties sevi kā prātā sajukušas huligānu grupas dalībniekam nežēlīgu ainu pārmāktā filmā.”



Dum Dum Girls – „End Of Daze” EP












Release date: 01/10/2012
Label: Sub Pop
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Rakstot par Dum Dum Girls pagājušajā gadā izdoto otro studijas albumu „Only In Dreams” (7/10), viena no lietām, ko pieminēju – nevar nejust, ka grupa ir augusi saturiski. Šis mans izteikums lieliski pierādās arī nupat klajā laistajā Kalifornijas meiteņu kvarteta piecu dziesmu EP „End of Daze”. Atskaitot ievadošo „Mine Tonight”, kas vairāk izklausās pēc Best Coast b-puses dziesmas, šis nepilnu 20 minūšu garais ieraksts ir kā tāda Dum Dum Girls esence, kurā ir visas grupas labākās sastāvdaļas: 1) lipīgas melodijas, 2) nenopulēts, mazliet dūmakains skanējums, 3) viegli slāpēts liriskums. „End of Daze” norāda, ka no mazas underground grupas Dum Dum Girls ir visas iespējas pārtapt par vienu no baudāmākajām sieviešu rokenrola grupām šajā desmitgadē.”



Muse – „The 2nd Law”












Release date: 01/10/2012
Label: Warner
AMG rating: 6/10

AMGmusic komentārs:Muse cienītāji un mūzikas apskatnieki šonedēļ strīdas – ir vai nav jautri klausīties grupas sesto studijas albumu „The 2nd Law”. Manuprāt, ir jautri. Taču lielākā grupas problēma slēpjas tur, ka albumu grūti... uztvert nopietni. Jā, pēc vārgā un samocītā, citplanētiešu uzbrukumu pārpildītā „The Resistance” šis ir daudz interesantāks ieraksts, jo droši vien retais Muse albumā sagaidītu dzirdēt ietekmes no Queen, Deivida Bovija un dubstep viļņa. Kā redzams, grupai ambīciju netrūkst, kas noteikti parādīsies arī gaidāmajā koncertturnejā, taču šī trauslā robeža starp ambiciozumu un pārspīlētību Muse gadījumā jau labu laiko ļogās.”


Sun Airway – „Soft Fall”












Release date: 01/10/2012
Label: Dead Oceans
AMG rating: 6/10

AMGmusic komentārs: „Džona Bārtmusa vadītais Filadelfijas synth-pop kolektīvs Sun Airway pie mūzikas durvīm pieklauvēja 2009.gadā – chillwave uznāciena lielajā gadā. Jau tad bija jūtams, ka atšķirībā no līdzgaitniekiem Sun Airways čilveivs kalpo kā papildu instruments, jo būtībā šī ir popmūzikas grupa. Ja debijas ierakstam nebija ne vainas, tad „Soft Fall” diemžēl uzskatāmi pietrūkst popgrupai vitāli nepieciešamas lietas – prātā paliekošas dziesmas. Šeit tādu nudien nav daudz.”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru