27 augusts, 2009

NEDĒĻAS "DMS" ASPKATS (24.08.-30.08.)

Still Going – „Spaghetti Circus” [DFA]
Release date: 17/08/2009
AMG rating: 8/10


Viena no dinamiskākajām disco/house platēm, ko pēdējā laikā piedāvājis mums ļoti labi pazīstamais amerikāņu leibls DFA. Repetitīvs bass, lielisks, soul manierē ieturēts vokāls, piano apakšiņas un vēl kā garnējums - elektriskās ģitāras solo treka vidū. Tā kā vasara lēnām kravā čemodānus, lai dotos deviņu mēnešu miegā, šis ir kā tāds perfekts atvadu skaņu celiņš. Katrā ziņā tuvākajās ballītēs dīdžejiem šo plati noteikti būtu jāieliek savā plašu somā, dodoties uz darbu. Jo īpaši, ja jāspēlē pie jūras – manuprāt, ideāls gabals tonusa uzturēšanai, sagaidot saulrietu.



Starp citu, plate pieejama arī slavenajā juno.co.uk:
http://www.junodownload.com/products/1456522-02.htm


The XX – „Do You Mind” [free download]
Release date: unknown
AMG rating: 8/10


Turpinām jūsmot par jauno britu kolektīvu The XX arī šonedēļ. Albums joprojām tiek atskaņots katru otro dienu, bet šonedēļ mūsu fonotēkā ienāca arī kāda dziesma, kas albumā nav atrodama. Pasērfojot pa internetu atklājās, ka šī nemaz nav XX dziesma, bet gan kaverversija kādas man pilnīgi nezināmas dziedātājas Kyla dziesmai „Do You Mind”. Starp citu, oriģinālam ir pat klips un tas skatāms šeit: http://www.youtube.com/watch?v=0YHC69wa9JA. Neesmu liels r’n’b/soul cienītājs, bet šobrīd man patīk arī Kailas versija.

The XX skan... kā jau XX. Savās stilā – no palēnas, taču ritmiskas un pozitīvas r’n’b dziesmiņas tapis padrūms un stipri naksnīgs indie roks. Interesanti, ka šajā dziesma The XX izmantojuši dzīvās bungas, ko viņi neatļāvās albumā, vairāk uzticoties bungu mašīnai. Rezultātu gan tas nebojā. Nu iemīlējies laikam esmu šajos jauniešos! Starp citu, nupat pitchforkmedia.com parādījusies intervija ar The XX sadaļā „Rising”, kurā tiek pievērsta uzmanība jaunajām zvaigznēm. Lieta tāda, ka ASV The XX albums vēl tikai iznāks (oktobrī). Jau pirms nedēļas prātoju, ko par šiem jauniešiem teiks amerikāņu kolēģi (briti jau ir sajūsmā!). Tagad sirsniņa trīc vēl vairāk. Varētu padomāt, ka es kāds menedžeris viņiem būtu! :)



Tā, nupat izlasīju. Intervija bija ar vienu no grupas balsīm – Oliveru Simu. Pirms tās pitchforkmedia.com žurnālists iepazīstināja ASV lasītājus mazliet ar XX. Pēc viņa sacītā, šī patiešām esot interesanta britu debija, kas nav britpops vai elektropops. Apskatnieks XX spēlēto mūziku nodēvēja par pop, soul un indie sajaukumu. Tāpat piebilda to pašu, ko minēju jau es – XX skan ārkārtīgi pieauguši, neskatoties uz faktu, ka trīs no četriem dalībniekiem vēl nav 20 un viņi dzīvo pie vecākiem.

Intervijā Sims atklāja, ka grupa radusies, kad viņam bija 15. Tolaik tas bijis duets ar otru pašreizējo XX vokālisti Romiju. Pēc diviem gadiem pievienojusies ģitāriste Barja, bet vēl pēc gada tagadējās XX smadzenes un producents Džeimijs Smits – tad arī lietas kļuvušas nopietnas. Uz žurnālista jautājumu, kā XX ienāca prātā taisīt r’n’b dziedātājas Alijas „Hot Like Fire” kaverversiju (tā atrodama „Crystalised” singla b-pusē), Sims atbildēja, ka neko pārsteidzošu tur nesaskata. Galu galā viņi esot jaunieši un klausoties popmūziku. Vēl nesen pat viņš esot bijis uz Beyonce koncertu un bijis stāvā sajūsmā par to. Intervijas noslēgumā Sims arī uzsvēra, ka, iespējams, tieši tas, ka grupas dalībnieki klausās dažādu mūziku, ir veiksmes pamatā.


Washed Out – „Feel It All Around” [self-released]
Release date: unknown
AMG rating: 9/10


Bet šīs nedēļas ideālākais DMS skaņdarbs nāk no ASV, Dienvidkarolīnas. Ļoti maigs, viegls un maģisks lo-fi pop gabals, kas ir nu jau kārtējais lieliskais šīs vasaras AMG chill-out izlases skaņdarbs. Būs laikam jāuztaisa 2CD kompilācija, jāpaņem vīns un jābrauc ar kādu kopā sagaidīt viens no pēdējiem vasaras saulrietiem. Katrā ziņā „Feel It All Around” raisa tieši šādu vēlmi. Dziesma, ko klausīties, kad nekur nav jāsteidzas un rodas vēlēšanās apreibt no visa skaistā, kas ir apkārt.
Šo iespējams legāli lejuplādēt šeit:
http://stereogum.com/archives/mp3/new-washed-out-feel-it-all-around_080591.html
vai šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11455-feel-it-all-around/

Starp citu, oktobrī uz leibla Mexican Summer gaidāms Washed Out debijas EP ar nosaukumu „Life of Leisure”. Centīsimies nepalaist garām!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru