15 oktobris, 2014

A-LIST: Yumi Zouma - Alena


Yumi Zouma - "Alena" [Cascine]
(released as a single on October 7th)

2014.gada labāko debitantu sarakstā vieta noteikti jāatrod jaunajam Jaunzēlandes sapņainās popmūzikas kolektīvam Yumi Zouma. Darbojoties diezgan klusi un neuzbāzīgi, bez milzu ovācijām mūzikas presē, trijotne gada sākumā izdeva ļoti pieklājīgu, lai arī īsu 4 dziesmu EP „Yumi Zouma”, kam vēlāk pieplusoja burvīgu kaverversiju/remiksu zviedru kolēģu Air France atvadu dziesmai „It Feels Good To Be Around You”. Turklāt Yumi Zouma jau paspējuši izpelnīties uzmanību arī no lielākām mūzikas zivīm, un nesen tika uzaicināti par iesildītājiem citas jaunzēlandietes Lorde koncertos.

Grūti viennozīmīgi apgalvot, ka jaunākais singls „Alena” ir pagaidām labākais Yumi Zouma darbs karjerā, taču atšķirīgākais noteikti. Arī šeit ir saglabāts grupai raksturīgais vieglums un gaisīgums, bet to piedziedājumā papildina burvīgas un līdz šim Yumi Zouma daiļradē nedzirdētas balēriskas sintezatoru tēmas, kā arī paātrināts piesitienu skaits minūtē. Tas viss kopā rada asociācijas gan ar tiem pašiem Air France, gan ar Cascine leibla kolēģiem Shine 2009 un Chad Valley.

Gaidām informāciju par Yumi Zouma debijas albumu. Pie tā viņi noteikti strādā, jo kāpjot Malaysia Airlines lidmašīnā neilgi pēc traģiskajiem notikumiem ar notriekto lidaparātu virs Ukrainas, grupa tviterī rakstīja, ka „tādā un tādā datorā, tajā un tajā mapē glabājas mūsu demo ieraksti, lūdzu, ja nu kas, atrodiet un izdodiet tos”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru