04 marts, 2011

B-LIST TRACKS (28.02.-07.03.)

„B-LIST Tracks of the Week” apkopojam tās jaunās dziesmas, kas ir palikušas ārpus nedēļas labāko dziesmu izlases, taču vienalga būtu pelnījušas nelielu uzmanību. Katru nedēļu izcelšu piecas kompozīcijas no šī saraksta, savukārt pārējās dziesmas glīti sarindosim alfabēta secībā – tās jūs paši varat atrast YouTube vai SoundCloud neizsmeļamajos plašumos.


Boris - "Hope" [Sargent House]
(from f/c LP "Attention Please", out on April 25th)
(available as a
free download)

Jāatzīstas, līdz šim nebiju pazīstams ar nu jau gandrīz 20 gadus veco eksperimentālās rokmūzikas ansambli Boris no Japānas. Aprīļa nogalē gaidāmi uzreiz divi jauni trijotnes albumi – „Heavy Rocks” un „Attention Please”, kuri būs jau attiecīgi sešpadsmitais un septiņpadsmitais grupas karjerā. Mūsu ausīs nonākušais, šūgeiziskais (shoegaze) un drouniskais (drone) skaņdarbs „Hope” būs atrodams platē „Attention Please”.
Boris - Hope by SubNoise.es


Ill Blu - "Meltdown" [Numbers]
(from EP "Meltdown", out now)

Pirms pāris nedēļām savu debijas EP klajā laidis arī jaunais, pērn uzmanību iekarojušais britu house / dupstep duets Ill Blu no Londonas. Visu EP „Meltdown” vēl pagaidām nav sanācis noklausīties, bet tā titulskaņdarbs pārliecina gan ar saviem dobjajiem basiem, gan agresīvo deju zāļu atmosfēru, gan arī ar interesanto sintezatora iestarpinājumu treka vidū, kas atsauca atmiņā kaut ko no Darude daiļrades pirms desmit gadiem. Šoreiz tas nav pārmetums.



Pale Sketcher - "Seventh Heaven" [Ghostly]
(from f/c EP "Seventh Heaven", out soon)
(available as a
free download)

Iespējams šīs nedēļas patīkamākais atklājums. Zem segvārda Pale Sketcher patiesībā paslēpies nu jau vairāk nekā 40 gadus vecais britu mūziķis Džastins Broudriks, kurš savulaik bijis vokālists industrial un post-metal grupā Goldflesh. Ļoti interesants fakts, ņemot vērā, ka „Seventh Heaven” ir absolūtā elektronika, turklāt nevis uzbāzīga vai agresīva, bet plūstoša un relaksējoša, nedaudz atgādinot arī 90’to gadu trance apvienības Way Out West daiļradi. Ar nepacietību gaidīšu „drīzumā” solīto EP.
Pale Sketcher - Seventh Heaven [Ghostly International] by frankyboy


The Walkmen - "While I Shovel the Snow" [Fat Possum]
(from LP "Lisbon", out now)
(available as a
free download)

Tāpat kā Gold Panda (sk. Nedēļas Izlasi!) arī The Walkmen 2011.gadā vēl neļauj aizmirst, cik pasakaini skaists bija viņu pērnā gada albums. Lai arī „While I Shovel The Snow” neskan tik liriski uzmundrinoši, kad izrauts no konteksta (albuma „Lisbon”), tas vienalga ir gabals, pie kura kopīgā meldiņā vienoties visdažādāko paaudžu ģimenes locekļiem. Turklāt „While I Shovel The Snow” kopā ar vienu b-puses skaņdarbu The Walkmen piedāvā par baltu velti savā mājaslapā.



TV On The Radio - "Will Do" [Interscope]
(from f/c LP "Nine Types Of Light", out on April 11th)

Nieka pusotrs gads pagājis kopš brīža, kad TV On The Radio balss Tunde Adebimpe paziņoja, ka grupa ņem pārtraukumu, lai nodotos citām lietām. Pārtraukums sanācis gana īss, jo jau aprīlī veikalu plauktos nonāks ceturtais kvinteta albums „Nine Types Of Light”. Par iepriekšējo – 2008.gada albumu „Dear Science” – čurāja biksēs teju vai ikviens, kurš sevi dēvē par mūzikas kritiķi. Mani albums neaizkustināja. Toties šis gan. Šis rada apetīti!
TV On The Radio - "Will Do" by Interscope Records


PĀRĒJĀS B-LIST DZIESMAS ŠONEDĒĻ:

Fiend - "Absolutely" [self-released]
(from mixtape "Tennis Shoes & Tuxedos", out now)
(available as a free download)

Foo Fighters - "Rope" [Columbia]
(from f/c LP "Wasting Light", out on April 11th)
(released as a digital single on March 1st)

Frank Ocean - "Songs for Women" [self-released]
(from mixtape "Nostalgia, Ultra", out now)
(available as a free download)

Hunx and His Punx - "Too Young to Be in Love" [Hardly Art]
(from f/c LP "Too Young To Be In Love", out on March 28th)
(available as a free download)

Trophy Wife - "The Quiet Earth" [Moshi Moshi]
(released as a 7'' vinyl single on February 28th)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru