18 oktobris, 2011

NEWS: Apvienojas The Stone Roses!

The Stone Roses (1983-1996) (2012-????)

Kopš es aktīvi rakstu par mūziku, šķiet, nav bijis tāda gada, kad vismaz vienreiz kaut kur paklusām neizskanētu baumas par The Stone Roses apvienošanos. Tamdēļ arī pirmdien presē lasītais, ka grupa ir kopā un pat mēģinot jaunus gabalus, likās tikai tukša muldēšana, un pie šādas skepses mani vainot nevar. Par lielu pārsteigumu daudziem, šodien speciāli sasauktā preses konferencē kvartets pavisam oficiāli darīja zināmu: 2012.gadā grupa dosies koncertturnejā, tur atskaņos jaunas dziesmas un nav pat izslēgts arī trešā albuma ieraksts!

Atgādināšu, ka The Stone Roses ir vieni no t.s. „madchester” kustības pionieriem, kas uz visiem laikiem kļuva par britu mūzikas leģendām, iznākot 1989.gada grupas debijas ierakstam „The Stone Roses”, ko pamatoti dēvē par vienu no mūzikas vēstures ietekmīgākajiem albumiem, no kā vēlāk Lielbritānijā izauga vesela mūzikas paaudze, sākot ar slavenajiem Oasis. Grupas otrais albums, 1994.gadā izdotais „Second Coming” jau vairs nebija tik veiksmīgs kā tā priekšgājējs, un divus gadus vēlāk The Stone Roses savu darbību pārtrauca, bet līderis Īens Brauns izveidoja visnotaļ veiksmīgu solo karjeru.

Arī pēc šodienas preses konferences dažviet vēl var lasīt komentārus, sak, vai tik tas nav kāds 1.aprīļa joks, un cilvēkus var saprast. Šķiet, šī ir pēdējo gadu neticamākā apvienošanās. Nu, vēl šokējošāka būtu ziņa, ja kopīgā koncertturnejā dotos The Smiths. Jebkurā gadījumā, ja The Stone Roses bija kādreiz jāapvienojas, tad šis noteikti ir visīstākais brīdis - britu rokmūzika piedzīvo vienu no saviem zemākajiem punktiem. Vai The Stone Roses otrreiz būs tās glābēji? Diezin vai. Taču fakts kā tāds noteikti ieguls uz visiem laikiem mūzikas hrestomātijas grāmatās, sadaļā par 2011.gadu.

Sīkāk par gaidāmajiem koncertiem sekojiet līdzi grupas mājaslapai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru