07 septembris, 2012

Nedēļas Mūzikas Ziņas (03.09.2012.-09.09.2012.)



MŪZIKAS ZIŅAS 03.09.2012. – 09.09.2012.

Slavenais mūziķis Stīvijs Vonders ir atvainojies Frenkam Oušenam par saviem izteikumiem britu laikrakstam The Guardian un apgalvo, ka ticis pārprasts. Šonedēļ Stīvijs Vonders izplatīja sekojošo relīzi mēdijiem: „Es atvainojos, ja mani vārdi par kāda apjukumu mīlestībā, ir radījuši pārpratumu. Neviens savos izteikumos un mūzikā nav bijis lielāks mīlestības advokāts par mani. Protams, mīlestība ir mīlestība – vai tā būtu starp sievieti un vīrieti, sievieti un sievieti vai vīrieti un vīrieti.” Atgādinu, ka lielāko nepatiku mūziķu vidū izpelnījās Vondera izteikums, ka Frens Oušens, kurš nesen atzinās, ka viņa pirmā lielā mīlestība ir bijusi pret vīrieti, „varētu būt bijis apjucis, jo dažreiz cilvēki jauc mīlestību un pieķeršanos”.

Internetā nonākuši e-pasti liecina, ka promoteru kompāniju AEG, kas 2009.gadā gatavojās rīkot grandiozos Maikla Džeksona koncertus Londonā, patiesībā nemaz nav ticējuši šādai iespējai. Saskaņā ar šiem dokumentiem kāds Losandželosas producents mūziķi raksturojis kā „haosā esošu emocionāli paralizētu cilvēku, kas ir pilns šaubu par gaidāmajiem pasākumiem.” Atklātībā nonākušie e-pasti tiks izmantoti kā liecības tiesas prāvā starp pasākuma rīkotājiem un apdrošināšanas kompāniju, kas nevēlas izmaksāt 17,5 miljonus ASV dolāru par nenotikušajiem koncertiem.

Kamēr pasaulē nerimst spekulācijas par iespējamo The Rolling Stones atgriešanos uz skatuves nākamajā gadā, novembrī grupa izdos nu jau neskaitāmo labāko dziesmu izlasi. Jaunā kompilācija, kas sauksies „GRRR!”, būs ievērojama ar to, ka tajā tiks iekļautas divas pilnīgi jaunas Rolling Stones dziesmas „Gloom and Doom” un „One Last Show”, kas abas ierakstītas grupas pēdējā ierakstu sesijā Parīzē šogad. 80 labāko dziesmu apkopojums būs veltīts grupas 50 gadu jubilejai.

Noskaidroti pasaules bagātākie hip-hop mūziķi. Neskatoties uz to, ka pēdējais mūziķa albums izdots aizvēsturiskajā 1999.gadā, bet topošais „Detox” tiek atlikts no gada uz gadu, pārliecinoši pirmajā vietā joprojām atrodams slavenais producents Dr. Dre, kura finanšu līdzekļi tiek lēsti ap 100 miljonu dolāru apmērā. 2.vietā ar „tikai” 45 miljoniem dolāru atrodas P.Diddy, bet trijnieku noslēdz Jay-Z ar 38 miljoniem ASV dolāru. No šobrīd aktīvākajiem reperiem visaugstāk – 4.vietā – ierindojies Kanje Vests. Viņa kontā ir 35 miljoni.

Sestdienas rītā 91 gada vecumā pēc ilgstošām pārciestās triekas komplikācijām mira leģendārais dzejnieks Hals Deivids, kura sadarbība ar komponistu Bērtu Bekareku devusi neskaitāmus popmūzikas hītus 60’tajos un 70’tajos gados. Deivids ar Bakarā iepazinās 50’to gadu nogalē Ņujorkā, un abi radīja tādas neaizmirstamas dziesmas kā „Walk On By”, „Raindrops Keep Falling On My Head”, „What The World Needs Now Is Love” u.c., kurus izpildīja plašs mūziķu diapazons – Toms Džonss, Dionna Vorvika, Dastija Springfīlda, Džekija DeŠanona un citi. Pagājušajā gadā Halam Deividam piešķīra arī savu zvaigzni Holivudas zvaigžņu alejā, bet viņa sieva stāsta, ka mūziķis turpinājis rakstīt vēl neilgi pirms savas nāves.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru