10 novembris, 2011

EP: Keep Shelly In Athens - Our Own Dream

Keep Shelly In Athens - "Our Own Dream"

EP
Release date: 05/11/2011
Label: Forest Family

AMG rating: 8/10

Vienmēr ir patīkami sekot kādas grupas izaugsmei no paša pirmā singla un vienmēr ir patīkami uziet jaunu grupu no kādas valsts, kas ar bagātu pienesumu mūzikā lepoties nevar. 2010.gada rudenī abus priekus dāvāja mistiskais duets no Grieķijas Keep Shelly In Athens, par kuru arī gadu vēlāk daudz vairāk informācijas nav. Tik vien zinām, ka grupa sastāv no vokālistes Sāras P un producenta RPR.

2010.gada nogalē izdotais EP „In Love With Dusk”, lai arī vērtējams kā ļoti atzīstams debijas darbs (8/10 no AMGmusic), tomēr būtībā koncentrējās ap vienu, izcilu EP hītu „Running Out Of You” un tā vintāžo, 80’to gadu sintezatoru sprādzienu dziesmas otrajā pusē. Savukārt nupat kā ļoti limitētā daudzumā izdotais otrais EP „Our Own Dream” liecina par neapšaubāmu Keep Shelly In Athens izaugsmi, paplašinot muzikālo redzesloku.

Keep Shelly in Athens - Our Own Dream by Keep Shelly in Athens

Šeit palikušas ļoti minimālas iezīmes no „In Love With Dusk” čilveiva, kas parādās vienīgi EP ievadošajā „Lazy Noon” un „California Birds”. Toties tālāk atradīsit satriecošu, pat mazliet gotisku (ala Esben and the Witch vai Zola Jesus) atgādinošu tituldziesmu „Our Own Dream”, biedējoši un naksnīgi svinīgu „DIY”, kas kļuva par AMGmusic Single of the Week pirms nedēļas, izteiktu synth-pop ar euro-house ietekmēm trekā „Fairytale” un dejiskas, hipnotiskas semplu un ģitāru cilpas noslēdzošajā, divdaļīgajā „The Rouge Superhero/ Ready To Pay The Price”.

Ja „In Love With Dusk” šķita kā ļoti patīkama klausāmviela, bet palika neatbildēts jautājums, kurp tālāk Keep Shelly In Athens doties, tad „Our Own Dream” pierāda, ka grieķu duetam nav robežu mūzikā. Caurstrāvojot visu ar lieliskām melodijām un samtainu vokālu, Keep Shelly In Athens var droši ķerties klāt jebkuram 2011.gadā aktuālam elektroniskās mūzikas stila virzienam.

Keep Shelly In Athens, A) The Rogue Superhero B) Ready To Pay The Price by Danceyrselfcleaner

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru