08 aprīlis, 2010

Marts AMGmusic vēsturē

Ar šo iesākam jaunu tradīciju: katru mēnesi turpmāk apskatīsim AMGmusic lielākos hītus pirms a)desmit gadiem, b)pieciem gadiem, c)gada. Cerams, arī Jums atausīs patīkamas atmiņas par aizvadītajiem gadiem un sen nedzirdētajām to gadu dziesmām.


MARTS AMGMUSIC VĒSTURĒ

2000.gads

1.Bomfunk MCs – „Freestyler” [Sony Music]


Sīvā cīņā ar tolaik aktuālo Džordža Maikla kaverversiju The Passangers 90’to gadu hītam „Miss Sarajevo” un Eiffel 65Move Your Body” (ĀRPRĀC!!!) 2000.gada martā par līderi kļuva somu nu-break kolektīvs Bomfunk MCs ar „Freestyler”, kas kļuva arī par nepārspētu hītu visā Eiropā, pat Lielbritānijā ierindojoties augstajā 2.vietā. Kurš gan jaunietis no tā laika neatceras „raka-maka-mōn” hītu?! Viens no pirmajiem CD singliem, ko es iegādājos par naudiņām. Somu kvartets tā arī palika viena hīta fenomens. Pārējie singli („B-Boys & Fly Girls” un „Up Rocking Beats”) ne tuvu netika klāt „Freestyler” panākumiem.



2005.gads

1.Moby – „Lift Me Up” [Mute Records]


2005.gada pavasarī Mobijs AMGmusic vēl bija kulta personas statusā. Tāpēc viņa tad vēl tikai gaidāmais septītais studijas albums „Hotel” tika gaidīts ar ļoti lielu nepacietību. Pirmais singls „Lift Me Up” tolaik bija MILZĪGS hīts AMGmusic. Pēc pieciem gadiem gan šis skaņdarbs rauj jumtu tikai vēlā naktī Salacgrīvā, kad pats plikgalvainais mazais vīriņš to izpilda uz skatuves. „Lift Me Up” 2005.gada martā kļuva par trešo un arī līdz šim pēdējo Mobija #1 AMG topos (pirms tam 1.vietu sasniedza „Extreme Ways” 2002.gadā un „Porcelain” 2000.gadā).



2009.gads

1.Bat For Lashes – „Daniel” [Parlophone]

Apsteidzot Yeah Yeah Yeahs un viņu masīvo hītu „Zero” un PAŠU Pītu Dohertiju, savu pirmo #1 AMGmusic pirms gada izcīnīja dziedātāja Bat For Lashes. Pelnīti izcīnīja ar savu, manuprāt, visu laiku spēcīgāko hīt-singlu „Daniel”. Citāts no 2009.gada marta Top 20: „„Daniel” ir Bat For Lashes visā savā krāšņumā. Saglabāts pirmā albuma elektroniskais krāšņums, papildināts ar lielisku, naksnīgu, mazliet depresīvu noskaņu, kura visvairāk asociējas ar Torijas Eimosas un Pīdžejas Hārvijas ierakstiem.” Dziesma vēlāk ierindojās ĻOTI augstajā 8.vietā visa gada topā. Viennozīmīgi lielākais Natašas Hānas panākums pie mums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru