20 septembris, 2012

EP: Dominic Lord – Fashion Show

Dominic Lord – „Fashion Show” EP

Release date: 14/09/2012
Label: self-released
AMG rating: 8/10

Kad vasarā tikai 19 gadus jaunais un tolaik stipri anonīmais Hārlemas reperis Dominic Lord parādījās interneta mēdijos un blogos ar savu debijas singlu „Pierce”, varēja domāt, ka šis ir kārtējais jaunais talants, kas nokritis no zila gaisa. Patiesībā tā vis nav. Jaunietis jau iepriekš darbojies Ņujorkas hip-hop kolektīvā A$AP, kā arī sadarbojies ar tādiem zināmiem producentiem kā Hudson Mohawke (viena puse no TNGHT), Stargate (strādājis ar Riannu, Bejonsē...) un Benny Blanco (producējis Wiz Khalifa, Ke$ha).

Lai gan intervijās Dominic Lord norāda, ka pats ir savu skaņu karalis, arī savā debijas EP, kas par velti tika piedāvāts pagājušajā nedēļas nogalē, reperis nav izticis bez palīgiem, kas nodrošinājuši skaņu nianses. Starp zināmākajiem vārdiem ir jau minētais skotu producents Hudson Mohawke un Čads Hugo no The Neptunes, taču interesantā kārtā veiksmīgākie treki šajā astoņu dziesmu mini-albumā ir tapināti ar kāda Madd Matt palīdzību, un zīmīgi, ka tie ir arī vispopsīgākie, šī termina labākajā nozīmē.

Hudson Mohawke šajā EP ir producējis tikai vienu treku (ja neskaita vēl bonusā piekabināto remiksu tam pašam skaņdarbam), tieši viņa daiļrade ir pirmā, kas nāk prātā, klausoties „Fashio Show”. Dobjās, hipnotizējošās dub/electro skaņas dominē un vibrē viscaur ierakstā, taču atšķirībā no, piemēram, TNGHT vai Major Lazer, kuru skaņu sienas šeit var atrast pārpārēm, Dominic Lord nebaidās arī no nesošiem piedziedājumiem, iebraucot popmūzikas lauciņā. Tieši piedziedājumu dēļ izteikti hīti ir „Wrong For Right” un „Colour Me Red”, savukārt par EP lielāko pērli gribētos saukt elektrizēto „Message Failure”, kas kaut kur sasaucas ar 90’to gadu sākumposma (ala SNAP!) daiļradi, saglabājot izteiktu 2012.gada skanējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru