10 oktobris, 2012

RMX: Philip Glass - 73-78 (Beck Remix)



Philip Glass - "73-78" (Beck Remix) [Kora]
(from f/c LP "Rework: Philip Glass Remixed", out October 23rd)

Savdabīgā amerikāņu mūziķa Beka Hansena remikss Filipa Glāsa mūzikai tika pirmatskaņots pasaulei jau akurāt pirms nedēļas, taču toreiz šim darbam pagāju garām, jo... c’moooon, tas ir 20 minūšu garš! Toties šonedēļ, kad tviterī par Beka darbu sajūsminās ne tikai pašmāju dīdžeji un mūzikas apskatnieki, bet arī dažs labs respektabls ārzemju portāls, minētajam darbam laiku tomēr atvēlēju, un labi, ka tā.

Atzīšos, ka neesmu liels Filipa Glāsa daiļrades pārzinātājs. Jā, jā, zinu, ka viņš uzskatāms par vienu no 20.gadsimta ietekmīgākajiem komponistiem, kurš sarakstījis neskaitāmus darbus operām, teātriem, kino lentēm, simfonijas, klavierkoncertus un ko tik vēl ne, taču mūsu ceļi, šķiet, pirmoreiz pa īstam krustosies pēc pāris nedēļām, kad par godu mūziķa 75 gadu jubilejai tiks izdota viņa skaņdarbu remiksu kompilācija.

„Rework: Philip Glass Remixed” leģendārā komponista darbus remiksējuši Dan Deacon, Nosaj Thing, My Great Ghost, Memory Tapes, Prince Du Pantha un citi AMGmusic lapās pabijuši un atzīti mūsdienu mūziķi, taču, šķiet, lielākais šedevrs varētu būt tieši Beka darbs. To pat īsti nevar nosaukt par remiksu. Tas ir kā tāds atsevišķs oriģināls darbs, kas lipināts no Glāsa skaņu kolāžām, vietām pievienojot arī paša Beka vokālu. Pirms nedēļas Flying Lotus sakarā runājām par 21.gadsimta jeb digitālo džezu, šis būtu liekams vienā plauktiņā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru