30 septembris, 2011

NEDĒĻAS ALBUMU APSKATS (26.09.-02.10.)

Twin Sister – „In Heaven”

Release date: 26/09/2011
Label: Domino
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „„In Heaven” ir viens no 2011.gada patīkamākajiem popmūzikas ierakstiem, kurā var atrast tik daudz un dažādas atsauces, ka grūti pat uzreiz tās aptvert un saskaitīt. Pateicoties grupas vokālistes Andrea Estellas balsij, pirmais, kas nāk prātā, protams, ir leģendārais skotu dream-pop ansamblis Cocteau Twins un zināmām mērā arī Portishead, taču tā īsti Twin Sister nevar likt blakus nevienai no pieminētajām grupām. Par albuma lielāko pērli noteikti gribētos saukt viducī meklējamo balādi „Kimmi In a Rice Field”, kuru nesen ievietojām AMGmusic A-LISTē. Kā jau tur stāstīju, šis skaņdarbs visvairāk līdzinās minētajiem Cocteau Twins, lai gan personīgi man arī rada asociācijas ar Džūlijas Krūzas dziedātajām dziesmām Deivida Linča „Twin Peaks” skaņu celiņā. Twin Sisters ar katru nākamo ierakstu ir spēruši soli uz priekšu, un visvairāk priecē, ka kulminācija sasniegta tieši ar ilgspēlējošo plati. Viens no atveldzējošākajiem un skaistākajiem popmūzikas albumiem 2011.gadā beidzot ir mūsu rīcībā!”




Death In Vegas – „Trans-Love Energies”

Release date: 26/09/2011
Label: Portobello Records
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Ja pirms nedēļas piedzīvojām Stereo MC’s renesansi, tad šonedēļ kārta pienākusi citam, ne mazāk leģendāram 90’to gadu britu duetam Death In Vegas mūs pārsteigt ar vienu no karjeras spožākajiem ierakstiem. „Trans-Love Energies” ir apvienības pirmais albums kopš 2004.gada, kad klajā tika laists stipri viduvējais „Satan’s Circus”. Jaunajā platē netrūkst ne eksperimentāla elektroroka iezīmju, ne naksnīgu ambient techno cilpu, ne Death In Vegas raksturīgo spožu vokālistu izvēli (Austras Ketija Stelmanis dziesmā „Your Loft My Acid”), ne pat deķa vilkšana uz dark wave pusi. Turklāt jaunais albums patīkami pārsteidz ne tikai ar muzikālo svaigumu, bet arī ar koncepta dvesmu, proti, šis ieraksts savās 55 minūtēs nevienā mirklī nešķiet saraustīts, bet gan atstāj viena pabeigta darba sajūtu. Ja nebūtu mazliet par daudz izstiepts un drounisks (drone) plates noslēgums, varētu pat likt 8/10 un pievienot gada labāko albumu sarakstam.”


Zola Jesus – „Conatus”

Release date: 26/09/2011
Label: Souterrain Transmissions
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Turpinājums straujajai krievu izcelsmes amerikāņu dziedātājas Nikas Rozas Danilovas kolektīva Zola Jesus karjerai, kas strauji uzplauka pērn, pateicoties debijas platei „Stridulum” un sekojošajām koncertturnejām kopā ar Fever Ray un The xx. „Conatus” ir ne sliktāks, ne labāks par „Stridulum”. „Turpinājums” patiesībā ir visatbilstošākais vārds, jo, lai arī muzikāli šeit dzirdamas novitātes (piemēram, izteiktākas bungu mašīnas, dažādas elektroniskas fīčas, dažs skaņdarbs pat velk uz synth-pop), pamatā saglabāts klasiskās mūzikas krustojums ar gotisko, eksperimentālo popu, kura centrālā ass, protams, ir Danilovas lieliskā balss, kas bērnībā trenēta, dziedot operas ārijas. Tomēr arī šis albums šķiet vēl kā tikai ceļš uz kaut ko lielāku – ticu, ka Zola Jesus saturiski pilnvērtīgākā plate mūs tikai sagaida.”



Dum Dum Girls – „Only In Dreams”

Release date: 26/09/2011
Label: Sub Pop
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Otrais Kristenas Gundredas jeb Dee Dee vadītā Kalifornijas garage-pop ansambļa Dum Dum Girls albums. Jaunā ieraksta tapšanas laikā grupas soliste piedzīvoja traģisku mātes zaudēšanu, kas, kā viņa pati atzīst, atstāja dziļu iespaidu arī uz albumu, galvenokārt tekstu ziņā. Taču „Only In Dreams” nekādā ziņā nav grūtsirdīgs albums. Jā, Dum Dum Girls šeit vairs neizklausās tik jauneklīgi spurainas kā debijas ierakstā, skanējums ir mazliet nopulētāks, taču nevar nepamanīt, ka meitenes ir augušas saturiski, turklāt ko vien vērta ir, manuprāt, albuma centrālā ass – smeldzīgā balāde „Coming Over” („You abuse the ones who love you / You abuse the ones who won’t / If you ever had a real heart / I don’t think you’d know where to start”).




Wilco – „The Whole Love”

Release date: 26/09/2011
Label: dBpm
AMG rating: 6/10

AMGmusic komentārs: „Reti, kura amerikāņu alternatīvā roka grupa ir tik lielā cieņā kritiķu vidū kā Wilco. Izņēmums nav arī Džefa Tvīdija vadītās apvienības jaunākais albums „The Whole Love”, kuru novērtējumu skalā lielākoties grozās vieni astotnieki. Teju perfekts ir izdevies albuma ievads ar Wilco neierasti nikno skaņdarbu „Art of Almost” un tam sekojošo nevainojamo pop-rock hītu „I Might”, kā arī albuma noslēgums, kur īpaši jāizceļ pats pēdējais, divpadsmit(!) minūtes garais, folk stilā ieturētais eposs „One Sunday Morning”, ko var dēvēt par vienu no skaistākajām septembrī dzirdētajām dziesmām. Diemžēl albuma vidus AMGmusic acīs šķiet pārlieku vienveidīgs un neizteiksmīgs, lai šoreiz priecātos par Wilco jauno darbu.”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru