11 februāris, 2011

A-LIST: The Pains Of Being Pure At Heart - "Belong"

The Pains Of Being Pure At Heart - "Belong" [Slumberland]
(from f/c LP "Belong", out on March 28th)
(to be released as a 7'' vinyl single on March 14th)



AMGmusic 2009.gada balvai „Labākā Debija” nominētais Ņujorkas kolektīvs The Pains of Being Pure At Heart šķietami strādā bez atpūtas. Nepilni divi gadi pagājuši, kopš skaļais un griezīgais, taču vienlaikus arī saulainais kvartets iedeva patīkamu vēsmu mūzikai ar savu debijas albumu, kuram vēlāk sekoja tikpat teicams EP „Higher Than The Stars” un pērnā gada singls „Heart In Your Heartbreak”, kā arī gara jo gara koncertturneja, kā grupa ir gatava piedāvāt jau otro albumu. „Belong” veikalos nonāks jau pēc nepilniem diviem mēnešiem.

Atšķirībā no debijas albuma, kurš tika ierakstīts mazā Ņujorkas studijā un kura producenti bija paši grupas dalībnieki, pie otrā albuma veidošanas ķērušies tādi 90’to gadu mūzikas skanējuma doktori kā Alans Molders un pazīstamais producents Flods, kura kontā ir tādas plates kā Depeche Mode „Violator” un „Songs of Faith and Devotion”, U2 „The Joshua Tree”, „Achtung Baby” un „Zooropa”, Nine Inch Nails slavenākais ieraksts „The Downward Spiral”, The Smashing Pumpkins karjeras smaile „Mellon Collie and the Infinite Sadness” un tā šo sarakstu varētu vēl turpināt.

Grūti jau, protams, pēc viena singla spriest par visu albumu, taču jau ar pirmajām taktīm un pirmajiem ģitāru akordiem ir jūtams, ka šis būs krietni savādāks ieraksts. Pozitīvā ziņa ir tā, ka neskatoties uz masīvo skanējumu un šķietami zudušo muzikālo rotaļīgumu, ko mēdz apzīmēt kā twee-pop, The Pains of Being Pure At Heart nav zaudējuši savu firmas zīmi – ar noise trokšņiem izrotātu saulainu un atsvaidzinošu indī-pop kokteili. Tieši pretēji – manuprāt, The Pains... var nu jau pieskaitīt tām jaunajām grupām, kas ir mūzikā uz palikšanu, kurus nesabojās arī skaļi producenti un skaļas reklāmas.

The Pains of Being Pure At Heart - Belong by Slumberland Records

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru