03 septembris, 2012

AUGUSTS 2012: 5 Albumi

5 BEST ALBUMS OF THE MONTH:


5.Dead Can Dance – „Anastasis”











Release date: 13/08/2012
Label: PIAS
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Astoņu skaņdarbu, bet gandrīz stundu garais ieraksts noteikti sildīs sirdis kvēlākajiem Dead Can Dance talanta piekritējiem. Šeit netrūkst epohālu, pasaulīgu noskaņu, kuras unikālas padara ierastie Lisas Džerardas un Brendana Perija plašie vokāla diapazoni, kas lieliski saplūst kopā vienā no retajām dziesmām, kurās dzirdami abi dziedātāji, – noslēdzošajā „All In Good Time”. Grūti pateikt, vai ar „Anastasis” Dead Can Dance varētu iegūt jaunus fanus, jo ieraksts tomēr nav no visvieglāk klausāmajiem, taču tas noteikti neliks arī vilties.”



4.Antony And The Johnsons – „Cut The World”












Release date: 06/08/2012
Label: Rough Trade
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Lielbritānijā dzimušais, bet lielāko dzīves daļu ASV pavadījušais Entonijs Hegartijs ar saviem „džonsoniem” šomēnes izdeva burvīgu koncertierakstu, kas tapis Dānijā, piedaloties vietējam simfoniskajam orķestrim. Ja neskaita vienu pilnīgi jaunu kompozīciju („Cut The World”, kuras vārdā nosaukts arī ieraksts) un Hegartija diezgan asprātīgu septiņu minūšu runu par feminismu un patriarhālā laikmeta beigām, šis var kalpot arī kā sava veida Antony & The Johnsons labāko dziesmu izlase, kurā apkopoti spožākie skaņdarbi no grupas četriem studijas ierakstiem.”



3.Holograms – „Holograms”












Release date: 06/08/2012
Label: Captured Tracks
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Zviedru punk-rock apvienība Holograms, kuru singlu „Monolith” šajās lapās izcēlām vasaras sākumā, beidzot arī visai pasaulei nodevuši debijas ierakstu. Puiši, kuri kopā strādājuši kādā fabrikā, pirms debijas albuma piedzīvojuši ne mazums problēmu – totāls naudas trūkums, vienīgā tūres busiņa salūšana, apmaldīšanās Francijā uz 2 nedēļām bez naudas, bailes par vīzu nedabūšanu uz tūri ASV utt. utjpr. Bet visām naudas grūtībām pretī stāvējusi mīlestība pret mūziku, kas izpaužas arī debijas albumā. Nav nemaz tik bieži, kad spuraini jaunieši, spēlējot pankroku, pamanās vienlaikus infekciozai enerģijai pievienot arī apbrīnojami talantu dziesmu rakstīšanā un melodiskumā.”


2.Wild Nothing – „Nocturne”












Release date: 27/08/2012
Label: Bella Union
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Virdžīnijas mūziķis Džeks Tatums jeb Wild Nothing pirms diviem gadiem parūpējās par vienu no tā gada skaistākajiem un romantiskākajiem debijas ierakstiem „Gemini”. Jaunās plates pirmie singli liecināja, ka „Nocturne” varētu būt krietni mazāk izteiksmīga pirmā albuma kopija, taču izrādās, ka Tatums ir viens no pēdējo gadu talantīgākajiem dziesmu autoriem, kuram labu melodiju azotē netrūkst. Rezultātā mums ir viens no augusta labākajiem albumiem, kas nepārsteigs, bet sildīs sirdi romantiskās dream-pop mūzikas cienītājiem.”



1.Jessie Ware – „Devotion”












Release date: 20/08/2012
Label: Island
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Pēc tik spožiem singliem, kādus šogad mums piedāvāja jaunā britu dziedātāja Džesija Veira, nebija grūti prognozēt, ka „Devotion” varētu pievienoties šī gada labāko debijas albumu sarakstam. Tā arī ir noticis. Kopā ar producentiem Džulio Bešmoru un Deivu Okumu no The Invisible jaunā dāma ir radījusi ļoti skaistu, vietām pat erotisku ierakstu, kas ļauj dēvēt par šobrīd spēcīgāko trumpi it kā jau piesātinātajā popmūzikas dziedātāju jūklī britu salās. Prasmīgi nostrādāts, gana lipīgs, bet ne uzbāzīgs ieraksts, kas atšķirībā no daudzajiem mūziķes kolēģu darbiem pamanās ieturēt perfektu balansu starp komerciālu produktu un gaumīgu saturu.”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru