11 februāris, 2011

A-LIST: Bērnības Milicija - "Ļaunā Krāsā"

Bērnības Milicija - "Ļaunā Krāsā" [self-released]
(from f/c EP "Nevieta", out sometime later this year)
(available as
free download)


Pērnā gada nogalē, kad tika saņemtas skumjās ziņas par Latvijas leģendārākās ierakstu izdevniecības Tornis izvākšanos no Āgenskalna ūdenstorņa, lai mazinātu sāpošās sirdis, Tornis piedāvāja bezmaksas izlasi ar 20 kompozīcijām, kas kalpoja kā Torņa 20 gadu ilgās pastāvēšanas īsais vēstures kurss. Starp šīm 20 hronoloģiski sarindotajām kompozīcijām pēdējā (ar gadskaitli 2010) bija Bērnības Milicija ar dziesmu „Ļaunā Krāsā”, kas jau tad, neskatoties, ka dziesmu dzirdēju pirmoreiz, izraisīja milzu simpātijas.

Kā šonedēļ atklājās, dziesma minētajā izlasē piedzīvojusi savu pirmatskaņojumu un būs iekļauta arī šogad gaidāmajā Bērnības Milicijas EP „Nevieta”, kuram, ja pareizi noprotu, kaut kad sekos arī pilns albums. Ja tā, tad tas pēc ļoti ilgiem laikiem būs latviešu mūzikas albums, kas ar milzu nepacietību tiek gaidīts arī AMGmusic nometnē. Neatceros, kad kāda Latvijas grupa kādā dziesmā būtu izklausījusies tik dzīvīgi un tajā pašā laikā nolemti, kā Bērnības Milicija Joy Division stilā ieturētajā skaņdarbā „Ļaunā Krāsā”. „Ļaunā krāsā ir debesis šodien / Zilā, sarkanā, baltā un zaļā / Gaisma tur klāt tā kā lapsenes kodiens / Naktī logs būs jāatstāj vaļā”.

Atgādināšu, ka Jura Simanoviča vadītā grupa šobrīd var lepoties ar diviem albumiem – 2004.gadā izdoto „Mūzika Dejām” un manis joprojām nedzirdēto 2008.gada plati „Naktī Guļot Uz Muguras”. Pirmos divus gaidāmā EP „Nevieta” skaņdarbus – šo un „Dieva Pirksts” – tagad pavisam legāli bez maksas var lejupielādēt grupas oficiālajā mājaslapā. Izmantojiet šo iespēju!

3 komentāri: