12 aprīlis, 2012

A-LIST: Kwes - Igoyh


Kwes - "lgoyh" [Warp]
(from f/c EP "Meantime", out April 30th)

24 gadus vecais Londonas mūziķis Kwes pirmoreiz mūsu uzmanību piesaistīja pirms dažiem mēnešiem, kad YouTube.com tika ievietots viņa skaņdarbs „bashful.” ar ārkārtīgi lipīgo piedziedājumu „A countenance accountable for the lack of mettle in my bones/ I'm bashful”. Tolaik uzrakstīt par viņu tā arī nesanāca, un nolēmu sagaidīt jaunā talanta debijas EP, kas iznāks aprīļa pēdējā dienā, taču tagad, kad AMGmusic rokās nonācis Kwes otrais treks no šī EP, klusēt vairs nevaram.

Iespaidojoties no saviem elkiem Frenka Zapas, N.E.R.D. un White Noise, producenta un dziedātāja karjeru Kwes sācis gana agrā vecumā – jau 14 gados. Uzsākot mācības universitātē, studējot filozofiju, liktenis Kwes saveda kopā ar tādiem tagad ļoti populāriem Londonas mūziķiem kā The xx, Speech Debelle un Micachu. Rezultātā mācības tika pamestas, bet sekoja pirmie pašrocīgi izdotie skaņdarbi un remiksi tādām slavenībām kā Deimons Olberns un Hot Chip. Savukārt tagad mūziķis noslēdzis līgumu ar slaveno Warp Records, un, kā jau minēju augstāk, gatavs savam pirmajam EP.

Atšķirībā no ritmiskā un nedaudz pat dejojamā „bashful”, EP noslēdzošais treks, septiņas minūtes garais „Igoyh” izklausās pēc nedaudz skumjas, taču gana uzlādējošas un pozitīvas balādes. Arī intervijā mūzikas portālam Pitchfork, mūziķis norāda, ka, neskatoties uz filigrāno producēšanas māku, viņam vienmēr pirmajā vietā bijusi dziesmas struktūra un būtība, nevis skaņa. Saistībā ar Kwes visbiežāk dzirdēti salīdzinājumi ar Džeimsu Bleiku, taču tieši šī sava veida popmūzikas forma Kwes mūzikā ir tā, kas abus patīkami atšķir. Viens no 2012.gada lielākajiem jaunajiem talantiem ir atvēris durvis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru