21 aprīlis, 2011

A-LIST: Cults - "Abducted"

Cults - "Abducted" [Columbia]
(from f/c LP "Cults", out on June 7th)
(released as a limited edition 7” vinyl on April 16th)

Ņujorkas apvienībai Cults patīk mūs negaidīti pārsteigt! Viss sākās precīzi (nu labi – GANDRĪZ precīzi!) pirms gada, kad tolaik pilnīgi anonīms un nevienam nezināms duets no Ņujorkas pārpludināja mūzikas portālus un blogus ar ārkārtīgi saulainu un lipīgu 60’to gadu twee-pop stilā ieturētu dziesmiņu „Go Outside”, ko, manuprāt, visai pelnīti AMGmusic iekļāva arī savā 2010.gada labāko singlu sarakstā.

Pēc „Go Outside” sekoja līdzīgā stilā ieturēts singls „Oh My God”, savukārt tikai pirms nepilna mēneša Cults nāca klajā ar – atkal jau līdzīgā stilā, vien nedaudz liriskāku un melanholiskāku – skaņdarbu „You Know What I Mean”, ko iekļāvām A-LISTē martā. Viss bija skaisti un mīļi, vien... neatstāja sajūta, ka jūnijā gaidāmais albums būs nedaudz par vēlu (tas daudz perfektāk būtu iederējies pērnvasar) un arī garlaicīgu.

Un šeit nu atgriežamies atpakaļ pie pirmā teikuma! Pirmoreiz noklausoties jaunāko singlu „Abducted” pat negribējās ticēt, ka uz ko tādu būtu spējīgi mīlīgie un pozitīvie Cults! „You tore me apart, cause I really loved you / You broke my heart cause I really loved you,” grupas soliste Medelaina Folina savā spēcīgajā balsī izdzied tā, it kā grasītos doties uz šķiršanās prāvu, nevis garā koncertturnejā kopā ar savu mīļoto cilvēku un grupas biedru Braeinu Oblivionu.

Pantiņos un niansēs saglabājot tipisko Cults skanējumu, „Abducted” – tēlains stāsts par nolaupīšanu (tak jau par mīlestību patiesībā runa!) – jau pēc pusminūtes pārvēršas par eksplozīvu un sirdi plosošu himnu, kas dēļ minētajām Cults 60’to gadu popmūzikas ietekmēm skan jo īpaši romantiski, ticami un oriģināli. Katrā ziņā jūnijā gaidāmā debijas albuma ekspektācijas atkal ir augstu gaisā!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru