21 oktobris, 2011

NEDĒĻAS ALBUMU APSKATS (17.10.-23.10.)

M83 – „Hurry Up, We’re Dreaming”

Release date: 17/10/2011
Label: Naive
AMG rating: 9/10

AMGmusic komentārs: „Lai arī albuma nosaukumā minēti sapņi, „Hurry Up, We’re Dreaming” drīzāk gribētos salīdzināt ar pasaku. Tā ir krāšņa, dažādiem pavērsieniem pilna, ilustratīva mūzikas pasaka, kas ievelk savā valstībā ar pirmajām taktīm, kuru pavadījumā 73 minūtes pazūd kā nebijušas. Pavisam noteikti viens no šīs desmitgades izcilākajiem albumiem, nemaz nerunājot par tādu sīku vienību kā 2011.gads.”

Plašāk par albumu lasi šeit.


Gauntlet Hair – „Gauntlet Hair”

Release date: 17/10/2011
Label: Dead Oceans
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „To, ka noise-pop var būt arī melodisks un pievilcīgs ne tikai šī mūzikas virziena lielākajiem faniem, pirms dažiem gadiem spoži nodemonstrēja Losandželosas apvienība HEALTH. Gauntlet Hair ir pajauns duets no Kolorādo štata ASV, kas pirmoreiz AMGmusic ar diviem singliem atrādījās pērn. Beidzot klajā nācis dueta debijas albums „Gauntlet Hair”, kas esot ierakstīts šopavasar viena dalībnieka vecmāmiņas mājā, kamēr tā devusies ceļojumā. „Gauntlet Hair” ir gana kompakts (nedaudz virs pusstundas) ceļojums skaļa, šķautņaina, bet tomēr melodiska noise-pop pasaulē, kas pat vairāk atgādina megamiksu nekā atsevišķu dziesmu albumu. Taču šoreiz tas pat ir pievilcīgi un kalpo kā viena no plates pozitīvākajām īpašībām. Pusstunda paskrien nemanot. Tiesa, mazliet žēl, ka grupa debijas platē nav iekļāvusi nevienu no pieminētājiem abiem pagājušā gada singliem „I Was Thinking...” un „Out Don’t...”.


Real Estate – „Days”

Release date: 17/10/2011
Label: Domino
AMG rating: 6/10

AMGmusic komentārs: „Ņūdžersijā dibinātais, bet nu jau kādu laiciņu Ņujorkā mītošais kvartets Real Estate atgriežas ar otro studijas albumu, kas seko visai solīdajam debijas ierakstam „Real Estate” (7/10 no AMGmusic). Real Estate arī šeit turpina virpināt patīkamas un relaksējošas surf-pop melodijas, kas gan vairāk piestāvētu nevis sērfošanai, bet gan saulrieta sagaidīšanai pludmalē. Visnotaļ labs albums mierīgiem vakariem, vien varētu vēlēties nedaudz muzikālu dažādību. Citādi uz beigām sāk šķist, ka klausies vienu un to pašu dziesmu.”



Veronica Falls – „Veronica Falls”

Release date: 17/10/2011
Label: Bella Union
AMG rating: 6/10

AMGmusic komentārs:Veronica Falls – kolektīvs no Glāzgovas/Londonas – ir kā britu atbilde uz amerikāņu pēdējo gadu veiksmīgās 60’to gadu harmoniju un t.s. C86 ģitārmūzikas renesansi – Vivian Girls, Dum Dum Girls, The Pains of Being Pure At Heart u.c. Pievienojot arī zināmas šūgeiza sastāvdaļas, rezultātā sanācis visnotaļ dejojams un enerģisks debijas ieraksts, kuram gan, atšķirībā no augstākminētajām amerikāņu grupām, pietrūkst nesošu hītu un prātā ilgstoši paliekošu melodiju.”


Noel Gallagher's High Flying Birds – „Noel Gallagher's High Flying Birds”

Release date: 17/10/2011
Label: Sour Mash
AMG rating: 5/10

AMGmusic komentārs: „Kad 2009.gada augustā Noela Gallahera pacietības mērs bija pilns un viņš pameta Oasis, tas šķita kā vispareizākais solis, ka vajadzēja izdarīt jau sen. Tomēr izrādās, ka sevi izsmēlis ir ne tikai Gallahers jaunākais, bet arī Oasis galvenais dziesmu rakstītājs. Viņa jaunās grupas Noel Gallagher’s High Flying Birds debijas albums ir nomācoši garlaicīgs ieraksts, kurā viss šķiet jau sen dzirdēts, vien daudz labākā izpildījumā. Ir atsevišķi hīti („AKA... What A Life”, kā arī ievadošais „Everybody’s On The Run”), taču lielākoties neko jaunu un iepriecinošu šeit neatrast.”

+

Grimes – „Halfaxa”

Release date: 28/02/2011
Label: Lo Recordings
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Pateicoties šīs Nedēļas Singlam un ziņām, ka nākamā gada sākumā gaidāms jauns Monreālas mūziķes Klēras Bušēras aka Grimes ieraksts, AMGmusic nolēma patīt lentu atpakaļ un noklausīties mākslinieces šī gada sākumā izdoto albumu „Halfaxa”, ko pati Bušēra nodēvējusi par „treniņu gaidāmajam ĪSTAJAM debijas ierakstam”. Jā, salīdzināt šo albumu ar aktuālo singlu „Oblivion” ir diezgan grūti. „Halfaxa” ir izteikti drūms un tumšs ieraksts, kas varētu tikt vērtēts kā kaut kas pa vidu starp Zola Jesus un Austra gotiskumam un Holy Other un SALEM withc-house. Katrā ziņā, ja kaut kas būtu vispār jādēvē par „raganu hausu”, tad, manuprāt, tas būtu šis. Viss iepriekšminētais gan nekādā gadījumā nenozīmē, ka „Halfaxa” ir nomācošs ieraksts, nē – tas ir savāds, spocīgs un emocionāls darbs. Jā, nedaudz vienveidīgs, bet starp tā rindām spraucas ārā Klēras ģenialitāte un melodiskums, kas īpaši dzirdami tādos albuma skaņdarbos kā „Sagrad Prekrasnij” un „Dream Fortess”. No sirds ceru un ticu, ka šis „treniņš” transformēsies ģeniālā ierakstā 2012.gada sākumā.”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru